La Primera Simfonia d’Edward Elgar

Diumenge 12 de febrer de 2023 – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

L´OJC, en la temporada de tancament de la celebració del seu 20è aniversari, us presenta un dels grans monuments simfònics de la música anglesa, la Primera Simfonia, per a gran orquestra, d’Edward Elgar. Gaudiu de l’Orquestra en el seu màxim esplendor!

Programa

  • Simfonia núm. 1 Op. 55                                                                  E. ELGAR
    • Andante Nobilmente e semplice — Allegro
    • Allegro molto
    • Adagio
    • Lento — Allegro

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Acadèmia OJC 2023
Alfons Reverté
, director


Alfons Reverté Casas
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com


Músics

(*) Membres de l’Acadèmia OJC 2023

Violí I
Joan ESPINA (concertino)
Mar ALDOMÀ
Alba BONET*
Jana BOETTI*
Múnia BONAVIA*
Natàlia CRESPO
Roser FARRÉ
Cristina FLORUC*
Gemma FREIXES
Oriol GONZÁLEZ
Rubén HERRERA
Roger JUNYENT
Josep MANRESA
Joan SANCHO

Violí II
Joan MARSOL
Dasio CASTRO
Laia FERRER
Pau FOGÀS
Ivan LAUNES
Ona LAUNES*
Patrícia MARTÍ*
Joan MESTRE
Núria PASCUAL
Marcel PASCUAL
Virginia SANAGUSTÍN
Álvaro SÁNCHEZ*

Viola
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Joan Ignasi FERRER
Fèlix GALLEGO
Guillem GARCIA*
Aurora MATÍAS
Laia PRATS*
Josep Enric PUIG
Jordi ROURE

Violoncel
Ònia TOMÀS
Júlia BONET*
Aina CARULLA
Marta LLONA
Andreu MARCO
Aina PÉREZ*
Ester TRILLA
Mariona TUSET

Contrabaix
Rafael ESTEVE
Denis GROSU*
Fancho Antón CASTELLS*
Sergi GUBERT
Manuel PEIRÓN*
Jordi SOLER

Flauta travessera
Xesco GRAU
Marina LÓPEZ*
Enric RIBALTA

Oboè
Andrea Cistina BUDAU*
Oriol HERNÀNDEZ*
Miquel PÉREZ

Clarinet
Mateu FERRÉ
Antonio CAMPOS
Víctor LLEIXÀ

Fagot
Ramon ARAGALL
Arnau JUANCO
Laia MAGRÍ

Trompa
Julio GARGALLO
Joan CAMPS
David FOLCH
Raül GARRIDO
Nicolás LÓPEZ*

Trompeta
Jaume ALER
Jordi Antoni GARCÍA*
Andreu MOROS

Trombó
Pau CARBONELL
Guillem DOMINGO

Trombó baix
Raül BRENCHAT

Tuba
Jaume GIRIBET

Timpani
Francisco MONTAÑÉS

Percussió
Miquel Àngel FORNER
Juan Francisco RUIZ
Eloi GOMÀ

Arpa
Teresa ESPUNY
Arnau ROURA

Producció
Mireia BRANDON

Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET