OJC – Beethoven, Morera, Calvó

Diumenge 5 de març – 19 h.
Espai Cultural la Lira, Tremp
Diumenge 12 de març – 19 h.
Auditori Enric Granados, Lleida – Compra d’entrades
Diumenge 26 de març – 19 h.
Auditori AXA-Illa Diagonal, Barcelona – Reserva d’entrades
Dijous 13 d’abril – 21 h.
Festival de Pasqua, Cervera
 

 

L’OJC, compromesa amb els autors de casa nostra, interpreta l’Homenatge a Beethoven del vigatà Bernat Calvó al costat de la Segona Simfonia del propi Beethoven, una manera de fer palesos els lligams i la influència dels grans mestres universals en la música que es feia a les nostres terres durant el segle XIX. També, en el mateix concert, gaudirem del bellíssim i poc divulgat Concert per a Violoncel d’Enric Morera, compost, en temps de guerra i revolucions, l’any 1917.

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Violoncel, Laia Puig
Director: Alfons Reverté

Obres de: Beethoven, Morera i Calvó

PROGRAMA

Homenatge a Beethoven B. Calvó
Concert per a violoncel i orquestra E. Morera
Simfonia N. 2, Op. 36, en Re M L. Van Beethoven

 

 

Laia Puig

Laia Puig, violoncel

Després de nou anys de formació a les Universitats de Graz, Basel i Berlin, la violoncel·lista Laia Puig s’estableix a Barcelona per conjugar els seus interessos: l’activitat concertística, la música de cambra, la pedagogia i la gestió cultural.

Laia Puig s’ha presentat com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquesta Andrés Segovia, Orquesta Vigo 430, Barcelona Simfonietta, Camerata Musica Wien i ha ofert recitals a tot el territori espanyol.

Laia Puig va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita “Concerto Libero” de Xavier Montsalvatge dins el Festival Castell de Peralada l’estiu de 2012.

Laia Puig ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona.

Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió.

Actualment compagina la docència al Conservatori Professional del Liceu i de Cervera amb la interpretació. És membre del quartet de violoncels Les Mademoicelli. Ha estat directora artística de la Camerata432 del 2009 al 2016.

Inicià els seus estudis als sis anys sota el mestratge de Marçal Cervera, Sergi Boadella, Richard Talkowsky i Cristian Florea. Posteriorment estudià amb Rudolf Leopold a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Graz (Àustria), Reinhard Latzko a la Musik Akademie der Stadt Basel (Suïssa) i Martin Löhr, solista de la Berliner Philharmoniker, a la Universitat der Künste Berlin (Alemanya). Ha rebut consells de Bernard Greenhouse, Maria Kliegel, Christophe Coin, Philipe Mueller, Asier Polo, Thomas Demenga, entre d’altres. El 2012 finalitzà el Màster de Gestió Cultural a la UOC.

 

 

 

 

Alfons Reverte

Alfons Reverté Casas

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits por George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. Així mateix, és professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col.legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així como també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en que fue nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, auspiciada por la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica fou novament convidat per dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment les Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya), de la Ràdio de Sòfia (Bulgària), d’Uppsala (Suècia), la Cappella Gedanensis de Gdansk (Polònia), etc. Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia.

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar como a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com

 

 
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Violins  I
Cristian CHIVU (concertino)
M. del Mar ALDOMÀ
Anna CARNÉ
Natàlia CRESPO
Oriol GONZÀLEZ
Pep MANRESA
Marcel PASCUAL
Andrea PÉREZ
Gerard PURTÍ
Joan SANCHO
 
Violins  II
Núria CABALLÉ
Maria BERENGUER
Oriol CAPDEVILA
Roser FARRÉ
Rubén HERRERA
Núria PASCUAL
Victoria PISARENKO
Cati SANTOS
 
Violes
Eduard BOLEDA
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Àngel FARGUELL
Núria GORCHS
Paula ROCA
 
Violoncels
Teresa VALLS
Marta LLONA
Xavier ROIG
Ònia TOMÀS
 
Contrabaixos
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
Sergi GUBERT
 
Flautes
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS
 
Oboès
Encarna MONZÓ
Ferran TORRENS
 
Clarinets
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ
 
Fagots
Ramon ARAGALL
Rosa M. CASES
 
Trompes
Paco LEÓN
Joan CAMPS
David FOLCH
Júlio GARGALLO
 
Trompetes
Cèsar FEMENIA
Marc SOLANELLES
 
Trombons
Miquel SÀEZ
Pau CARBONELL
Raül BRENCHAT (trombó baix)
 
Tuba
Olívia CASAS
 
Percussió
Dani ISHANDA