L’OJC amb Arnau Tomàs

Dissabte 1 de maig -19 h
La Seu d’Urgell. Sala Sant Domènec – Reserva gratuïta d’entrades

Diumenge 2 de maig – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

Si voleu quedar fascinats i sorpresos per la versatilitat del violoncel no us podeu deixar perdre aquest concert! Descobrireu el violoncel sonant a ritme de rock i de jazz gràcies al increïble concert per a aquest instrument del carismàtic Friedrich Gulda.

Una obra tan especial com aquesta, de la mà d’un cellista com l’Arnau Tomàs, membre del Quartet Casals, és garantia d’emocions a flor de pell. I per començar el concert en consonància res millor que la Suite de l’Òpera de Tres Rals de Kurt Weill, inspirada en la música lleugera però a la vegada profundament dramàtica del cabaret berlinès. No falteu!

Programa

  • L’Òpera de Tres Rals. Suite  K. Weill
    • Obertura
    • La moral de Mack Navalla
    • En lloc d’aquella cançó…
    • Balada de la bona vida
    • Cançó de Polly
    • Tango – balada
    • Cançó dels canons
    • L’Òpera de Tres Rals – Final
  • Concert per a violoncel i orquestra de vent  F. Gulda
    • Obertura
    • Idili
    • Cadença
    • Minuet
    • Final a la marxa

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Arnau Tomàs, violoncel
Alfons Reverté, director


Arnau Tomàs
Violoncel

Nascut a Barcelona, Arnau Tomàs és actualment reconegut com un dels violocel·listes més versatils i polifacètics de la seva generació, combinant projectes solístics amb una intensa activitat cambrística, sent el fundador del Quartet Casals i el Trio Ludwig.

Premiat en diversos Concursos Nacionals i Internacionals, ha ofert nombrosos recitals de violoncel i ha actuat com a solista amb les Orquestres de Radiotelevisió Espanyola, Simfònica de Tenerife, OSV, Simfònica de Galícia i OBC entre d’altres. L’any 1992, va participar activament en la filmació d’un reportatge televisiu sobre Yo Yo Ma al Concertgebouw d’Amsterdam, interpretant suites de Bach per ell.

Arnau Tomàs es convidat regularment als festivals i cicles de concerts més prestigiosos i té planificada la seva participació a la Cellobiennale d’Amsterdam el 2018.

La seva producció a nivell discogràfic és extensa, amb música des del període barroc fins el segle XX, amb més de 15 CDs. Destaquen especialment les seves gravacions de les suites de Bach (2014) i de les sonates i variacions de Beethoven (2016), en les quals va utilitzar arcs històrics del període de la seva composició.

Al marge de l’activitat concertística, ha estat professor convidat a la Musikhochschule de Colònia a més de participar en masterclasses tant a Europa com als Estats Units.


Alfons Reverté
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com


Músics

Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS

Oboè
Màxim SOLANES
Guillem VILAR
 
Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ
 
Fagot
Ramon ARAGALL
Rosa CASES
 
Saxo
Gemma TORRALBO
Bru MAYMÓ
 
Trompa
Julio GARGALLO
David FOLCH
 
Trompeta
Jaume ALER
Nicola BARRECA
 
Trombó
Guillem DOMINGO
 
Tuba
Jaume GIRIBET
 
Contrabaix
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
 
Percussió
Juan Francisco RUIZ
Francisco MONTAÑÉS
 
Piano
S. R. Solé
 
Guitarra i Banjo
Jose Ramón MADRID
 
Producció
Mireia BRANDON
 
Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET
 
Comparteix: