L’Heroica de Beethoven

Diumenge 1 de març – 19 h

Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

L’OJC convida el director argentí Luis Gorelik per interpretar dos compositors amb estils i trajectòries molt diferenciades.

Per una banda podrem escoltar les Variacions Concertants del compositor argentí Alberto Ginastera, una obra escrita el 1953 que ha estat considerada la culminació orquestral del compositor.

La segona part constarà d’una de les simfonies més famoses de Beethoven, l’Heroica. 

Programa

  • Variacions Concertants   A. Ginastera
  • Simfonia nº3 en Mi bemoll Major «Heroica»   L. V. Beethoven
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Director: Luis Gorelik

 

Luis Gorelik

Director

Luis Gorelik_2

Director Artístic de l’Orquestra Simfònica d’Entre Ríos des del 2010, i de l’Orquestra Nacional “Juan de Dios Filiberto” entre 2016 i 2018. Luis Gorelik va néixer a La Plata, Argentina, el 1963 i es va formar amb Pedro I. Calderón a Argentina i amb Mendi Rodán a Israel, on es va graduar amb distinció a l’Acadèmia de Música Rubin de Jerusalem.

Des de jove ja va començar la seva activitat professional sent nombrat Director Titular de l’Orquestra Filarmònica de Mendoza el 1985. El 1988 s’instal·la a Israel, on continua els seus estudis de postgrau i és convidat a dirigir les principals orquestres d’aquest país: Filharmònica d’Israel, Simfònica de Jerusalem i Sinfonietta Beer Sheva entre altres. Guanya per concurs el càrrec de Director Assistent de l’Orquestra Simfònica de Haifa (1991-1993) y Director Titular de l’Orquestra de Càmera de Ashdod (1993-1999).

L’any 2000 és nombrat Director Titular de l’Orquestra Simfònica de Concepción, Chile, càrrec que desenvolupa durant set temporades. Juntament a l’OSUC obté de mans del President de Chile, Sr. Ricardo Lagos, el Premio de la Música (2004) i el Premio de Arte y Cultura, Medalla Claudio Arrau (2005).

El Mestre Gorelik és regularment convidat a dirigir a les temporades simfòniques i coreogràfiques del Teatro Colón de Buenos Aires i l’Orquestra Simfònica Nacional d’Argentina. Com a director d’òpera i ballet ha participat, a més, a les temporades del Teatro Municipal de Sao Paulo, Teatro Nacional Serbio, Teatro Municipal de Santiago de Chile, SODRE (Uruguay), Opera Nacional d’Eslovènia, Teatro Argentino de La Plata i en produccions juntament al Bejart Ballet Lausanne.

També es destaquen les seves presentacions al capdavant de la Simfònica Nacional d’Islàndia, Orquestra OFUNAM, Simfònica de l’Estat de Mèxic, Orquestra de Bellas Artes (MX), Orquestra del Teatro Nacional Claudio Santoro de Brasilia, Simfònica Nacional de Macedònia, Slovenian Philharmonic, Filharmònica de Bogotà, Simfònica Nacional de Colòmbia, Simfònica Nacional de Chile, Simfònica Nacional de Cuba, Simfònica de Venezuela, OSUSP (Sao Paulo), Dohnanyi-Budapest Orquestra, etc. En aquests teatres ha tingut al seu càrrec la concertació de “La Boheme”, “La Traviata”, “Tosca”, “Mme Butterfly”, “Le nozze di Figaro”, “La Clemenza di Tito”, “Rigoletto”, “Carmen” i “Cosi fan tutte”.

Al 2007 obté per concurs el càrrec de Director Titular de l’Orquestra Simfònica de Salta, on realitza tres exitoses temporades i enregistra per Sony Classical el CD “200 anys de Música Argentina”. El 2009 és premiat amb el Premi Konex, com a Director d’Orquestra Destacat de la Dècada.

Luis Gorelik és Professor Titular de la Càtedra de Direcció Orquestral a la UNA (Universidad Nacional de las Artes) i condueix setmanalment des del març de 2011 el programa de ràdio “Tarde transfigurada” que s’emet per Radio Nacional Clásica 96.7