Poètica musical
Un homenatge a Rosa Fabregat i Armengol

Dissabte 22 d’abril de 2023 – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

La societat cultural de Lleida homenatja amb un extraordinari concert a la gran poetessa de Ponent Rosa Fabregat i Armengol amb música del compositor lleidatà Pedro Pardo. Més de cent cantaires de les corals de Lleida amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida sota la batuta del propi compositor interpretaran obres basades en els poemes de la Rosa Fabregat, amb una estrena mundial inclosa cantada per la mezzosoprano Marta Infante.

Programa

  • Adagio per a cordes            P.  PARDO
  • Fou el teu repte, Màrius      R. FABREGAT / P. PARDO
  • Essència                             P. PARDO
  • Visc en una ciutat              R. FABREGAT / P. PARDO

Schola Cantorum
Coral l’Estel
Coral Cants i rialles
Orfeó Lleidatà
Coral Sícoris
Coral Xiroia
Coral Amunt i a Ball
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Marta Infante,
mezzosoprano
Pedro Pardo, director

Organitza:


Pedro Pardo Bañeres
Director

Compositor, director d’orquestra i de cor i pianista, va nèixer a Lleida el 1974 on va començar els seus estudis musicals. Al Conservatori Superior de Música de Barcelona obté el Títol Professional de Composició i Instrumentació i els Títols Superiors de Solfeig, Piano, Direcció Coral i Direcció d’Orquestra. Va ampliar els seus estudis de direcció als Meisterkurse de Viena amb el mestre Salvador Mas. Ha rebut nombrosos premis tant en el camp de la composició com en el de la direcció, destacant el Premi d’Honor de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Barcelona, el Premi “Ateneu Popular de Ponent” de composició per l’obra simfònic-coral “Visc en una ciutat” amb lletra de la poetessa lleidatana Rosa Fabregat o el Premi de Composició de la Fundació Orfeó Manresà per l’obra coral “Cançó a Mahalta” amb lletra de Màrius Torres.

En el camp de la direcció el seu repertori abarca grans obres clàssiques com el Rèquiem de Mozart, la Simfonia núm. 5 de Beethoven, la Missa núm. 2 de Schubert, el Glòria de Vivaldi, el Rèquiem de Fauré i altres estrenes de compositors contemporanis. Darrerament ha sigut director assistent al Gran Teatre del Liceu de Barcelona a la producció del teatre Ander Wien de Viena de l’òpera «Les Pêcheurs de Perles» de Bizet amb el mestre Yves Abel.

Ha estat el director i fundador de la Jove Orquestra de Cerdanyola i és el director del cor i de l’Orquestra Aulos de l’Escola Municipal de Música de Cerdanyola, on combina la seva faceta concertística amb tasques pedagògiques. La temporada 2013-2014 va assumir la tasca de director artístic de la temporada musical de l’ajuntament d’aquesta ciutat.

Sempre implicat en projectes pedagògics, ha participat en espectacles com Bim-bom, nadons al PalauZigzag, passets al Palau sent el compositor, arranjador i pianista. També ha estat el compositor en exclusiva de l’acte central dels concerts familiars del centenari del Palau de la Música Catalana, amb la cantata «Sent Cent» per a cors, piano i percussió.

Ha compost nomboses obres per a cor, orquestra i diversos instruments, així com musicals i òperes de les que en destaca “Retrato de Soledad” amb llibret del guardonat Jordi Sierra i Fabra. A la temporada 14/15 es representà, al Teatre del Raval, el seu musical La Monyos amb lletres de l’Albert López Vivancos, del qual en va ser el compositor i director musical.

Des del 2005 és el director del Cor de l’Orfeó Lleidatà. Aquesta tasca l’ha dut a realitzar concerts arreu del territori i també li ha permés estrenar obres com el Concert per a piano i cor amb l’Orfeó Català al Palau de la Música. Darrerament, amb el Cor de l’Orfeó Lleidatà ha estat nominat als Premis Enderrock pel seu darrer disc CHRISTMAS.CAT amb versions pròpies de nadales de tota la vida.

Actualment és el director titular de l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, amb la qual ha debutat al Teatre Nacional de Catalunya amb èxit de crítiques i on va estrenar la seva obra Essència en homenatge a la Fundació que porta el nom de la gran soprano catalana. És també amb l’OSVA que ha estrenat dues cançons amb lletra de la pròpia Victòria dels Àngels dirigint la soprano basca Ainhoa Arteta en el marc del seu debut al Festival Internacional de Música Castell de Peralada amb gran èxit de crítica i públic. Recentment ha dirigit dues de les més importants cantants del panorama internacional com són Iréne Theorin i Joyce di Donato amb els Wesendonck Lieder de Wagner i Morgen de Mahler.

Músic inquiet, innovador i eclèctic, darrerament ha estat conegut com a jurat del concurs de TV3 OH HAPPY DAY! on ha donat a conèixer les virtuts del cant coral i les seves col·laboracions als mitjans s’han fet habituals. La darrera temporada ha presentat la secció “En clau de Pardo” al programa DIVENDRES de TV3, col.labora amb el Suplement de Catalunya Ràdio i té el seu programa propi amb l’Albert Galceran a Catalunya Música: “Els homes clàssics”.


Músics

Violí I
Joan SANCHO (concertino)
Mar ALDOMÀ
Maria Jesús CASTELL
Natàlia CRESPO
Gemma FREIXES
Oriol GONZÀLEZ
Josep MANRESA

Violí II
Núria CABALLÉ
Ivan LAUNES
Norbert LLORCA
Joan MESTRE
Núria PASCUAL
Joan Carles PÉREZ

Viola
Eduard BOLEDA
Carmen BARREÑA
Neus GARRAVÉ
Josep Enric PUIG
Jordi ROURE

Violoncel
Teresa VALLS
Marta LLONA
Ester TRILLA
Mariona TUSET

Contrabaix
Rafael ESTEVE
Joan CANTALLOPS
Sergi GUBERT

Flauta travessera
Enric RIBALTA
Anna TORRES

Oboè
Encarna MONZÓ
Màxim SOLANES

Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ

Fagot
Ramon ARAGALL
Arnau JUANCO

Trompa
Julio GARGALLO
Joan CAMPS
Ricard FELIP
David FOLCH

Trompeta
Helio GARCÍA
Jaume ALER

Trombó
Pau CARBONELL
Guillem DOMINGO
Antonio ESBRI

Tuba
Jaume GIRIBET

Timpani
Francisco MONTAÑEZ

Percussió
Juan Francisco RUIZ

Producció
Mireia BRANDON

Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Comparteix: