cordes-de-cine

L’OJC porta les seves últimes propostes a Cervera i La Seu d’Urgell

Cervera. Paranimf de la Universitat. 19h

La Seu d’Urgell. Sala Sant Domènec. 19h

L’OJC viu un intens cap de setmana viatjant al territori per apropar-hi les seves darreres propostes de concert: “Cordes de Cine” i “La música del nostre temps”

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) farà doblet aquest cap de setmana apropant les seves darreres propostes de concert a Cervera i La Seu d’Urgell.

Dissabte, 21 de gener, al Paranimf de la Universitat de la capital de la Segarra, l’Orquestra interpretarà el programa “Cordes de Cine” amb obres d’autors com Elgar, Morricone, Herrmann i Williams, entre d’altres.

Com en les anteriors poblacions on s’ha representat aquest concert, el violí serà un element clau i protagonista de la mà del violinista Joan Espina que posarà so a les bandes sonores cinematogràfiques de “Psicosi”, “La Llista de Schindler” o “El Violinista a la teulada”, entre d’altres.

“L’OJC amb la música del nostre temps” a La Seu d’Urgell

El dia següent, el diumenge, 22 de gener, l’Orquestra es desplaçarà a La Seu d’Urgell per presentar-hi el concert “L’OJC amb la música del nostre temps”.

Aquesta programa vol donar suport als nous compositors catalans i interpretarà l’obra del compositor i pianista targarí Ramon Andreu, “Mouvement 2”, per a piano i orquestra. Andreu, que també exercirà de pianista solista, és un dels compositors amb més projecció de les nostres terres i ha actuat amb diverses formacions arreu d’Europa i el Japó.

En aquest programa, també s’interpretarà l’obra “Trinoctium”, per a percussions i orquestra, del compositor català instal·lat a Brussel·les, Oriol Cruixent.  Aquesta obra, on els instruments de percussió tenen una rellevància vital, està causant sensació a mig món amb un gran reconeixement tant de públic com de crítica.

Per completar el concert, el director de l’OJC, Alfons Reverté, també ha escollit la interpretació d’un clàssic del s. XX, “Pulcinella-Suite”, d’Igor Stravinski.

Comparteix: