L’OJC als Barris de Lleida. Cicle de Cambra
Duo Violes

Dissabte, 10 de juny de 2023
Lleida. Sant Ignasi Instituts – 19h
Lleida. Pius XII – 21h

La música sempre ha estat lligada a l’ésser humà i per tant, unida a les emocions. Els nostres primers avantpassats utilitzaven els sons i la música com a eina de supervivència i mitjà de comunicació.

En “L’origen de les espècies”, Darwin defensa que “els sons musicals han sigut una de les bases més importants pel desenvolupament del llenguatge, ja que tant el ritme com la cadència de l’oratòria, tenen característiques musicals”.

Una de les raons més simples i quotidianes que justifiquen la companyia de la música en les nostres vides, és que ens ajuda a alliberar tensions, emocionar-nos, relaxar-nos i evocar records anteriors.

“Una emoció no causa dolor. La resistència o supresió d’una emoció causa dol”

Programa

Selecció de danses barroques

 1. Dansa
 2. Alemana
 3. Gallarde
 4. Gigue
 5. Sarabande
 6. Menuett
 7. Rondeau
 8. Aria

Sonata núm. 3                                                                     M. CORRETTE

 1. Andante
 2. Andante
 3. Giga

Duo núm. 1                                                                          K. STAMITZ

 1. Allegro
 2. Andante

Sonata núm. 2 (viola sola)                                                   J. S. BACH

 1. Sarabanda
 2. Giga

Fantasia núm. 1 (viola sola)                                                 G. H. TELEMANN

Duo Violes
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Xavier Balcells Trepat, viola
Josep Enric Puig, viola


Xavier Balcells Trepat
Viola

Nascut a Cervera ( La Segarra), va començar la seva formació musical al Conservatori Municipal de Cervera i posteriorment a l’École National de Musique  de Colmar ( Alsàcia). Des de l’any 1999 té el títol Superior de Viola pel Conservatori del Liceu de Barcelona, sota el mestratge d’Aureli Vila, Florian Munteanu i Paul Cortese. Amplià la seva formació musical amb Bruno Giurana, Norbert Blume i  Emile Cantor.

Entre 1993 i 1998 formà part de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya ( JOSC) i va ser membre de l’Orquestra de Cambra de Cervera (OCC ) des de la seva fundació l’any 1986 fins al  2002. Ha tocat en diverses orquestres de cambra i simfòniques com la Inter Regional Orchestra (IRO), Camerata XXI. Ha fet concerts en grups de cambra com els quartets Andreví i Amalgama. Cal destacar la seva participació en la Serva Padrona de Pergolesi i el Requiem de Mozart amb el Gran Teatre del Liceu.

Actualment és professor de viola i música de cambra al Conservatori de Grau Professional de Cervera. És membre titular de l’Orquestra Simfònica  Julià Carbonell de les Terres de Lleida des de la seva fundació i menbre del Trio de Ponent.


Josep Enric Puig
Viola

Graduat al Conservatori del Liceu a Barcelona 2018-2022. He tocat i toco professionalment amb orquestres com la JONC (Jove Orquestra de Catalunya), l’OJC (Orquestra Julià Carbonell), la Oper Schloss Weikersheim (Òpera jove de Weikersheim, Alemanya), la JOP (Jove Orquetsra de Ponent) o l’OCCI (Orquestra de Cambra de la Catalunya Interior). Premiat amb Matrícula d’honor al Conservatori de Cervera, i en especialitat de Viola.

He treballat amb professors de diferents nacionalitats com: Virginia Sanagustín, Eduard Boleda, Xavier Balcells i Anna Puig (Catalunya), Ashan Pillai (Índia), Yuval Gotlibovich (Israel), David quiggle (Canadà), Sviatoslav Belonogov (Rússia), Emile Cantor (Països Baixos), Paul Cortesse (EUA), Béatrice Muthelet (França), Germán Clavijo (Argentina) etc.

He tocat en diferents localitats emblemàtiques com: el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, Sala Mozart de l’auditori de Saragossa, Auditori Enric Granados de Lleida, Teatre Principal de Vitoria, Tauber Philharmonie d’Alemanya, Teatre Atlàntida de Vic, entre d’altres.

Comparteix: