imagen-1

La Julià Carbonell porta a Tremp la 2a Simfonia de Beethoven

Tremp. Espai Cultural La Lira

L’OJC torna a mostrar la voluntat d’apropar la millor música a tot el territori i aquest diumenge, 5 de març, visita la capital del Pallars Jussà amb un concert amb el gran compositor alemany com a protagonista.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) actuarà a l’Espai Cultural La Lira de Tremp aquest diumenge 5 de març, a les 19h, en un concert que girarà al voltant del món i la música del compositor alemany L. Van Beethoven.

Per una banda, interpretarà la Simfonia N. 2, Op. 36, en Re M de Beethoven, però una altra part del concert tindrà un caràcter inèdit que el farà summament interessant. L’OJC rescatarà una obra homenatge dedicada al compositor alemany que va ser creada pel vigatà Bernat Calvó Puig.

Igualment, en el context d’aquest concert, també s’interpretarà el bellíssim i poc divulgat Concert per a Violoncel d’Enric Morera, compost, en temps de guerra i revolucions, l’any 1917. En aquest cas, l’OJC comptarà amb la prestigiosa violoncel·lista Laia Puig.

 

Laia Puig, violoncel

Després de nou anys de formació a les Universitats de Graz, Basel i Berlin, la violoncel·lista Laia Puig s’estableix a Barcelona per conjugar els seus interessos: l’activitat concertística, la música de cambra, la pedagogia i la gestió cultural.

Laia Puig s’ha presentat com a solista amb l’Orquestra Simfònica del Vallès al Palau de la Música Catalana, amb l’Orquestra de Cambra del Garraf al Festival Internacional Pau Casals, Camerata XXI, Orquesta Andrés Segovia, Orquesta Vigo 430, Barcelona Simfonietta, Camerata Musica Wien i ha ofert recitals a tot el territori espanyol.

Laia Puig va fer l’estrena mundial de l’obra inèdita “Concerto Libero” de Xavier Montsalvatge dins el Festival Castell de Peralada l’estiu de 2012.

Laia Puig ha estat guardonada en nombroses ocasions en els concursos Germans Claret, Concurs Nacional Ciutat de Xàtiva, Concurs Internacional de Llanes i Primer Palau de Barcelona.

Les seves gravacions en directe per Catalunya Música han estat retransmeses per la Unió Europea de Radiodifusió.

Actualment compagina la docència al Conservatori Professional del Liceu i de Cervera amb la interpretació. És membre del quartet de violoncels Les Mademoicelli. Ha estat directora artística de la Camerata432 del 2009 al 2016.

Inicià els seus estudis als sis anys sota el mestratge de Marçal Cervera, Sergi Boadella, Richard Talkowsky i Cristian Florea. Posteriorment estudià amb Rudolf Leopold a la Hochschule für Musik und darstellende Kunst Graz (Àustria), Reinhard Latzko a la Musik Akademie der Stadt Basel (Suïssa) i Martin Löhr, solista de la Berliner Philharmoniker, a la Universitat der Künste Berlin (Alemanya). Ha rebut consells de Bernard Greenhouse, Maria Kliegel, Christophe Coin, Philipe Mueller, Asier Polo, Thomas Demenga, entre d’altres. El 2012 finalitzà el Màster de Gestió Cultural a la UOC.

Comparteix: