Mama Pop 2016

Dissabte 26 de novembre – 19 h. i 22 h.
Auditori Enric Granados, Lleida

 

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida vol estar al servei i al costat de tothom, també d’aquelles persones que pateixen malalties com el càncer o de les que lluiten per a trobar camins per curar-les. Per això, un cop més, ens sumem al projecte MamaPop, en el que la música compartida entre molts esdevé un camí per a fer present a tothom la realitat del càncer de mama.

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Repertori: Mama Pop
Director: Antoni Tolmos
 
 

 

Antoni Tolmos

Antoni Tolmos

Antoni Tolmos, Lleida, 1970. Pianista, compositor i conferenciant. És titulat Superior en Piano, Llenguatge Musical i Teoria de la Música. És Doctor en Filosofia i Ciències de l’Educació. Expert en creativitat i improvisació musical. Coach Professional Certificat especialitzat en rendiment artístic. Actualment és professor d’Educació Musical a la Universitat de Lleida i a la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat Vicedegà de la Facultat de Ciències de l’Educació de la Universitat de Lleida.

És arranjador i director artístic de diferents produccions discogràfiques per a d’altres artistes com Spring Riot, Marc Marzenit, Meritxell Gené, etc.  Ha composat la música o els arranjaments d’obres de teatre com “Mercedes”, “Rubab, el misteri de l’lnstrument prohibit”, “La camisa de l’home lefiç”, “La nena que vivia en una capsa de sabates”, etc. la banda sonora de pel.lícules mudes com “Before to Hollyvood”, “Los Nibelungos”, també música per a documentals i spots de televisió.

Ha obtingut diferents guardons com el primer Premi de composició coral “Ciutat de Reus” 1999 i l’accèssit al mateix concurs al 1997, Premi Batec 2007 pel seu projecte “Improvisació musical, crear i gaudir en temps real”, Premi Extraordinari de Tesis Doctoral al 2006, i per músiques originals en obres de teatre i cinema que han estat premiades.

La seva música ha estat programada per emissores i televisions d’àmbit internacional i es comercialitza mitjançant plataformes digitals a tot el món. Realitza regularment concerts i imparteix conferències sobre creativitat musical en Conservatoris i Universitats de països com Espanya, Andorra, França, Hongria, Polònia, República Txeca, Austria, Dinamarca, Anglaterra i Itàlia..

El seu apropament a terrenys jazzístics l’ha portat a Festivals de Jazz com el de San Sebastian (2010), Festival de Jazz de Granollers (2009) i Festival de Jazz de Lleida (2007/2010) on ha gravat CDs i DVDs en directe.

Té editats nou treballs discogràfics: “Cristall” (CD 1999), “Silencis” (CD 2001), “Blanc” (CD 2003), “Sons de ciutat” (CD+DVD 2005), “Patio de luces” (CD+DVD 2008), “Nit Urbana” (CD 2010), “Musicolors” (DVD  2011), “Essència popular” (CD 2011), The new age piano album” (CD2013) i “Energy” (CD2016). Té publicades obres per a piano, per a cors i per a diferents formacions instrumentals, llibres, articles presentats a Congressos Internacionals, etc. És autor de la Tesi Doctoral sobre la improvisació pianística com eina pedagògica i actualment dirigeix Tesis dins l’àmbit de l’Educació Musical.

El seu repte és seguir emprant la seva música com a font de felicitat dels qui l’escolten.

 

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
 
Violins  I Joan SANCHO (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT
Violins  II Núria CABALLÉ, Estefania BELLMUNT, Virgínia SANAGUSTÍN
Violoncels Teresa VALLS, Xavi ROIG, Ònia TOMÀS, Esther VILA
Percussió Dani ISHANDA