La Julià Carbonell & Friends

Diumenge 13 de novembre – 19 h.
Auditori Enric Granados, Lleida

 

A les portes del nostre 15è aniversari, la Julià Carbonell volem preparar l’entrada a tot un any de celebracions amb aquest fantàstic concert, on reunirem un ventall de luxe d’alguns dels solistes i formacions que han passat per l’Orquestra durant aquests anys. Avui tots ells són bons amics que estimen l’Orquestra i que no han volgut faltar a aquesta cita.

No us perdeu aquest concert dedicat a tots vosaltres, a tots els Amics de l’Orquestra que heu fet possible el somni de tenir una Orquestra Simfònica a les Terres de Lleida. Serà un concert ple de sorpreses!

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
JuanMa Gómez, trompa
Marta Infante, mezzo soprano
Lluís Sintes, baríton
Blaumut
Cor de Cambra de l’Auditori E. Granados (Dir. X. Puig)
Manel Pedrós, presentador

 

Director: Alfons Reverté

 

Obres de: Carnicer, Mozart, Dukas, Verdi, Khatxaturian, Ginastera…

 

PROGRAMA

Obertura per a “Il barbieri di Siviglia”  R. Carnicer
Requiem: Kyrie, Lacrimosa  W.A. Mozart
Vilanelle, per a trompa i orquestra  P. Dukas
Cançó d’Amor i de Guerra: Avi Castellet  R. Martínez Valls
Il Trovatore: Coro di Zingari e Canzone  G. Verdi
El Cor de la Ciutat  A. Guinovart
Masquerade: Vals  A. Khatxaturian
Blaumut: Massa tard  X. de la Iglesia
L’Aventurer  C. Davis
Danses del ballet “Estancia”  A. Ginastera

 

 

Juanma Gomez

Juanma Gómez, trompa

De tradició familiar, el seu avi, pare i tiet han sigut i són trompistes.

Va començar els seus estudis amb el seu pare Gómez de Edeta, finalitzant amb les màximes qualificacions al Conservatori Superior de Sant Sebastià i de Bilbao. Paral·lelament va cursar la carrera al Conservatori de Bayonne Cotte Basque.

Perfecciona els seus estudis amb prestigiosos professors com V. Zarzo, I. James, J. Molnar, E. Terwilliger, M. Hötzel.

És fundador de grups com: Sextet Edeta, Quintet de Vent Danzi, Iberian Brass o Bilbao Brass Quintet, L’Obac, Quintets de Vent OBC.

Ha sigut trompa principal d’agrupacions com el Conjunt Barroc, Banda Municipal de Bilbao, Sarasate Pamplona, Orquestra d’Euskadi, Orquestra Castellà i Lleó, OSCO, Lodx, Cluj, Mediterrani, ONE, ORCAM, Orquestra de Granada, Filharmónica de las Palmas, Mahler Chamber Orquestra, Orquestra Brandart. També ha estat convidat a actuar amb l’Orquestra “Arturo Toscanini”(Lorin Maazel) i l’Orquestra “Mozart”(Claudio Abbado).

Com a solista ha interpretat amb la BOS concerts de R. GLiere, R. Strauss, B. Britten i C.M.Weber.

Va col·laborar en el concert del 75è aniversari de la BOS, interpretant la Simfonia Concertant de Mozart i el Konzertstuck de Schumann, junt a S. Dohr de la Filharmònica de Berlín.

Ha sigut professor als Conservatoris Jesús Guridi de Vitòria, Municipal de Lejoa i Andrés Isasi de Getxo. És professor de la Jove Orquestra de Castelló. Ha impartit cursos i classes magistrals a Arrasate, Conservatori Superior de A. Coruña, Curs “Ciutat de València”Jove Orquestra de Màlaga, Conservatori de Catarroja,

Benissanó, Presjovem de Lucena, JONC, Conservatori Superior de Granada, Conservatori del Liceu, etc.

Interessat amb els instruments antics, estudia Trompa Natural, actuant de forma habitual amb l’Orquestra Sa Nostra a les Balears, Orquestra Barroca de Poznan, Wroclav, Ensemble I Barroquisti o Vespres d’Arnadí.

Ha enregistrat el Concert per a Trompa i Banda de L’Aramburu amb H.Extremiana i ha estrenat els Concerts per a Trompa i Banda“Edetano”de García Montalt i “Lauro”de Muñoz sota la direcció de Miguel Gómez. Ha interpretat el concert Poseidón sota la batuta de R. Sanz i H. Adams entre altres.

El febrer de 2006 va estrenar a Europa el Concert de John Williams amb la BOS sota la direcció del Mestre Juanjo Mena.

Té una intensa activitat de cambra, actuant junt a solistes com Boris Belkin, Armin Rosin, V. Ros, Marisol Mendive, Kai Gleusteen, Cristian Chivu o Wolfang Streicher.

El 2015 va ser seleccionat pel Mestre R. Muti per la ronda final de trompa Principal a la Chicago Symphony Orchestra.

És músic de la Banda Primitiva de Llíria des de l’any 1981. Forma part de la BOS des de 1984 i solista de la mateixa des de 1989. Des de la temporada 2010-2011 és Trompa Solista de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

Té dos filles, Aitana i Júlia Anna.

 

 

Marta Infante

Marta Infante, mezzosoprano

La mezzosoprano lleidatana comença els seus estudis musicals de piano, cant i viola al conservatori de la seva ciutat,  i més tard realitza estudis superior de cant a la Càtedra  d’art  de la Universitat d’Ostrava ( República Txeca)

Ha cantat amb les principals orquestres del nostre país com Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya,  RTVE,  Nacional d’Espanya, Orquestra de la Comunitat de Madrid, Real Filarmonía de Galicia, Simfònica de Bilbao, Filarmònica de Málaga, i també amb l’Orquestra Nacional de El Salvador, Orquestra Gulbenkian de Lisboa, etc.; treballant amb directors com Jordi Casas, Josep Vila,  Leon Botstein,  Aldo Cecatto, Maximino Zumalave,  J.Ramón Encinar, Alfons Reverté, M.Ángel Gómez Martínez, Edmon Colomer, Robert Howarth, Kynan Johnes,  Carlos Kalmar,  Kees Bakels, Victor Pablo Pérez,  etc.

Manté una labor liderística important i, junt amb el seu pianista Jorge Robaina, ha cantat recitals al Palau de la Música Catalana, Euskalduna de Bilbao, Auditori Enic Granados de Lleida, Auditori de Castelló, Teatre Principal de Santiago de Compostela, Maestranza de Sevilla, Fundació Juan March de Madrid.

En l’àmbit de la música antiga ha cantat en nombrosos Festivals com  Bienale de Venecia,  The Bijloke ( Bélgica)  Festival Baroque de Sablé (Francia), Janackuv Maj (Chequia), Oslo International Church Music Festival ( Noruega), Concentus Moravie (Chequia), Festival International de Musiques Sacrées de Fribourg (Suiza), Torroella de Montgrí, Caixaforum, Festival de Música Antiga de Sevilla, Festival de Música Antiga dels Pirineus, Festival d’Aranjuez, Auditori de Barcelona, etc.,  així com en escenaris  d’Egipte, Siria, Jordania,  Líban,  en el festival de Música Antigua de La Habana (Cuba) ,  El Salvador,  Japó,  i també  ha cantat a les principals ciutats de Sudamèrica, Xile, Uruguay  i al  Mozarteum d’Argentina i Brasil.

Canta amb els grups més rellevants de música antiga com  La Caravaggia, Concierto Español,  Vespres d’Arnadí, Orquesta Barroca de Sevilla, La Galanía, Orquestra barroca catalana, La capilla Real de Madrid,  Los músicos de su Alteza,  Acadèmia 1750,  Collegium 1704 (Txèquia), Collegium Marianum (Txèquia), Anthonello (Japón), Dresdne barockorchestra (Alemania), Via Artis Konsort (Dinamarca), The Barrocade Israel ensemble (Israel),  Ars Longa (Cuba)  i  ha treballat sota la batuta dels directors més importants  del panorama actual com són Vaclav Luks, Enrico Onoffri, Giovanni Antonini, F.M. Sardelli, Paul Goodwin, Ottavio Dantone, Richard Egarr y Rinaldo Alesandrini.

Ha enregistrat concerts en directe per Mezzo, ràdio i televisió txeca, Catalunya Música, RTVE, i nombroses discogràfiques com Alpha, Glossa, Enchiriadis, CDM, Verso, Änima e corpo entre d’altres.

 

 

LLUIS SINTES

Lluís Sintes, baríton

S’inicia dins l’Orfeó Maonès. Debuta al Gran Teatre del Liceu l’any 1992, escenari on ha sobrepassat amb escreix el centenar de representacions. El 1998 és convidat pel mític Lindsay Kemp a cantar La Flauta Màgica als Festivals de Peralada i Galícia. Al 1999 inaugura el nou Liceu interpretant la monumental Turandot, que dirigí Núria Espert.

A l’estranger ha debutat al cèlebre Concertgebouw d’Amsterdam, Holanda, així com a França, Itàlia, Ucraïna, Andorra, Veneçuela, Perú, Japó, Xina i Estats Units. Ha participat assíduament en les programacions del Palau de la Música Catalana i l’Auditori de Barcelona, així com als més importants teatres i auditoris d’Espanya.

Ha defensat autors com Carl Orff, Brahms, Schubert, Vaughan Williams, Honnegger, Walton, Piazzola, així com Brotons, Mestres Quadreny, o Rodríguez Picó. Darrerament s’ha destacat en la recerca i rescat de compositors semi oblidats i fent-ne difusió mitjançant els seus concerts, tant de caire popular català i menorquí com autors sacres menorquins del segle XIX, i ha desempolsat obres emblemàtiques com Don Joan de Serrallonga de Morera, El Cementiri de Sinera d’Homs, Luard el Mariner de Samper, o el Miserere del mestre Benet Andreu.

La seva extensa discografia inclou: Turandot, Carmen, Hamlet, Manon, El paradís de les muntanyes, Contranit, Oda a Verdaguer, Garcia Lorca, De la tierra latina (promocionat al Japó), Rèquiem de Benguerel, El Timbaler del Bruc, Ave Maria (amb l’Orgue de Maó) Urbs, i Música per a Delfos. Per a segells com: Virgin classics, TDK, Naxos, EMI-Classics, RTVE-Música, Discmedi, Columna Música.

 

 

 

Blaumut

Blaumut

Una atmosfera elegant i transparent que captiva. Un sentir passar el temps mentre el món gira lentament sota els peus. Imatges de sons que s’escolen entre la pell per transportar-nos a un constructe de figures oníriques.

El naixement de la banda es remunta al 2009 amb una formació inicial de tres membres: Xavi de la Iglesia (guitarra i veu), Vassil Lambrinov (violí) i Oriol Aymat (violoncel). No és fins al 2012 que s’hi sumen Manel Pedrós (bateria) i Manuel Krapovickas (baix elèctric i contrabaix) per completar una banda que generarà en menys d’un any un univers propi que impregnarà l’escena musical catalana amb el seu disc debut (El Turista) i s’hi consolidarà amb el seu últim treball (El Primer Arbre del Bosc)

Blaumut és una formació integrada per:
Xavi de la Iglesia (guitarra i veu)
Vassil Lambrinov (violí)
Oriol Aymat (violoncel)

Manel Pedrós (bateria)

 

 

Cor cambra Auditori Enric Ggranados

Cor de cambra de l’Auditori Enric Granados de Lleida

Creat l’octubre de 1997, el Cor de Cambra de l’Auditori Enric Granados representa una aposta per a dotar la ciutat i les terres de Lleida (d’àmplia tradició coral) d’un cor d’alt nivell i exigència musicals amb cantaires seleccionats pel seu nivell vocal i musical. Fundat per Antoni Pujol, com a cor titular del nou Auditori, fou dirigit des dels seus inicis per Manel Valdivieso. A partir del curs 2002-2003 n’assumeix la direcció el seu actual director, Xavier Puig Ortiz. També l’han dirigit com a convidats els mestres Ernest Martínez-Izquierdo, Jordi Casas, Mireia Barrera, Edmon Colomer, Jordi Mora, Salvador Mas, Alfons Reverté, Franz-Paul Decker, Heribert Breuer, Rubén Gimeno, Xavier Pastrana i Pablo Larraz.

El cor ha dut a terme una intensa tasca de difusió de la música simfònico-coral de tots els temps, interpretant les principals obres del repertori. Destacaríem l’estrena espanyola del Te Deum d’Arvo Pärt o del Cant de les estrelles d’Enric Granados i les col·laboracions amb l’OBC de la 8a. Simfonia de Mahler, la Simfonia “Lobgesang” de Mendelssohn i la 9a. Simfonia de Beethoven. També ha estat convidat per la Berliner Bach Akademie de Berlín a interpretar la Passió segons Sant Mateu de Bach i la Missa en do menor de Mozart a la Filharmonie i Konzerthaus de Berlín, respectivament.

El Cor també  s’ha caracteritzat per la creació de projectes propis amb especial interès per la música d’autors catalans: el seu primer CD amb música religiosa de Frederic Mompou i Manuel Blancafort, el Cançoner Popular de Ponent, encarregant nous arranjaments a compositors ponentins de melodies de les terres de Lleida, la vetllada poètico-musical “Canten els poetes” amb obres de Vivancos, Guzmán, Sans, Gumí, Prenafeta…, l’espectacle “Ressons de l’Al-Andalus” amb arranjaments de J.Lluís Guzmán-Antich, Feliu Gasull i Xavier Puig sobre melodies de la Catalunya Nova, València i Mallorca d’influència àrab i andalusí (amb les veus solistes de Sílvia Pérez Cruz i Eliseo Parra), i el recull Nadales 2.0 de nadales populars catalanes harmonitzades per Arnau Tordera i David Esterri amb el grup Pastorets Rock.

A més de la temporada de l’Auditori de Lleida, on actua regularment, ha participat al cicle Coral de l’Auditori de Barcelona i del Palau de la Música Catalana, al Festival GREC 2010 de Barcelona, al Festival Internacional de Cadaqués, el Festival (A)phònica de Banyoles, el Festival d’Estiu de Cambrils, el Festival de Música Antiga dels Pirineus, el Festival de Pasqua de Cervera i el Juliol de Música i Poesia de Balaguer, a més de les temporades dels Auditoris de Girona, el Palau de Congressos i el Teatre de Tarragona, la Faràndula de Sabadell, l’Auditori i el Teatre Principal de Terrassa, el Kursaal de Manresa, l’Atlàntida de Vic, l’Auditori Josep Carreras de Vilaseca o el Foment Mataroní de Mataró, a més de moltes ciutats de les Terres de Lleida. Fora de Catalunya, ha actuat al Teatre Principal de Maó, l’Auditori Nacional i la Sala Prat de Roure d’Andorra,  l’Auditorio de Saragossa i el Teatro-Auditorio de El Escorial, a més de la Philharmonie i Konzerthaus de Berlin.

Ha ofert concerts en solitari i en col·laboració amb altres formacions de reconegut prestigi com ara els cors Lieder Camera, Cor Sant Esteve de Vila-Seca, Cor de cambra de la Diputació de Girona, Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orfeó Català, Coral Càrmina, Cor Madrigal i Cor de la Berliner Bach Akademie. Ha compartit escenari amb bona part de les orquestres catalanes, com l’OBC, l’Orquestra Simfònica Juliá Carbonell de les Terres de Lleida-OJC, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra Nacional d’Andorra, l’Orquestra Barroca Catalana, l’Orquestra Terrassa48, la Camerata XXI de Tarragona o l’Orquestra de Girona, a més de la Joven Orquesta de la Comunidad de Madrid.

 

Manel Pedrós

Manel Pedrós

Nascut a Cervera (La Segarra) l’any 1985, es vincula de ben jove al moviment cultural de la seva ciutat, el qual el portarà a formar part de nombroses associacions teatrals i musicals durant la seva infantesa i adolescència.

Als sis anys comença els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Cervera en l’especialitat de percussió. És aquí on rep classes d’harmonia i composició, cant coral, orquestra i tecnologia musical. La seva activitat musical el porta a formar part d’una desena de formacions orquestrals de cambra i simfòniques del país treballant amb directors de reconegut prestigi.

Paral·lelament es comença  a endinsar de manera  autodidacta en el món de l’enginyeria d’àudio que el duu a treballar en múltiples produccions audiovisuals, teatrals, televisives i, sobretot, en espectacles de gran format. Ha gravat, mesclat  i produït l’àudio d’un centenar d’esdeveniments artístics, ha composat música simfònica per encàrrec i ha realitzat spots publicitaris per a productores audiovisuals. Més tard, i amb la intenció de consolidar la seva formació, realitza el grau universitari d’enginyeria d’àudio i producció musical, Bachelor of arts, a SAE Institute Barcelona, avaluat per la Middlesex University of London i obtenint la màxima distinció acadèmica; First Class Honours.

L’any 2011 comença a formar part del grup musical català Blaumut, amb qui obté un gran èxit des de la publicació del seu primer disc, El turista (Picap, 2012) i una notable consolidació amb el següent treball d’estudi, El primer arbre del bosc (autoeditat, 2015).

Fins al moment, ha realitzat gires teatrals i musicals que l’han portat arreu de l’estat espanyol i part de l’estranger, combinant sempre la investigació,  creació  i aprenentatge de diferents disciplines artístiques.

 

 

 

 

Alfons Reverte

Alfons Reverté Casas

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits por George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. Així mateix, és professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col.legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així como també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en que fue nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, auspiciada por la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica fou novament convidat per dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment les Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya), de la Ràdio de Sòfia (Bulgària), d’Uppsala (Suècia), la Cappella Gedanensis de Gdansk (Polònia), etc. Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia.

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar como a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com

 

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
 
Violins  I Vasil LAMBRINOV (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Oriol GONZÀLEZ, Roger JUNYENT, Eugènia OSTAS, Marcel PASCUAL, Andrea PÉREZ, Joan SANCHO
Violins  II Joan MARSOL, Estefania BELLMUNT, Maria BERENGUER, Conxa BOYERO, Núria CABALLÉ, Òscar GARRÓS (*), Norbert LLORCA (*), Núria PASCUAL, Virgínia SANAGUSTIN, Cati SANTOS
Violes Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL, Xavier BALCELLS, Mamem BARREÑA, Albert DALMASES (*), Neus GARRAVÉ, Aurora MATÍAS (*), Josep Enric PUIG (*), Jordi ROURE
Violoncels Teresa VALLS, Oriol AYMAT,  Jordi GALLEN, Marta LLONA, Lluc PASCUAL (*), Xavi ROIG, Ònia TOMÀS
Contrabaixos Rafael ESTEVE, Roser AZCONA, Sergi GUBERT, Marc TERRÉ (*)
Flautes Xesco GRAU, Fedra BORRÀS, Míriam CORTADA (*), Júlia REIXACH (*)
Oboès Màxim SOLANES, Laura ARANDA (*)
Clarinets Mateu FERRÉ, Dipti GIMENO (*), Víctor LLEIXÀ
Fagots Ramon ARAGALL, Rosa CASES
Trompes Júlio GARGALLO, David ARNAU (*), Joan CAMPS, David FOLCH, David GALLEGO (*), Juan Miguel MARZÀ
Trompetes Helio GARCIA, Nicola BARRECA
Trombons Jordi MASIP, Guillem DOMINGO, Raül BRENCHAT (trombo baix)
Percussió Paco RUIZ, Guifré BALASCH (*), Eloy FOS (*), Dani ISHANDA,   David VERGÉ (*), Ignasi VILA
Piano Santi RIU
Arpa Teresa ESPUNY

 (*) Acadèmia-2016

 

Comparteix: