Quartet Matisse

Diumenge 6 de juny – 18.30 h

Granyena de Segarra. Església de Santa Maria

Com a llenguatge artístic que és, la música està plena de colors i matisos que ens desperten les més diverses sensacions i emocions. Aquesta és una proposta elaborada a partir de la paleta musical que proporciona la fusió de vent i corda. El Quartet Matisse, format per músics residents i vinculats a les terres de Lleida, ofereix un programa variat i molt amè a través d’una formació versàtil amb un color ben distintiu. El Quartet Matisse sorgeix de la iniciativa d’un grup de músics formats arreu d’Europa i amb una llarga experiència en les més diverses formacions orquestrals i cambrístiques.

Programa

  • Quartet núm. 1   F. A. HOFFMEISTER
  • Ària italiana   O. RESPIGHI
  • Music from The Threepenny Opera (1, 3 i 6)   K. WEILL
  • Quartet en Fa Major (1r mov.)   A. V. VOLCKMAR
  • Hava Nagila   TRAD. HEBREA
  • Quartet en Si bemoll Major   W. A. MOZART

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Víctor Lleixà
, clarinet
Virgínia Sanagustín, violí
Mamen Barreña, viola
Ònia Tomàs, violoncel


Quartet Matisse

QUARTET MATISSE


Víctor Lleixà
Clarinet

Titulat superior en l’especialitat de clarinet pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, tanmateix ha realitzat els estudis superiors de direcció d’orquestra i banda a la “Escuela de dirección del Maestro Navarro Lara “. Com a clarinetista, és membre de L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC des de l’any 2007. També és membre del Quartet Matisse, Quintet Zummara i Quartet de clarinets de Tarragona. La seva activitat pedagògica, en aquests moments es desenvolupa a l´Escola Municipal de Música de Bellpuig, La Selva del Camp i Sant Guim de Freixenet. Alhora, combina aquestes activitats amb la de director de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc, director de la Banda Municipal de Música de Bellpuig i director de l’escola Municipal de Música de Bellpuig.


Virgínia Sanagustín
Violí

Comença els seus estudis musicals al Conservatori de Lleida amb Eduard Boleda. Continua els estudis Superiors de violí amb Vicent Balaguer, Lina Tur-Bonet i el Quartet Casals al Conservatorio Superior de Música de Aragón, Saragossa, on els finalitza l’any 2008. Entre 2006 i 2008 és membre de la Camerata Aragón (dir. Rolando Prusak). Col·labora habitualment amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. S’inicia al violí barroc amb Alba Roca (Aula Música Antiga de Girona) i Pablo Valetti (ESMUC). Entre 2008 i 2010 és membre de la Jeune Orchestre Atlantique (dir. David Stern, Jéremie Rhorer, Andreas Spering, Hervé Niquet…), i des del mateix any cursa la Formation Supérieure au métier de l’orchestre classique et romantique a Saintes, França, on treballa amb els professors Virginie Descharmes i Alessandro Moccia. Membre de l’orquestra della Accademia delle Crete Senesi, participa en el festival de Música delle Crete Senesi (Itàlia, 2010) sota la direcció de P. Herreweghe. Participa també en el Festival Líric de Santanyí (Mallorca, 2011) formant part de l’orquestra del festival. Paral·lelament als seus estudis musicals és Llicenciada en Història de l’Art.


Mamen Bareña
Viola

Obté el Títol Superior de Viola al Conservatori Superior de Música de Salamanca, amb el catedràtic Thuan Do Minh. Amplia els seus estudis a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya), amb el solista de l’OBC, Ashan Pillai i a l’Escola Superior de Música de Rotterdam (Holanda), amb els solistes de la Filharmònica de Rotterdam, Anne Huser i Ron Ephrat. Component de l’Orquestra Simfònica «Continuo» de Rotterdam (Holanda) durant dos anys i col·laboradora de l’Orquestra de Cambra de Rotterdam i la Simfònica d’Amsterdam. Titular, durant dos anys, de l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Ha col·laborat amb Orquestres com el Gran Teatre del Liceu, la Simfònica del Vallès, la Filharmonia de Bilbao, l’Orquestra de Cambra Gallega, l’Orquestra de Cambra de la Noguera, l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, Camerata Eduard Toldrà, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, “Furius Music Orchestra” o l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. També ha participat a l’enregistrament del disc “Bigoti vermell” i “Un Pas i neu i un pas” de l’Anna Roig i l’ombre de ton chien. És component del “Quartet Matisse” i del “Trio Meraki”


Ònia Tomàs
Violoncel

Comença a tocar el violoncel a l’edat de set anys a l’escola Púlica Agrupació Sant Jordi de Fonollosa amb Anna Soler. Poc després continua a l’Escola Municipal de Sant Joan de Vilatorrada amb Natàlia Barés i Toni Cavanes. Posteriorment ingressa al Conservatori Municipal de Música de Manresa on estudia sota la tutela d’Amparo Lacruz. El 2002 accedeix a la Guildhall School of Music de Londres, ciutat on continua la seva activitat musical combinant els estudis amb actuacions cambrístiques i orquestrals. A la Guildhall els seus professors són Stefan Popov i Pierre Doumenge, també rep classes del Tackacs Quartet, David Takeno, Wolfgang Herzer i Louise Hopkins. Ha sigut becada per la “Fundació Pau Casals” del Vendrell, pel ”Department for Education and Skills” de la Unió Europea, del ”Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya” i de la “Joven Orquesta Internacional Ciudad de Oviedo”. Ha tocat de solista amb les orquestres Barelona Sinfonietta i Camerata XXI. És integrant de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, el Trio Orfeu, el Pop Piano Quartet.