Preludi 24

Diumenge, 21 de gener de 2024 – 18 h
Guissona. Teatre Ateneu – Venda d’entrades

Fidel a una tradició que es va posar en marxa l’any 2021, enguany volem tornar a donar la benvinguda a l’any nou amb un concert, en aquesta ocasió titulat Preludi 24.

Enguany el concert estarà centrat en la música simfònica que oferirà sobre l’escenari la formació completa de l’Orquestra, en aquest cas amb la col·laboració de la Companyia de dansa Montse Esteve de Guissona. Pel que fa al repertori, l’obra central serà la setena simfonia de Beethoven, però prèviament oferirem una obertura de Mozart i les Masques et Bergamasques de Fauré.

El programa creat per aquest esdeveniment vol transmetre, a través del geni de Beethoven, la grandesa de la humanitat i l’esperança en la humanitat davant les adversitats. En un moment en què la barbàrie humana s’està manifestant en massa fronts, el concert vol expressar la seva confiança en que ens en sabrem sortir per continuar creixent com a humanitat.


Programa

 • La Clemenza di Tito KV 621                                                 W. A. MOZART
 • Masques et Bergamasques, op. 112                                      G. FAURÉ
  • I. Ouverture
  • III. Gavotte

Ariadna Castells Cuesta, Clàudia Castells Cuesta, Paula Patsí Fernández, Clàudia Sánchez Estany, ballarines

 • Simfonia núm. 7, op. 92, en La Major                                    L. V. BEETHOVEN
  • I. Poco sostenuto – Vivace
  • II. Allegretto
  • III. Presto
  • IV. Allegro con brio

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Ariadna Castells Cuesta, Clàudia Castells Cuesta, Paula Patsí Fernández, Clàudia Sánchez Estany, ballarines
Montse Esteve Badies, coreògrafa
Alfons Reverté Casas, director


Alfons Reverté Casas
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com


Músics de l’OJC

Violí I
Joan ESPINA (concertino)
Mar ALDOMÀ
Susanna CODINA
Gemma FREIXES
Josep MANRESA
Alba PANADÉS
Joan Carles PÉREZ
Jorgelina VILLARNOVO
 
Violí II
Núria CABALLÉ
Conxa BOYERO
Natàlia CRESPO
Ivan LAUNES
Norbert LLORCA
Núria PASCUAL
 
Viola
Xavier BALCELLS
Joan Ignasi FERRER
Aurora MATÍAS
Josep Enric PUIG
Jordi ROURE
 
Violoncel
Marta LLONA
Jordi GALLÉN
Ònia TOMÀS
Ester TRILLA
 
Contrabaix
Sergi GUBERT
Anna Cristina GRAU
Pere LOEWE
 
Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS
 
Oboè
Màxim SOLANES
Laura ARANDA
 
Clarinet
Víctor LLEIXÀ
Antonio CAMPOS
 
Fagot
Ramon ARAGALL
Arnau JUANCO
 
Trompa
Julio GARGALLO
David FOLCH
 
Trompeta
Jaume ALER
Jordi GARCÍA
 
Timpani
Francisco MONTAÑÉS
 
Producció
Mireia BRANDON
 
Regidors
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Comparteix: