OITLL-Orquestra Infantil Julià Carbonell
de les Terres de Lleida

Diumenge 11 d’octubre  – 12 h

Oliana. Pavelló Francesc Betriu

L’OJC amplia el seu projecte pedagògic, conscient del valor i de la importància dels projectes d’orquestres infantils que hi han hagut i que hi ha a les nostres comarques, amb la voluntat de donar-hi un nou impuls i garantir-ne la continuïtat.

És per això que dins el marc del Projecte Pedagògic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL vol oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Grau Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l’oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.

Amb aquesta voluntat n’iniciem les seves activitats.

.

Programa

DANSES PER A ORQUESTRA

L’evolució de la dansa a través de la història

Obertura

Contradansa  C. W. Gluck (1714-1787)

El renaixement

Tres danses  V. Haussmann (1565-1614)

El barroc

Sarabanda  G. F. Haendel (1685-1759)

El classicisme

Minuet  C. W. Gluck (1714-1787)

El romanticisme

Farandola “Pels meus petits amics” op.14  G. Pierné (1863-1937)

El segle XX

Canon  B. Bartok (1881-1945)

Arreu del món
Suite de danses del mon  A. Gumí (1965)
    Dansa primitiva (africana)
    Cançó i dansa russa

    Dansa en cercle apatxe

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Director: Albert Gumí
 
 
Albert Gumí

Director de l’OITLL

Albert_Gumi

És professor de l’ESMUC de l’assignatura Improvisació en música clàssica i contemporània i Improvisació en pedagogia.

Com a intèrpret de clarinet en la seva joventut va ser guardonat en diversos concursos d’àmbit nacional i internacional. Ha tocat com a solista o en música de cambra a espais emblemàtics com el Concertgebouw d’Amsterdam, l’Auditori de Santa Cecilia de Roma, Festival d’Edinburgh, etc… Ha enregistrat una vintena de CD. Ha col·laborat amb nombroses orquestres (Orquestra del Teatre Lliure, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, Orquesta Sinfónica de Granada, Orquestra de Cadaqués, Le Concert des Nations, etc….).

És Comissari artístic de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i forma part de la Comissió artística de la JONC. Com a director, s’ha especialitzat en agrupacions de joves músics: És director de la Jove Orquestra Nacional d’Andorra, la Jove Orquestra Simfònica de l’Anoia Aleví, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Integrada (agrupació formada per joves amb diversitat funcional i joves d’escoles de música del país), la JOSPAG, les Orquestrades de Girona, etc…

És compositor de més d’un centenar d’obres per a orquestra simfònica, de cambra, instrumentals i vocals i és autor d’una col·lecció de biografies de músics (Editorial Mediterrània).

Creador de nombrosos projectes educatius de la Fundació la Caixa (Tallers musicals, Concerts familiars, Projectes de música per a persones amb discapacitat intel·lectual, etc…). Disenya concerts pedagògics per nombroses entitats i institucions (per ex: l’Auditori Nacional de Catalunya).