L’OJC amb Salvador Mas

Diumenge 19 de febrer – 19 h.
Auditori AXA-Illa Diagonal, Barcelona – Reserva d’entrades
Diumenge 26 de febrer – 19 h.
Auditori Enric Granados, Lleida – Compra d’entrades
 

 

En aquest programa gaudirem de la presència de Salvador Mas com a director convidat de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. Tot un privilegi!

De la seva mà, l’Orquestra farà un viatge a l’univers de Wolfgang Amadeus Mozart i de Franz Joseph Haydn, tot interpretant la seva Serenata Nocturna en Re M i la Simfonia Militar, respectivament, entre altres meravelloses obres. Un concert per gaudir de l’obra de dos dels grans referents de la història de la Música.

 

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Director: Salvador Mas

Obres de: Mozart i Haydn

PROGRAMA

Serenata notturna en Re M per a corda i timbales, KV 239
W.A. Mozart
Simfonia en Si b M, KV 319 W.A. Mozart
March for the Royal Society of Musicians, en Mi b M, Hob.VIII:3b F.J. Haydn
Simfonia N. 100, en Sol M, Militar, Hob. I:100 F.J. Haydn

 

 

Salvador Mas

Salvador Mas, director

Nascut a Barcelona, Salvador Mas es va formar musicalment a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Becat per la Fundació Juan March i el Ministeri de Ciència i Recerca austríac, va cursar direcció orquestral i coral amb Hans Swarowsky i Günther Theuring, respectivament, a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena, on es va graduar amb les màximes qualificacions. Va ser becat en dues ocasions per estudiar a Salzburg amb Bruno Maderna i amb Franco Ferrara, a Siena.

Salvador Mas ha estat guardonat per la Fundació Espanyola de la Vocació, pel Ministeri de Ciència i Recerca austríac, així com en el II Concurs Internacional Hans Swarowsky de Directors d’Orquestra (Viena).

Després d’un breu contracte amb l’Òpera de Maguncia, on va iniciar la seva carrera professional, Salvador Mas va ser nomenat director de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, principal director convidat d’aquesta formació així com, posteriorment, director de l’Orfeó Català.

A més de dirigir les principals orquestres espanyoles, Mas és invitat amb regularitat a Àustria, Bèlgica, Canadà, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Romania i, periòdicament, per les orquestres de la Ràdio de Berlín, Leipzig i Saarbrücken, així com per l’Orquestra Filharmònica de Munic i l’orquestra de la KlangVerwaltung.

Ha estat director titular de l’Orquestra Filharmònica del Würtemberg, a Reutlingen (Alemanya); de l’Orquestra Simfònica del Limburg, a Maastricht (Països Baixos); de l’Orquestra Simfònica i del Cor del Musikverein de Düsseldorf (Alemanya); de l’Orquestra de Cambra d’Israel, a Tel Aviv, i de l’Orquestra Ciutat de Granada.

Ultra la seva activitat artística i paral·lelament a aquesta, Salvador Mas ha dedicat també la seva atenció a l’àmbit pedagògic. Com a professor extraordinari, Mas tingué al seu càrrec la classe de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Durant deu anys ha estat professor de direcció d’orquestra especialitzat en el repertori clàssic vienès a Viena, als Wiener Meisterkurse, com a successor de Hans Swarowsky. Salvador Mas ha estat també director de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

 
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
 
Violins  I  
  Joan ESPINA
  M. del Mar ALDOMÀ
  Anna CARNÉ
  Natàlia CRESPO
  Roger JUNYENT
  Pep MANRESA
  Andrea PÉREZ
  Joan SANCHO
Violins  II  
  Joan MARSOL
  Estefania BELLMUNT
  Conxa BOYERO
  Núria CABALLÉ
  Gemma FREIXES
  Eugènia OSTAS
  Núria PASCUAL
  Cati SANTOS
Violes  
  Eduard BOLEDA
  Jordi ARMENGOL
  Xavier BALCELLS
  Mamem BARREÑA
  Joan Ignasi FERRER
  Neus GARRAVÉ
Violoncels  
  Teresa VALLS
  Marta LLONA
  Xavier ROIG
  Ònia TOMÀS
Contrabaix  
  Guillermo PRATS
  Rafael ESTEVE
  Sergi GUBERT
Flauta  
  BORRÀS, Fedra
  GRAU, Xesco
Oboè  
  MONZÓ, Encarna
  SOLANES, Màxim
Clarinet  
  FERRÉ, Mateu
  LLEIXÀ, Víctor
Fagot  
  ARAGALL, Ramon
  CASES, Rosa Maria
Trompes  
  GARGALLO, Júlio
  LEON, Paco
Trompetes  
  Helio GARCIA
  Nicola BARRECA
Percussió  
  Dani ISHANDA
  Paco RUIZ
  Fran SÁNCHEZ
  Ignasi VILA