Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITL

L’OJC amplia el seu projecte pedagògic, conscient del valor i de la importància dels projectes d’orquestres infantils que hi han hagut i que hi ha a les nostres comarques, amb la voluntat de donar-hi un nou impuls i garantir-ne la continuïtat.

És per això que dins el marc del Projecte Pedagògic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITL vol oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Grau Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l’oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.


Convocatòria 2024

A qui va destinat?

Als nens i nenes estudiants de música de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida que tinguin un nivell entre 3r de Grau Elemental i 2n de Grau Professional, prèvia validació de la seva Escola de Música.

Criteri de selecció

A proposta dels professors d’instrument i sota la supervisió de l’equip directiu de cada una de les Escoles de Música, es busca un perfil d’estudiant motivat i amb ganes reals de tocar en una orquestra simfònica. No es faran proves d’admissió però s’exigirà una capacitat de treball i una implicació de l’estudiant en el projecte.

Plantilla

Instruments habituals d’una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió). Queden exempts del projecte els instruments amplificats i els pianos o teclats.

Calendari de treball

Les Escoles de Música i Conservatoris rebran el material musical una vegada tancat el període d’inscripció. De la mateixa manera que cada alumne, una vegada fet l’ingrés, podrà accedir a l’Espai Músics, que hem habilitat a la pàgina web, i des d’on es podran descarregar les partitures i consultar tota la informació.

L’Orquestra es reunirà tres dissabtes i dos diumenge dels mesos d’abril i maig del 2024:

  • 6 abril: Castellserà – Assaigs parcials i assaig tutti. De 9 h a 14 h, amb les següents franges: 9 h a 10’30 h parcials; 11 h a 12’30 h parcials; 13 h a 14 h tutti.
  • 4 maig: Ivars d’Urgell – Assaigs parcials i assaig tutti. De 9 h a 14 h, amb les següents franges: 9 h a 10’30 h parcials; 11 h a 12’30 h parcials; 13 h a 14 h tutti.
  • 11 maig: Granyena de Segarra – Assaig tutti. De 9 h a 14 h, amb les següents franges: 9 h a 10’30 h; 11 h a 12’30 h; 13 h a 14 h.
  • 12 maig: Monestir de les Avellanes – Assaig tutti i Concert. Assaig de 10 h a 12 h; Concert a les 12’30 h.
  • 19 de maig: Solsona – Concert a les 12 h.

L’estudiant que participi en el projecte, ha d’assistir a tots els assaig sens falta. Si no pot venir algun dels assaigs, no podrà inscriure’s al projecte. Evidentment, les absències per malaltia o altres situacions excepcionals, seran admeses.

Repertori

En aquesta convocatòria de 2024 el programa estarà vinculat amb “la Terra, el cinema i la tradició”.

Equip pedagògic

L’Orquestra  estarà  dirigida  pel director, pianista i compositor Jordi Castellà. Es realitzaran parcials per seccions amb els professors de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida- OJC.

Inscripció (termini i preus)

La inscripció l’ha d’efectuar cada alumne, emplenant aquest formulari d’inscripció 

Les Escoles de Música i Conservatoris validaran les inscripcions que s’atendran per rigorós ordre de rebuda.

Termini d’inscripció

De dimarts 5 de març, fins dijous 7 de març de 2024 a les 23:59 h.

Preu

Una vegada validades les inscripcions per les respectives Escoles de Música i Conservatori, s’haurà d’efectuar el pagament de  85 €, amb transferència al compte de La Caixa ES33 2100 9046 9102 0005 4058 (al fer el pagament, obligatòriament, cal indicar al CONCEPTE el nom de l’alumne, NO el de qui faci l’ingrés)

Espai Músics

Accés a l’Espai Músics 

Una vegada feta la inscripció, validada i haver realitzat l’ingrés, es podrà accedir a tota la informació i a les partitures:

  • Nom d’usuari (DNI de la persona responsable de l’alumne)
  • Contrasenya (OITL2024).

 Qualsevol dubte o problema d’accés, podeu dirigiuvos a mireia@ojc.cat

Per a qualsevol altra informació podeu fer-ho a oitll@ojc.cat  – 619 011 666

Cartell de la convocatòria

Si voleu us podeu descarregar el cartell de convocatòria