salvadormas3-2

Salvador Mas dirigeix la Julià Carbonell a Lleida

26 febrer. Lleida. Auditori Enric Granados – 19h

Després de l’èxit de Barcelona, l’OJC i Salvador Mas interpretaran novament obres de Wolfgang Amadeus Mozart i de Joseph Haydn a l’Auditori Enric Granados de Lleida.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida portarà aquest diumenge a Lleida a Salvador Mas com a director convidat.

El concert, que tindrà lloc a les 19 hores a l’Auditori Enric Granados, ens farà gaudir de dos grans referents de la història de la música com són Wolfgang Amadeus Mozart i Joseph Haydn.

El programa inclou, per una banda, dues de les obres més destacades de Mozart, la Serenata Notturna en Re M per a corda i timbales i la Simfonia en Sib M, i, per l’altra, dues obres de Haydn, la famosa Simfonia Núm.100, en Sol M, també coneguda com la Simfonia Militar, i la March for the Royal Society of Musicians.

Salvador Mas, director reconegut a nivell Europeu

Nascut a Barcelona, Salvador Mas es va formar musicalment a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Becat per la Fundació Juan March i el Ministeri de Ciència i Recerca austríac, va cursar direcció orquestral i coral amb Hans Swarowsky i Günther Theuring, respectivament, a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena, on es va graduar amb les màximes qualificacions. Va ser becat en dues ocasions per estudiar a Salzburg amb Bruno Maderna i amb Franco Ferrara, a Siena.

Salvador Mas ha estat guardonat per la Fundació Espanyola de la Vocació, pel Ministeri de Ciència i Recerca austríac, així com en el II Concurs Internacional Hans Swarowsky de Directors d’Orquestra (Viena).

Després d’un breu contracte amb l’Òpera de Maguncia, on va iniciar la seva carrera professional, Salvador Mas va ser nomenat director de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, principal director convidat d’aquesta formació així com, posteriorment, director de l’Orfeó Català.

A més de dirigir les principals orquestres espanyoles, Mas és invitat amb regularitat a Àustria, Bèlgica, Canadà, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Romania i, periòdicament, per les orquestres de la Ràdio de Berlín, Leipzig i Saarbrücken, així com per l’Orquestra Filharmònica de Munic i l’orquestra de la KlangVerwaltung.

Ha estat director titular de l’Orquestra Filharmònica del Würtemberg, a Reutlingen (Alemanya); de l’Orquestra Simfònica del Limburg, a Maastricht (Països Baixos); de l’Orquestra Simfònica i del Cor del Musikverein de Düsseldorf (Alemanya); de l’Orquestra de Cambra d’Israel, a Tel Aviv, i de l’Orquestra Ciutat de Granada.

Ultra la seva activitat artística i paral·lelament a aquesta, Salvador Mas ha dedicat també la seva atenció a l’àmbit pedagògic. Com a professor extraordinari, Mas tingué al seu càrrec la classe de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Durant deu anys ha estat professor de direcció d’orquestra especialitzat en el repertori clàssic vienès a Viena, als Wiener Meisterkurse, com a successor de Hans Swarowsky. Salvador Mas ha estat també director de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Comparteix: