La força de les idees
Concert d’ICG obert als Amics de l’OJC

Divendres 21 de setembre – 19 h

Lleida. Auditori Enric Granados – Reserva d’entrades

Com a resultat de la col·laboració amb el Grup ICG, l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC vol gaudir amb tots vosaltres de la música des de diverses perspectives.
Celebrarem la unió creativa entre la música i l’animació amb “La Primavera” de les Quatre Estacions de Vivaldi, un film animat musical produït per la Tokyo University of the Arts que adapta “La Primavera” de Les Quatre Estacions de Vivaldi amb una peça de la reconeguda animadora Anna Budanova. Serà musicat en directe per la nostra Orquestra i amb Joan Espina com a solista.
Amb el mateix Joan Espina, gaudirem de les visions per a orquestra de corda de diverses bandes sonores de pel·lícules com Psicosi, la Llista d’Schindler, el Violinista a la teulada i moltes altres. Gaudim així tots plegats de la màgia del cinema de la mà de l’OJC!
I per acabar, i amb la inestimable col·laboració de l’Orfeó Lleidatà, tres petites i delicadíssimes postres que no necessiten gaires presentacions. Seran tres perfums corals de la música clàssica de tots els temps, de la música popular i de la música del segle XX que tancaran aquest meravellós i emocionant viatge!

Obres d’Antonio Vivaldi, Ennio Morricone, John Williams…

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Joan Espina, violí

Director: Alfons Reverté

 

Foto Joan Espina_MG_3361

Joan Espina, violí

Neix a Mollerussa on inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal amb Jordi-Agustí Piqué i Màrius Bernadó. El 1993 es trasllada al Conservatori de Barcelona per a estudiar amb Agustín León Ara, amb qui obté els Títols Superiors de Violí i de Música de Cambra i Premi d’Honor de violí de Grau Superior. Entre 1999 i 2002 amplia els seus estudis amb José Luis García Asensio i Vicente Huerta a la «Escuela Superior de Música Reina Sofía» de Madrid. Ha participat en nombrosos cursos i classes magistrals, rebent consells de mestres com Mauricio Fuks, Victor Martín, Vadim Repin, Herman Krebbers, Nicolás Chumachenco, Hatto Beyerle, Rainer Schmidt, Walter Levin, Jordi Savall i Salvador Duran.

Ha obtingut diversos premis en concursos nacionals de violí i de música de cambra, essent molts d’ells primers premis.

Ha realitzat nombrosos recitals i concerts de cambra per tot el territori nacional, Europa, Àfrica, Amèrica i Orient Mitjà, realitzant, a més a més, una important tasca de difusió de la música espanyola contemporània, raó per la qual compositors com José Luis Turina, Fabián Panisello o Pedro Vilaroig, entre altres, li han dedicat algunes de les seves obres. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica, TVE, Canal Clásico, Canal 33, Telecinco i la Ràdio Nacional Búlgara.

Ha estat concertino de nombroses orquestres, actuant de solista en sales com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados, Auditorio Nacional de Madrid, etc. sota la batuta de mestres com Giovanni Antonini, Juan José Mena, Jesús López Cobos, John Storgards, etc.

Des de 2006 és membre de l’Orquesta Nacional de España i des de 2008 solista de Violins Segons. És membre de l’Orquestra de Cadaqués i col·labora regularment amb els grups de música antiga ‘Zarabanda’ i ‘Lookingback’ amb violí barroc. És sovint convidat com a concertino de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Actualment toca un violí construït per José Contreras el 1767, cedit gentilment per Luthería Tarapiella S.L. www.joanespina.com