L’OJC de nou a la Llotja – Goyescas

Diumenge 7 de maig – 19 h.
Teatre de La Llotja, Lleida – Compra d’entrades
 

 

L’OJC, Orquestra titular de l’Auditori Enric Granados, ha aspirat des del primer dia a acostar-se a tots els gèneres musicals. Amb la Inauguració l’any 2010 del Teatre de la Llotja, aquí a Lleida, l’OJC es convertia també en Orquestra Titular d’aquest nou Teatre. Un somni es feia realitat, poder fer opera en un edifici de primera línia mundial.  Afortunadament ,en aquest any d’Aniversari de l’Orquestra, podrem reprendre aquest camí. I ho farem ni més ni menys que amb les Goyescas del lleidatà Enric Granados, tot celebrant el 150 Aniversari del seu naixement. Ens omple de il·lusió pensar que ens podem posar per fi en el camí de moltes ciutats europees del nostre perfil on l’Orquestra de casa ofereix una temporada simfònica i també operística de manera combinada, alhora que manté també una presència continuada al Territori.

Per molts anys!

 

Repartiment

Rosario, gran dama
Lorena Valero, soprano

Fernando, capità de les Guàrdies Reials Espanyoles
Albert Montserrat, tenor

Pepa, maja popular
Marta Infante, mezzosoprano

Paquiro, torero
Àngel Òdena, baríton

Ballarins: Francesc Bravo, Xevi Dorca, Aída González, Maria Gurría, Pol Jiménez, Francisco Linares, Cristina Morales i Carmen Muñoz

Majos: Efrain Anglès, Francesc Xavier Biosca, Àlex Bometón, Josep Mesegué, Josep Guerra, Xavier Ramon Molins, Xavier Orobitg, Ramon Orobitg, Sergi Sabariego, Erik Varea i Francisco Verge

Majas: Núria Argilés, Anna Capdevila, Andrea Paz Cortés, Nira Freixes, Claudia Lizeth González, Ada Lerma, Maria Àngels López, Alexandra Jiménez, Anna Mas, Mireia Olcina, Àngels Ribalta, Maria Ramos, Helena Rodríguez, Maria Cristina Rodríguez, Anna Satorra, Blanca Salinas, Lídia Serrat i Andrea Vázquez

Cor Anton Bruckner
Júlia Sesé, directora titular
Xavier Pastrana, director convidat

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Alfons Reverté, director

Direcció musical: Alfons Reverté

Direcció escènica: Llorenç Corbella i Montse Colomé

Coreografia:  Montse Colomé i Pol Jiménez

Escenografia: Llorenç Corbella

Disseny il·luminació: Miki Arbizu

Disseny vestuari i ajudant escenografia: Maria Montseny

Sastreria: Maria Cucurull

Ajudants vestuari: alumnat del CFGS Disseny de vestuari a mida i d’espectacles de l’Institut Guindàvols de Lleida, professorat: Carme Moltó i Anna Vallabriga

Maquillatge i perruqueria: alumnat dels CF d’Imatge personal de l’Institut Torrevicens

Alumnes en pràctiques del CFGS en tècniques d’interpretació teatral de l’Aula Municipal de Teatre de Lleida: Alba Costa i Jon Arrizabalaga

Sobretítols: David Giné

Pianista repetidor: Jordi Farran

Regidor musical: Marc Castellà

Regidora d’escena: Pili Caballol

Director tècnic: Pelai Molins

Producció executiva: Xavier Pla

Producció: Ajuntament de Lleida amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya

Organitza: Fundació Pública Teatre de La Llotja i Auditori Municipal Enric Granados

 

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Alfons Reverté, director

Violins I Joan SANCHO (concertino)
  M. del Mar ALDOMÀ
  Anna CARNÉ
  Natàlia CRESPO
  Roser FARRÉ
  Rubén HERRERA
  Pep MANRESA
  Marcel PASCUAL
  Andrea PÉREZ
   
Violins II Joan MARSOL
  Estefania BELLMUNT
  Maria BERENGUÉ
  Núria CABALLÉ
  Gemma FREIXES
  Eugènia OSTAS
  Núria PASCUAL
  Cati SANTOS
   
Violes Eduard BOLEDA
  Jordi ARMENGOL
  Xavier BALCELLS
  Neus GARRAVÉ
  Paula ROCA
  Jordi ROURE
   
Violoncels Teresa VALLS
  Marta LLONA
  Xavier ROIG
  Ònia TOMÀS
   
Contrabaixos Guillermo PRATS
  Rafael ESTEVE
  Sergi GUBERT
   
Flautes Xesco GRAU
  Fedra BORRÀS
   
Oboès Màxim SOLANES
  Ferran TORRENS
   
Clarinets Mateu FERRÉ
  Víctor LLEIXÀ
   
Fagots Ramon ARAGALL
  Rosa M. CASES
   
Trompes Joan CAMPS
  Júlio GARGALLO
   
Trompetes Helio GARCIA
  Nicola BARRECA
   
Trombons Guillem DOMINGO
  Eusebio SÁEZ
  Raül BRENCHAT (trombó baix)
   
Percussió Dani ISHANDA
  Paco RUIZ
  Fran SÁNCHEZ
   
Arpa Teresa ESPUNY
   
Producció i regidoria Mireia BRANDON
  Joan FARRÉ
  Lluís SANTFELIU

 

Cor Anton Bruckner

Júlia Sesé, directora.

Xavier Pastrana, director convidat.

El Cor de Cambra Anton Bruckner (actualment «Cor Anton Bruckner«) és fundat el novembre de 2003 pel director Sergi Moreno Lasalle i, durant els seus primers anys d’existència, centra el seu repertori en la música del barroc.

El gener de 2007 prenen la direcció del cor Josep Miquel Mindan i Júlia Sesé, els quals treballen conjuntament per ampliar el repertori i orientar el cor cap a un nou període on el centre temàtic serà la música del segle XX. El setembre del 2009 Josep Ramon Olivé s’incorpora com a codirector juntament amb la Júlia Sesé, situació que es prolongarà durant tres anys més. En aquesta etapa el cor comença a intercalar programes a capella i amb acompanyament orquestral. Destaquen els concerts realitzats a l’Auditori de Vilafranca, al Petit Palau, a la Sala Tete Montoliu de l’Auditori de Barcelona, a París i a Estrasburg, i les col·laboracions amb directors com Manel Valdivieso, Pere Lluís Biosca i Pablo Larraz.

El maig del 2011 obté el 2n premi al Concurs Internacional de Cant Coral de Malgrat de Mar i durant el següent any col·labora amb l’organista Juan de la Rubia en la interpretació d’obres com els motets de J.S. Bach Jesu meine Freude i Komm, Jesu, Komm  i la Missa en Re Major d’Antonín Dvořák.

A partir del setembre de 2012, la Júlia Sesé assumeix en solitari la direcció del cor. L’octubre de 2012 el cor obté el 2n premi a l’XI Concurso Nacional de Corales Antonio José (Burgos) i un any després aconsegueix una menció especial del jurat del Festival Musiquem Lleida. En col·laboració amb l’Orquestra Terres de Marca d’Igualada i la JONC, dirigides per Josep Miquel Mindan i Manel Valdivieso respectivament, el cor celebra el seu Xè aniversari amb la interpretació de la Missa en mi menor d’Anton Bruckner. El juliol de 2014 participa en la interpretació de l’obra a 40 veus Spem in alium de Thomas Tallis, juntament amb la Coral Sant Jordi i el Cor Gaos de La Coruña, i al novembre del mateix any obté el 2n premi al 34 Certamen Coral Fira de Tots Sants de Cocentaina (Alacant).

El Cor Anton Bruckner també ha col·laborat amb l’Orquestra Terrassa 48, Barcelona Filharmonia, Coral Ginesta, Cor Ariadna de l’Agrupació Madrigal, Orquestra Barroca Catalana, Orquestra Simfònica del Vallès i Quartet de trombons de Barcelona amb directors com Albert Santiago, Lluís Vila o Xavier Puig.

Va realitzar una classe magistral amb el director americà Brady R. Allred en el marc de la preparació pel concert que ha ofert al Cicle Coral de l’Orfeó Català al Palau de la Música Catalana el juny de 2016, amb èxit rotund de crítica i exhaurint localitats. 

Els futurs projectes del Cor Anton Bruckner inclouen la participació en el Cicle integral de cantates de J.S. Bach organitzat conjuntament per l’Auditori de Barcelona (juny 2017) i la participació en el 11th World Symposium on Choral Music que tindrà lloc el proper mes de juliol a Barcelona, com a cor pilot a la masterclass de Helmuth Rilling.

Sopranos Núria Cabero Olaya
  Anna Cortijos Bernabeu
  Clara Enrich Genestar
  Judith Gabarró Molins
  Yaiza Gutiérrez Bladé
  Blanca Martí Romero
  Clara Palet Trujols
  Júlia Pérez Arquillo
  Clara Puig Castells
  Marta Reig Roura
  Sara Sarroca Sarroca
  Carmen Tarifa Lora
   
Mezzosopranos / Contralts Didem Akyüz
  Berta Armengol Freixes
  Aina Bertran Claramunt
  Elvira Bullich Vilarubias
  Mariona Comas Cuní
  Maria Esplugas Roca
  Míriam Farré Ros
  Miguel Gómez García
  Berta Pi Boleda 
  Irene Recolons Fonts
  Alexandra Torres Ribé
  Xiomara Villa Pérez
   
Tenors Isaac Campos Mariné
  Josep Carreras Pons
  Bernat Codina Busquets
  Ferran Jovell Megias
  Tomàs Lledó Ponsati
  Agustín Martorell Domínguez
  Ruben Ortiz Uroz
  Víctor Quintas Martinez
  Pau Tallada Crespí
  Oriol Ubach Borbonès 
  Roger Vicens Pardal
  Miquel Villalba Castells
   
Barítons / Baixos Robert Bailey Ogawa
  Álvaro Ferrandiz Medina
  Pere Gomis Domènech
  Ignasi Güell Bara
  Antoni Jorquera Bordonau 
  Miguel Noguera Lovén 
  Guillermo Perez Pueyo
  Josep Rebled Corsellas
  Pol Requesens Roca
  Josep Tarragó Celada
  Jordi Viñalonga 

 

 

Alfons Reverte

Alfons Reverté Casas

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits por George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. Així mateix, és professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col.legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així como també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en que fue nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, auspiciada por la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica fou novament convidat per dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment les Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya), de la Ràdio de Sòfia (Bulgària), d’Uppsala (Suècia), la Cappella Gedanensis de Gdansk (Polònia), etc. Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia.

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar como a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com

 

Comparteix: