Lleida per la donació d’òrgans

Diumenge 24 d’abril – 19 h.

Auditori Enric Granados, Lleida – Compra d’entrades

La Julià Carbonell vol gaudir amb tots vosaltres de la festa de la primavera, d’una primavera musical florida i acolorida amb obres per a cordes d’estils molt diversos. Tindrem el neobarroquisme de Respighi, el romanticisme d’Elgar i les visions cinematogràfiques per a cordes que Joan Espina ens suggerirà des del violí de diverses bandes sonores de pel·lícules com Psicosi, la Llista d’Schindler, el Violinista a la teulada i moltes altres arranjades per ell mateix. Donem tots plegats la benvinguda a la Primavera amb la música de l’OJC i col·laborem amb Lleida per la Donació!

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Violí: Joan Espina
Director: Alfons Reverté

Obres de: Respighi, Elgar, Morricone, Herrmann, Williams…

PROGRAMA

Andantino                                                         O. Respighi

Serenata per a cordes en mi menor, Op. 20           Edward Elgar

El violinista a la teulada                               J. Bock – J. Williams. Arranj. J. Espina

La llista de Schindler                                     J Williams. Arranj. J. Espina

Psicosi. Suite                                                 B. Herrmann. Arranj. J. Espina

Por una cabeza. Tango                                  C. Gardel/J. Williams. Arranj. J. Espina

Cinema Paradiso                                           E. Morricone. Arranj. J. Espina

Les bruixes d’Eastwick                                 J. Williams. Arranj. J. Espina

 

Joan Espina

Joan Espina, violí

Neix a Mollerussa on inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal amb Jordi-Agustí Piqué i Màrius Bernadó. El 1993 es trasllada al Conservatori de Barcelona per a estudiar amb Agustín León Ara, amb qui obté els Títols Superiors de Violí i de Música de Cambra i Premi d’Honor de violí de Grau Superior. Entre 1999 i 2002 amplia els seus estudis amb José Luis García Asensio i Vicente Huerta a la «Escuela Superior de Música Reina Sofía» de Madrid. Ha participat en nombrosos cursos i classes magistrals, rebent consells de mestres com Mauricio Fuks, Victor Martín, Vadim Repin, Herman Krebbers, Nicolás Chumachenco, Hatto Beyerle, Rainer Schmidt, Walter Levin, Jordi Savall i Salvador Duran.

Ha obtingut diversos premis en concursos nacionals de violí i de música de cambra, essent molts d’ells primers premis.

Ha realitzat nombrosos recitals i concerts de cambra per tot el territori nacional, Europa, Àfrica, Amèrica i Orient Mitjà, realitzant, a més a més, una important tasca de difusió de la música espanyola contemporània, raó per la qual compositors com José Luis Turina, Fabián Panisello o Pedro Vilaroig, entre altres, li han dedicat algunes de les seves obres. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica, TVE, Canal Clásico, Canal 33, Telecinco i la Ràdio Nacional Búlgara.

Ha estat concertino de nombroses orquestres, actuant de solista en sales com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados, Auditorio Nacional de Madrid, etc. sota la batuta de mestres com Giovanni Antonini, Juan José Mena, Jesús López Cobos, John Storgards, etc.

Des de 2006 és membre de l’Orquesta Nacional de España i des de 2008 solista de Violins Segons. És membre de l’Orquestra de Cadaqués i col·labora regularment amb els grups de música antiga ‘Zarabanda’ i ‘Lookingback’ amb violí barroc. És sovint convidat com a concertino de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Actualment toca un violí construït per José Contreras el 1767, cedit gentilment per Luthería Tarapiella S.L.

www.joanespina.com

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Violins  I Joan ESPINA (concertino), Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT, Eugènia OSTAS, Andrea PÉREZ, Joan SANCHO,
Violins  II Núria CABALLÉ, Estefania BELLMUNT, Josep MANRESA, Núria PASCUAL, Cati SANTOS
Violes Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL, Xavier BALCELLS, Neus GARRAVÉ
Violoncels Teresa VALLS, Marta LLONA, Xavi ROIG
Contrabaixos Rafael ESTEVE, Sergi GUBERT

FRJA-flyer-concert10x21-bo_Página_1FRJA-flyer-concert10x21-bo_Página_2