Nova temporada a l’Auditori AXA – Illa Diagonal de Barcelona

Barcelona. Auditori AXA – Illa Diagonal

L’OJC interpretarà la Suite “Pulcinella” d’Stravinski i presentarà per primer cop a Barcelona “Trinoctium”, una fantàstica obra per a percussió i orquestra d’Oriol Cruixent així com el “Mouvement II”, per a piano i orquestra, del targarí Ramon Andreu.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida celebra el seu 15è aniversari donant suport als compositors catalans. D’aquesta manera, aquest diumenge, 29 de gener de 2017, a les 19 hores, a l’Auditori AXA-Illa Diagonal, presentarà per primer cop a Barcelona l’obra recentment estrenada per l’OJC del compositor i pianista targarí Ramon Andreu, “Mouvement 2”, per a piano i orquestra.

Andreu, que també exercirà de pianista solista, és un dels compositors amb més projecció de les terres lleidatanes i ha actuat amb diverses formacions arreu d’Europa i el Japó.

En aquest concert també s’interpretarà l’obra “Trinoctium”, per a percussions i orquestra, del compositor barceloní instal·lat a Brussel·les, Oriol Cruixent.  Aquesta obra, on els instruments de percussió tenen una rellevància vital, està causant sensació a mig món amb un gran reconeixement tant de públic com de crítica.

Per completar el concert, el director titular de l’OJC, Alfons Reverté, també ha escollit la interpretació d’un clàssic del s. XX, la Suite “Pulcinella”, d’Igor Stravinski.

Tal i com destaca Reveryé, aquest és “un programa trencador, vital i suggerent”.

Ramon Andreu, un compositor i pianista lleidatà amb una gran projecció

Nascut a Tàrrega, segueix estudis musicals de piano amb Jordi Benseny a Lleida i amb Margarida Serrat a Barcelona, i composició i orquestració amb Salvador Pueyo, obtenint els títols de professor superior de piano, de solfeig, teoria de la música, transposició i acompanyament, i d’harmonia, contrapunt, composició i instrumentació. Becat per la Generalitat de Catalunya i l’Institut d’Estudis Ilerdencs, estudia composició a París amb Michel Merlet, i orquestració amb Janos Komives, i direcció d’orquestra amb Janos Komives i Dominique Rouits, així com anàlisi de música antiga i música del segle XX amb Jean-Dominique Pasquet, obtenint els diplomes superiors de composició i d’orquestració a l’Ecole Normale de Musique. Classes magistrals de piano amb Edith Fischer, Monique Deschausées, Josep Colom, Antoni Besses, Frédéric Gevers i András Kemenes.

Concerts a l’estat, França i Japó (Auditori Enric Granados, Ateneu Barcelonès, Instituto Cervantes de Madrid, Diputació de Cadis, Sala Cortot de París, Tokyo Oji Hall…). Ha actuat amb l’Orquestra Enric Granados, Orquestra Eduard Toldrà, Orquestra Terrassa 48, Orquestra de la Noguera, Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida, Jove Orquestra de Ponent, així com en diferents formacions de cambra i com a solista.  Les seves obres han estat estrenades i interpretades a Catalunya, França, Alemanya i Japó per diferents formacions com el Quartet Prysma, Sul Tasto Sextet, Quartet Teixidor, Quartet Aguinaga, Orquestra de Cambra de la Noguera, així com diferents solistes. D’entre el seu catàleg destaquen Tema i Variacions (1997), estrenat el mateix any a Brive-la-Gaillarde (França); Mouvement I (1997), estrenada en versió per a dos pianos a París el 1998; Quatuor (1998), estrenada el 2003 a Barcelona; Cançó de Bressol (2001), estrenada en versió orquestral el 2010 a Toulouse; les cantates El Flautista d’Hamelin (2006) i La nit del set (2011), estrenades el mateix any a Lleida; Introducció, fuga i postludi (2015), estrenada a Cervera el 2016, etc. Darrerament treballa en la composició i enregistrament de les cançons per al nou CD del cantautor Xavier Ribalta.

Accèssit en el 9è Concurs de Joves Compositors i Primer Premi del XXI Concurs de Composició de Joventuts Musicals de Barcelona. Exdirector del curs d’estiu de Tàrrega i exprofessor de l’Acadèmia Partita de París, actualment és professor d’harmonia, contrapunt, anàlisi i fonaments de composició al Conservatori Professional de Música de Lleida.

Comparteix: