Auditori

La Julià Carbonell porta la música lleidetana al Vendrell

L’OJC impulsa el talent creatiu i compositiu de les Terres de Lleida estrenant una obra per a violoncel i orquestra de Jordi Nus, a més d’interpretar altres obres clàssiques com la Simfonia Inacabada de Schubert.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, sota la direcció del seu director titular, Alfons Reverté, aprofundeix en la seva línia de ser un ambaixador del potencial cultural lleidatà visitant el proper el diumenge a la tarda, 15 de novembre, l’Auditori Pau Casals de Sant Salvador (El Vendrell), fruit d’un intercanvi amb la formació Orquestral Camerata XXI.

L’OJC ha programat un concert on, a més, vindicarà el talent d’un jove compositor de les Borges Blanques, Jordi Nus. Concretament l’Orquestra estrenarà la seva “Elegia per a violoncel i orquestra”.

D’aquesta manera, l’OJC vol contribuir a projectar aquest jove compositor que actualment resideix a Nova York gràcies a una beca atorgada personalment pel prestigiós compositor Alan Menken.

En aquest concert, també destacarà l’aparició de la violoncel·lista Teresa Valls, guardonada amb el “Premi Jordi Savall 1999” i que ha format part de múltiples formacions orquestrals i cambrístiques. Actualment i des de la seva fundació és membre de l’OJC.

A més de l’obra de Nus també s’interpretaran peces d’autors com Schubert, Bruch o Suppé, entre d’altres. El concert tindrà lloc a les 18,00h.

Jordi Nus, de les Borges Blanques a Nova York

Neix el 1988 i comença a estudiar violí a l’edat de 4 anys a l’Escola Municipal de Música de Les Borges Blanques, el seu poble natal. Als 16 anys, ingressa al Conservatori Professional de música de Lleida on obté el títol de grau professional de violí dos anys més tard. Paral-lelament, es comença a interessar pel món de la composició fet que el porta a estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), graduant-se en l’especialitat de composició l’any 2013 sota el mestratge d’Albert Guinovart. El seu projecte final va incloure la composicó d’una cantata infantil per a cor i orquestra simfònica que involucrà més de 600 persones en els dos concerts que es van realitzar a l’Auditori Enric Granados.

El setembre de 2014 es trasllada a New York on actualment està finalitzant un màster en Film Scoring a la New York University. Recentment, ha estat becat per la pròpia universitat amb l’Alan Menken Award-Scholarhip, beca atorgada personalment pel prestigiós compositor Alan Menken (Aladin, Pocahontas, La bella i la bèstia…).

Ha estat guardonat en nombrosos concursos: V Concurso de Composición Coral Amadeus, XXII Premi Reus de Composició per a corals infantils, NYU Film Scoring Competition 2015… i la seva música ha estat interpretada arreu del país: Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre Nacional de Catalunya, Teatre de la Llotja de Lleida… La seva intensa activitat com a arranjador i orquestrador l’ha permès treballar amb nombroses orquestres i agrupacions musicals: Orquestra Camerata XXI, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra de les Glòries de Barcelona i Banda Municipal de Lleida, entre d’altres.

És autor de la música de nombrosos curtmetratges: Pantomima, Danger, Otter, Gun Voyage… La seva principal inquietud com a compositor és commoure i fer emocionar al públic, així com fer gaudir als músics que interpreten la seva obra.

Poden consultar els seus treballs a la seva web: www.jordinus.com.

Comparteix: