imagen-1

La Julià Carbonell sota la batuta de Salvador Mas

19 febrer. Barcelona. Auditori AXA-Illa Diagonal – 19h

26 febrer. Lleida. Auditori Enric Granados – 19h

 

L’OJC comptarà amb la presència privilegiada de Salvador Mas com a director convidat, per fer un viatge a l’univers de Wolfgang Amadeus Mozart i de Franz Joseph Haydn, tot interpretant la seva Serenata Nocturna en Re M i la Simfonia Militar, respectivament, entre altres meravelloses obres.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida presenta un nou programa de la mà de Salvador Mas per fer-nos gaudir de l’obra de dos dels grans referents de la història de la música. El diumenge, 19 de febrer de 2017, a les 19 hores estrenarà el programa a l’Auditori AXA-Illa Diagonal de Barcelona i el diumenge següent, dia 26 de febrer, l’interpretarà a l’Auditori Enric Granados de Lleida, també a les 19 hores.

El programa inclou, per una banda, dues de les obres més destacades de Wolfgang Amadeus Mozart, la Serenata notturna en Re M per a corda i timbales i la Simfonia en Si b M, i, per altra banda, dues obres de Joseph Haydn, la famosa Simfonia N. 100, en Sol M, també coneguda com la Simfonia Militar, i, per últim, l’obra titulada March for the Royal Society of Musicians, en Mi b M.

Salvador Mas, director reconegut a nivell Europeu

Nascut a Barcelona, Salvador Mas es va formar musicalment a l’Escolania de Montserrat i al Conservatori Superior de Música de Barcelona. Becat per la Fundació Juan March i el Ministeri de Ciència i Recerca austríac, va cursar direcció orquestral i coral amb Hans Swarowsky i Günther Theuring, respectivament, a l’Escola Superior de Música i Art Dramàtic de Viena, on es va graduar amb les màximes qualificacions. Va ser becat en dues ocasions per estudiar a Salzburg amb Bruno Maderna i amb Franco Ferrara, a Siena.

Salvador Mas ha estat guardonat per la Fundació Espanyola de la Vocació, pel Ministeri de Ciència i Recerca austríac, així com en el II Concurs Internacional Hans Swarowsky de Directors d’Orquestra (Viena).

Després d’un breu contracte amb l’Òpera de Maguncia, on va iniciar la seva carrera professional, Salvador Mas va ser nomenat director de l’Orquestra Ciutat de Barcelona, principal director convidat d’aquesta formació així com, posteriorment, director de l’Orfeó Català.

A més de dirigir les principals orquestres espanyoles, Mas és invitat amb regularitat a Àustria, Bèlgica, Canadà, Israel, Itàlia, Japó, Mèxic, Polònia, Romania i, periòdicament, per les orquestres de la Ràdio de Berlín, Leipzig i Saarbrücken, així com per l’Orquestra Filharmònica de Munic i l’orquestra de la KlangVerwaltung.

Ha estat director titular de l’Orquestra Filharmònica del Würtemberg, a Reutlingen (Alemanya); de l’Orquestra Simfònica del Limburg, a Maastricht (Països Baixos); de l’Orquestra Simfònica i del Cor del Musikverein de Düsseldorf (Alemanya); de l’Orquestra de Cambra d’Israel, a Tel Aviv, i de l’Orquestra Ciutat de Granada.

Ultra la seva activitat artística i paral·lelament a aquesta, Salvador Mas ha dedicat també la seva atenció a l’àmbit pedagògic. Com a professor extraordinari, Mas tingué al seu càrrec la classe de Direcció d’Orquestra del Conservatori Superior de Música de Barcelona. Durant deu anys ha estat professor de direcció d’orquestra especialitzat en el repertori clàssic vienès a Viena, als Wiener Meisterkurse, com a successor de Hans Swarowsky. Salvador Mas ha estat també director de l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Comparteix: