cordes_ojc

L’OJC porta la seva secció de cordes a Almacelles

L’OJC apropa la música simfònica al Segrià (22 de febrer) amb una producció protagonitzada pels instruments de corda i amb autors com Vivaldi, Bach, Mozart o Janacek

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) té, entre els seus objectius principals, apropar la música simfònica i de cambra a totes les poblacions lleidatanes, ja siguin grans o petites..

D’aquesta manera, els habitants d’aquests indrets no s’han de desplaçar a Lleida capital o a Barcelona per poder gaudir d’un element cultural de primer ordre com són els concerts d’orquestra.

En aquest sentit, l’OJC aproparà la seva darrera producció a Almacelles (22 de febrer). Ho farà amb un format que està tenint molt bona acollida titulat “Escoltem les cordes de la Julià Carbonell” i on aquests instruments, evidentment, prenen molt protagonisme.

El director titular de l’OJC, Alfons Reverté, explica que es tracta de fer “un passeig per la literatura de l’orquestra de corda, des de la música antiga fins als nostres dies, passant per autors com Vivaldi, Bach, Mozart o Janacek i incloent-hi també la música pop i de cinema”. Pel director musical, és “una bona manera de conèixer la sonoritat de les cordes al llarg dels segles tot recordant com els compositors han utilitzat a cada època els recursos expressius d’instruments com el violí, la viola, el violoncel o el contrabaix”.

Tot i que les cordes tenen molt relleu en aquest concert es podrà gaudir també, com a contrapunt, del so de la flauta com a instrument solista, en mans de Xesco Grau.

El concert a Almacelles serà a l’Església de la Mare de Déu de la Mercè, a les 19h.

Comparteix: