La força de les idees

Concert organitzat pel Grup empresarial ICG i la Fundació ICG


Divendres, 23 de setembre – 19 h

Lleida. Auditori Enric Granados

Programa

 • Música pels Reials Focs Artificials                 G. F. HÄNDEL
       – Minuets II i I
 • Sarabanda i Giga                                           A.  CORELLI
 • Dansa Hongaresa núm. 5                               J. BRAHMS
 • Dansa de Moravia núm. 3                              L. JANACEK
 • Dansa Eslava núm. 8                                          A. DVORAK
 • El Danubi blau                                                   J. STRAUSS JR
 • Tritsch-Tratsch Polka                                        J. STRAUSS JR
 • Recordant Vic                                                    J. SERRA
 • Carmen                                                                G. BIZET
       – Aragonesa
 • L’Arlesienne                                                       G. BIZET
       – Farandole
 • Grease!                                                             W. CASEY/J. JACOBS
 • El Cant dels Ocells                                        Cançó popular
 • Carmina Burana                                            C. ORFF
       – O Fortuna

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Orfeó Lleidatà: (director Pol Pastor)
Alba G. Corral, art generatiu
Alfons Reverté, director


Forca Idees


Alfons Reverté
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.


Cor de l’Orfeó Lleidatà
Director. Pol Pastor

Fundat el 1861, al llarg de la seva història ha realitzat actuacions per tot Catalunya i per la resta de l’estat espanyol, així com per França, Itàlia, Andorra, Suïssa, Alemanya, Txèquia i Hongria.

Ha estat precursor dels cants espirituals negres en els anys 60 a l’estat espanyol, cant gregorià, cançó popular i d’autors catalans contemporanis.

Entre algunes de les seves produccions destaca el Cant dels Estels d’Enric Granados conjuntament amb l’Orfeó Català a l’Auditori Enric Granados i al Palau de la Música Catalana, el Rèquiem de Mozart al Teatre de La Llotja, la Gran missa en do menor de Mozart, o el reeixit Christmas.cat.


Alba G. Corral
Artista visual i tecnòloga

Alba G. Corral (Madrid 1977), considerada una de les referents internacionals de l’art generatiu mitjançant programari. És artista visual, desenvolupadora de codi i docent. Amb formació en ingenieria informàtica. Establerta a Catalunya ( La Ràpita) crea paisatges numèrics que dialoguen amb la música i l’escena. Corral, que ha desenvolupat bona part de la seva carrera a Barcelona, ha treballat en projectes visuals a gran escala en teatres i sales de concert a partir de la programació de codis i algoritmes, amb un imaginari de figures improbables i de gran riquesa cromàtica.

La seva versatilitat per crear atmosferes en diversos espais i formats, l’han portat a crear sinergies amb grans artistes de disciplines molt diferent Es reconeguda, sobretot, per les actuacions audiovisuals en viu on integra la codificació i l’elaboració amb músics en temps real.

En el marc de la docència ensenya programació visual enfocada a dissenyadors i artistes en difernets espais dedicats al codi creatiu.


Músics

Violí I
Joan SANCHO (concertino)
Mar ALDOMÀ
Cecília CLARES
Natàlia CRESPO
Roser FARRÉ
Gemma FREIXES
Rubén HERRERA
Roger JUNYENT

Violí II
Joan MARSOL
Núria CABALLÉ
Laia FERRER
Joan MESTRE
Núria PASCUAL
Cati SANTOS
Òscar VILAPRINYÓ

Viola
Xavier BALCELLS
Joan Ignasi FERRER
Núria GARCIA
Josep Enric PUIG
Jordi ROURE

Violoncel
Marta LLONA
Jordi GALLÉN
Ònia TOMÀS
Ester TRILLA

Contrabaix
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
Sergi GUBERT

Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS

Oboè
Màxim SOLANES
Laura DÍAZ

Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ

Fagot
Ramon ARAGALL
Arnau JUANCO

Trompa
Julio GARGALLO
David ARNAU
Joan CAMPS
David FOLCH

Trompeta
Jaume ALER
Cesar FEMENIA

Trombó
Guillem DOMINGO
Francina MERCADAL

Trombó baix
Joan PALACIO

Tuba
Jaume GIRIBET

Timpani
Francisco MONTAÑÉS

Percussió
Miguel Angel FORNER
Eloi GOMÀ
Francesc VIDAGANY

Piano
Santi RIU

Producció
Mireia BRANDON

Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Comparteix: