L’OJC amb Vera Martínez Mehner

Diumenge 21 de febrer – 19 h
Lleida, Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

La màgia del romanticisme ens acompanyarà en aquesta vetllada musical. De la mà de la gran violinista Vera Martínez Mehner, membre del Quartet Casals, podrem gaudir de dues de les obres més emblemàtiques de la literatura per a instruments de corda del període romàntic.

Escoltarem, en un mateix concert, la Serenata de Txaikovski i la Serenata d’Elgar, dues obres apassionades i carregades de sentiments molt adients per a uns moments en què necessitem, més que mai, sentir la passió i la intensitat humana.

Programa

 • Serenata per a cordes en Mi menor, Op.20    E. Elgar
  • Allegro piacevole
  • Larghetto
  • Allegretto
 • Serenata per a cordes en Do Major, Op.48    P. I. Txaikovski
  • Pezzo in forma di sonatina: Andante non troppo – Allegro moderato
  • Valse: Moderato – Tempo di valse
  • Élégie: Larghetto elegiaco
  • Finale: Andante – Allegro con spirito

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Vera Martínez Mehner, concertino-directora


Vera Martínez Mehner
Concertino

Va néixer a Madrid i va estudiar a la «Escuela Superior de Música Reina Sofía» amb els professors Serguei Fatkouline i Zakhar Bron, amb qui va acabar els seus estudis superiors a la Hochschule für Musik de Colònia. Al mateix temps va aconseguir el títol de postgrau a Alemania ja com a membre del Quartet Casals amb el Cuarteto Alban Berg.

Ha guanyat importants premis com el primer premi i premi especial a la millor interpretació clàssica del Concurs Internacional Kloster Schöntal (1995) i el segon premi al Concurs Internacional de violí «Henry Wieniawsky» a Polònia (1997). Com a membre del Quartet Casals ha guanyat dos primers premis en els concursos internacionals de Londres (2000) i Hamburg (2002) i el «Premio Nacional de Música» (2006).

Com a solista ha actuat amb diverses orquestres, com l´Orquestra Simfònica de Santo Domingo, l’Orquestra de Cambra de la «Escuela Superior de Música Reina Sofía», l’Orquestra Simfònica de Palma de Mallorca, l’Orquestra de cambra «Andrés Segovia» i l’Orquestra de cambra Reina Sofia, amb directors com James Judd, Victor Pablo, Antoni Ros Marbà, Zubin Mehta i Yehudi Menuhin. Ha fet col·laboracions amb la «Deutsche Kammerphilarmonie Bremen» i ha tocat en concerts de música de cambra amb Gèrard Caussé, Harald Schoneweg, Marta Gulyàs i Claudio Martínez Mehner. Amb el seu germá, Claudio, fa recitals de violí-piano i com a membre del grup Funktion fa regularment concerts de música contemporania.

Des dels seus 18 anys, és membre fundadora del Quartet Casals, amb el qual ha fet concerts a les millors sales d’Europa, Nord Amèrica, Amèrica llatina i Japó. Amb el quartet ha fet una desena de gravacions per al segell Harmonia Mundi.

En l’actualitat, Vera Martínez Mehner és professora de violí i música de cambra a l´Escola Superior de Música de Catalunya, i també és convidada a fer classes magistrals a Europa i els Estats Units.


Músics

Violins I
Vera MARTÍNEZ MEHNER (concertino-directora)
Mª del Mar ALDOMÀ
Natàlia CRESPO
Rubén HERRERA
Roger JUNYENT
Josep MANRESA
Joan SANCHO

Violins II
Joan MARSOL
Conxa BOYERO
Núria CABALLÉ
Susanna CODINA
Gemma FREIXES
Oriol GONZÁLEZ

Violes
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Eduard BOLEDA
Neus GARRAVÉ
Paula ROCA

Violoncels
Teresa VALLS
Marta LLONA
Noemí PASQUINA
Mariona TUSET

Contrabaixos
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE

Regidors
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Producció
Mireia BRANDON

Comparteix: