Imagen 1

L’OJC porta a Lleida el seu homenatge a Emili Pujol

19 D’OCTUBRE DE 2016

Actuarà aquest diumenge, 23 d’octubre, a l’Auditori Enric Granados de Lleida amb els guitarristes Carles Trepat i Carles Herraiz

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC torna a l’Auditori Enric Granados de Lleida aquest diumenge, 23 d’octubre, a les 19 hores, per oferir un concert d’homenatge al mestre Emili Pujol.

En aquesta ocasió, l’OJC s’acompanya de dos dels millors guitarristes actuals com són Carles Trepat i Carles Herraiz. De la seva mà, es presentaran els concerts d’Antonio Vivaldi que el mestre Pujol va adaptar per a la guitarra. Un concert que segons el director de l’OJC, Alfons Reverté, vol ser “intimista, refinat i on es farà present la gran tradició de la guitarra a  casa nostra”.

Dos mestres de la guitarra acompanyaran a l’OJC

Carles Trepat es va iniciar en l’estudi de la Guitarra als tretze anys amb Jordi Montagut, i el 1976 va atendre a l’Últim Curs que va donar Emilio Pujol a Cervera. Estudià, també, amb José Tomás, Alberto Ponce, Eduardo Sainz de la Maza i Rafael Andia. Ha guanyat premis a nivell internacional, destacant el “Premi Tàrrega” del “Certamen Internacional Francesc Tàrrega de Benicàssim” o el Primer Premi en la V edició del “Concurs Internacional de Toronto”. Al juliol de 2014 li va ser concedit el “Premi Honorífic José Tomás” a Petrer, Alacant.

Carles Trepat ha col·laborat com a professor assistent de José Tomás en els Cursos d’estiu de Dénia i Vila-seca; interpreta amb guitarres històriques de luthiers com Antonio Torres,  José Pagés, Sants Hernández, Hermanos Conde o guitarres modernes de José Luis Romanillos, Daniel Bernaert, etc., normalment utilitzant cordes de seda i tripa en les seves guitarres històriques.

Per la seva banda, Carles Herraiz, s’inicia a la guitarra als set anys d’edat a la seva ciutat natal, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). Realitza els seus estudis musicals al Conservatori de Badalona i els finalitza al Conservatori Municipal de Barcelona amb la qualificació de matrícula d’honor.

Al llarg de la seva formació musical ha rebut classes dels mestres Sebastián Villalta, Vicenç Mayol, José Tomás, Manuel Estévez, Álvaro Pierri, Eduardo Fernández, Rafael Cañizares, David Russell, Manuel Barrueco, Leo Brouwer, Gerardo Arriaga, Elliot Fisk i Armando Marrossu, entre d’altres.

A l’any 1994, va obtenir la Menció d’Honor de final de carrera del Conservatori Superior de Barcelona i ha estat guardonat en diferents concursos internacionals: I Concurso Internacional del Festival de Guitarra de Zarautz’93; Concurs del XVII Festival Internacional de Música  Martín Códax’97;  X Concurso de guitarra de Cantabria’97;  Concorso Internazionale di Chitarra Emilio Pujol’98; VI Concorso Internazionale Città di Mottola’98 i Concurso Internacional del Festival de guitarra Andres Segovia  de Granada’99. Va obtenir la menció especial del jurat al V Festival Internacional “Musiquem Lleida” 2010.

Compagina la seva activitat docent com a professor al Conservatori de Lleida amb l’activitat concertística com a solista i com a intèrpret, en col·laboració amb diferents grups de música de cambra i orquestres simfòniques. Recentment ha sortit publicat el seu últim treball discogràfic “Un Sueño en la Floresta”.

Comparteix: