Víctor Pablo Pérez dirigeix l’OJC

Dissabte 16 de desembre – 20 h
Lleida. Auditori Enric Granados
 

L’OJC convida en aquesta ocasió Víctor Pablo Pérez, una de les batutes més rellevants de l’Estat, i el Cor femení Scherzo. Junts oferiran un programa integrat a la primera part per obres franceses amb cor de veus de dones. A la segona part podrem escoltar la primera de les simfonies de Beethoven, tenyida encara de classicisme però impregnada alhora del caràcter absolutament personal de Beethoven. Un programa de contrast que ens permetrà fruir alhora de la solidesa germànica i del refinament francès.

PROGRAMA

  1. Delibes (orquestració de Boris Pretov): Messe Brève                 
  2. Fauré / André Messager:  Messe des Pecheurs de Villerville     
  3. Ludwig van Beethoven: Simfonia núm. 1, Op. 21, en Do M
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- OJC
Cor de cambra femení Scherzo
Director Cor: Jordi Casas Bayer
Director musical: Víctor Pablo Pérez
 

ORCAM. ORQUESTA Y CORO 2013

 
VÍCTOR PABLO PÉREZ, director

Nascut a Burgos, va realitzar els seus estudis al Reial Conservatori de Música de Madrid i a la Hochschule für Musik de Munic.

Assenyalat des dels seus inicis com un dels grans i precoços valors espanyols en el camp de la direcció d’orquestra, de 1980 a 1988 va ser director artístic i titular de l’Orquestra Simfònica d’Astúries; entre 1986 i 2005 va ocupar el lloc de director artístic i titular de l’Orquestra Simfònica de Tenerife, agrupació que es converteix ràpidament en un referent en el panorama musical espanyol. El 1993 pren la regnes de l’Orquestra Simfònica de Galícia, tasca que porta a terme fins a l’agost de 2013, aconseguint en aquest període un reconeixement unànime pel nivell d’excel·lència assolit pel conjunt.

Col·labora habitualment amb el Teatre Real de Madrid, Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Festival Mozart de la Corunya i ha actuat en els festivals internacionals de Música de Canàries, Peralada, Granada, Santander, Schleswig-Holstein, Festival Bruckner de Madrid, Festival de òpera Rossini, Festival de San Lorenzo de l’Escorial i Quinzena Musical de Sant Sebastià.

A més de dirigir habitualment la pràctica totalitat de les orquestres espanyoles, és anomenat com a director convidat per diferents formacions internacionals com l’Orquestra Simfònica de la Hessische Rundfunk de Frankfurt, Simfònica de Berlín, Simfònica de Munic, Simfònica de Dresden, Royal Philharmonic, Filharmònica de Londres, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecília di Roma, Orchestra Sinfonica Siciliana, Orchestra Sinfonica Nazionale della RAI de Roma, Orchestra Sinfonica di Milano Giuseppe Verdi, Orquestra Nacional de Lió, Orquestra Nacional del Capitoli de Tolosa, Simfònica de Jerusalem, Orquestra Nacional de Polònia, Simfònica de Helsingborg i Simfònica de Trondheim.

Ha dirigit a grans solistes de renom internacional com Krystian Zimerman, Grigori Sokolov, Arcadi Volodos, Leif Ove Andsnes, Paul Lewis, Rafał Blechacz, Frank Peter Zimmermann, Julian Rachlin, Leónidas Kavakos, Anne-Sophie Mutter, Midori, Gil Shaham, Nikolaj Znaider , Sarah Chang, Arabella Steinbacher, Gidon Kremer, Maksim Vengerov, Renée Fleming, María Bayo, Ainhoa Arteta, Natalie Dessay, Nathalie Stutzmann, Ewa Podles, Vesselina Kasarova, Fiorenza Cedolins, Inva Mula, Plácido Domingo, Rolando Villazón, Carlos Álvarez, Josep Bros, María José Moreno, Ann Murray o Manuel Barrueco.

Entre els guardons que ha obtingut destaquen el Premi “Ojo Crítico” de Ràdio Nacional d’Espanya (1990), Premi Ones (1992 i 1996), Premi Nacional de Música (1995), Medalla d’Or a les Belles Arts (1999), Director Honorari de l’Orquestra Simfònica de Tenerife (2006), Director Honorari de l’Orquestra Simfònica de Galícia (2013), Fill Adoptiu de la ciutat de Santa Creu de Tenerife i de la Illa de Tenerife, Medalla d’Or del Govern de Canàries, Acadèmic corresponent de les Reials Acadèmies de Belles Arts de San Fernando (Madrid) i La nostra Senyora del Rosari (La Corunya).

Des de setembre de 2013 és director artístic i titular de l’Orquestra i Cor de la Comunitat de Madrid.

 
Cor Scherzo
 

COR DE CAMBRA FEMENÍ SCHERZO 


El Cor de Cambra Femení Scherzo és un conjunt vocal de Vila-seca (Tarragonès), creat l’any 1989.
La majoria de les seves components –moltes d’elles formades al Conservatori Professional de Música de Vila-seca– es dediquen professionalment a la docència musical.

L’acurat resultat vocal és fruit del treball específic de cadascuna de les cantaires amb professors com Enriqueta Tarrés, Mercè Obiol o Maria Teresa Garrigosa.

Ha actuat arreu de Catalunya i a diverses localitats de l’estat, participant en produccions amb orquestres com l’OBC o l’Orquestra Simfònica del Vallès.

Ha enregistrat pel  programa “A quatre veus” del Canal 33 de Televisió de Catalunya i ha editat els CD “Cançó de finestra”, a capella íntegrament; “Scherzo”, amb obres de jazz i musicals; i “Nadales Scherzo”. També compta amb diversos enregistraments en directe a càrrec dels serveis tècnics de Catalunya Música i Radio Nacional de España, que han estat divulgats periòdicament a través d’aquestes emissores.

Ha obtingut diversos premis, com ara el 1r Premi i Medalla d’Or del II Concurs Internacional de Cant Coral Orlando di Lasso a Roma, o el 1r Premi i Medalla d’Or al III Concurs Internacional de Cant Coral “Europa i els seus cants”.

Regularment compta amb la col·laboració de directors de prestigi com Jordi Casas, Òscar Boada, Carles Josep Comalada, Josep Vila, Xavier Pastrana, o Salvador Brotons, qui ha confiat en el cor l’estrena mundial de la versió per a orquestra de la seva “Missa Brevis” (abril de 2014).

El Cor Scherzo ha estat dirigit per Sílvia Gil-Pérez des de l’any 1989 fins al 2003, i per Alan Branch fins al 2011. Actualment el cor és dirigit, novament, per Sílvia Gil-Pérez, i compta, assíduament, com a Director Invitat, amb Jordi Casas, amb qui ha actuat al Palau de la Música de València, al Teatro-Auditorio de San Lorenzo de El Escorial i a l’Auditori de Barcelona amb la producció «Vivaldi a la Pietà», i al Palau de la Música Catalana amb el programa «A l’ombra de Lore-ley».

Al maig del 2017 ha col·laborat amb la Banda Municipal de Barcelona, sota la direcció de Salvador Brotons, interpretant l’obra “Els planetes” de Gustav Holst a l’Auditori de Barcelona.