imagen-1

L’OJC porta a Vielha les seves “Cordes de Cine”

Vielha. Església de Mijaran

L’OJC torna a demostrar el seu compromís amb el territori tot fent valer el seu lema El nostre Auditori, el Territori i, el 27 de desembre, visitarà la Val d’Aran amb una producció que inclou les grans bandes sonores del cinema amb el violí de Joan Espina com a protagonista.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida torna a mostrar que un dels seus grans objectius és fer arribar la música simfònica a que totes les poblacions, amb independència de les seves dimensions o dels seus recursos.

En aquesta nova temporada, després de visitar el Solsonès, l’OJC estarà aquest dimarts, 27 de desembre, a l’Església de Mijaran de Vielha, a les 19 hores, on oferirà la seva producció “Cordes de cine”.

Sota la direcció d’Alfons Reverté, s’interpretaran obres d’autors com Elgar, Morricone, Herrmann i Williams, entre d’altres.

Cal recordar que, en aquesta producció, el violí és un element protagonista gràcies al violinista Joan Espina, el qual serà l’encarregat de posar el so protagonista a les mítiques bandes sonores cinematogràfiques que s’interpretaran durant aquest concert. Es podran escoltar peces extretes de les bandes sonores de “Psicosi”, “La Llista de Schindler” o “El Violinista a la teulada”, entre d’altres.

La trajectòria de Joan Espina

Neix a Mollerussa on inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal amb Jordi-Agustí Piqué i Màrius Bernadó. El 1993 es trasllada al Conservatori de Barcelona per a estudiar amb Agustín León Ara, amb qui obté els Títols Superiors de Violí i de Música de Cambra i Premi d’Honor de violí de Grau Superior. Entre 1999 i 2002 amplia els seus estudis amb José Luis García Asensio i Vicente Huerta a la “Escuela Superior de Música Reina Sofía” de Madrid. Ha participat en nombrosos cursos i classes magistrals, rebent consells de mestres com Mauricio Fuks, Victor Martín, Vadim Repin, Herman Krebbers, Nicolás Chumachenco, Hatto Beyerle, Rainer Schmidt, Walter Levin, Jordi Savall i Salvador Duran.

Ha obtingut diversos premis en concursos nacionals de violí i de música de cambra, essent molts d’ells primers premis.

Ha realitzat nombrosos recitals i concerts de cambra per tot el territori nacional, Europa, Àfrica, Amèrica i Orient Mitjà, realitzant, a més a més, una important tasca de difusió de la música espanyola contemporània, raó per la qual compositors com José Luis Turina, Fabián Panisello o Pedro Vilaroig, entre altres, li han dedicat algunes de les seves obres. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica, TVE, Canal Clásico, Canal 33, Telecinco i la Ràdio Nacional Búlgara.

Ha estat concertino de nombroses orquestres, actuant de solista en sales com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados, Auditorio Nacional de Madrid, etc. sota la batuta de mestres com Giovanni Antonini, Juan José Mena, Jesús López Cobos, John Storgards, etc.

Des de 2006 és membre de l’Orquesta Nacional de España i des de 2008 solista de Violins Segons. És membre de l’Orquestra de Cadaqués i col·labora regularment amb els grups de música antiga ‘Zarabanda’ i ‘Lookingback’ amb violí barroc. És sovint convidat com a concertino de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Actualment toca un violí construït per José Contreras el 1767, cedit gentilment per Luthería Tarapiella S.L.

Comparteix: