La Julià Carbonell homenatja Emili Pujol

Diumenge 16 d’octubre – 19 h
Paranimf de la Universitat, Cervera
Diumenge 23 d’octubre – 19 h

Auditori Enric Granados, Lleida – Compra d’entrades

La Julià Carbonell amb aquest concert vol retre un homenatge a una de les figures musicals més rellevants de les Terres de Lleida: Emili Pujol. De la mà de Carles Trepat i de Carles Herraiz us presentarem els concerts d’Antonio Vivaldi que el mestre Pujol va adaptar per a la guitarra. Un concert intimista i refinat on se’ns farà present la gran tradició de la guitarra a  casa nostra.

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Guitarres: Carles Trepat, Carles Herraiz
Director: Alfons Reverté

Obres de: A. Vivaldi

 

Diumenge 16 d’octubre – 19 h
Paranimf de la Universitat, Cervera

 

Barcarola
Paisatge
Emili Pujol
Emili Pujol
Guitarra: Carles Herraiz
Concert per guitarra i cordes en Do Major, RV 425
Allegro
Largo
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Herraiz
Concert per guitarra i cordes en Re Major, RV93
Allegro
Largo
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Trepat
Concert per guitarra i cordes en La Major, RV82
Allegro non molto
Larghetto
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Trepat
Director: Alfons Reverté

 

 

Diumenge 23 d’octubre – 19 h
Auditori Enric Granados, Lleida

 

Concert per guitarra i cordes en La Major, RV82
Allegro non molto
Larghetto
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Trepat
Petita Romança
Barcarola
Paisatge
El borinot
Emili Pujol
Emili Pujol
Emili Pujol
Emili Pujol
Guitarra: Carles Herraiz
Concert per guitarra i cordes en Do Major, RV 425
Allegro
Largo
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Herraiz
Romança
Fantasia Breu
Cançó de bressol
Emili Pujol
Emili Pujol
Emili Pujol
Guitarra: Carles Trepat
Concert per guitarra i cordes en Re Major, RV93
Allegro
Largo
Allegro
Antonio Vivaldi (Arranj. E. Pujol)
Guitarra: Carles Trepat
Director: Alfons Reverté

 

 

Carles Trepat

Carles Trepat

Carles Trepat es va iniciar en l’estudi de la Guitarra als tretze anys amb Jordi Montagut, i el 1976 va atendre a l’Últim Curs que va donar Emilio Pujol a Cervera. Estudià, també, amb José Tomás, Alberto Ponce, Eduardo Sainz de la Maza i Rafael Andia.

Ha guanyat premis a nivell internacional, destacant el «Premi Tàrrega» del «Certamen Internacional Francesc Tàrrega de Benicàssim» o el Primer Premi en la V edició del «Concurs Internacional de Toronto». Al juliol de 2014 li va ser concedit el «Premi Honorífic José Tomás» a Petrer, Alacant.

Carles Trepat ha col·laborat com a professor assistent de José Tomás en els Cursos d’estiu de Dénia i Vila-seca; interpreta amb guitarres històriques de luthiers com Antonio Torres,  José Pagés, Sants Hernández, Hermanos Conde o guitarres modernes de José Luis Romanillos, Daniel Bernaert, etc., normalment utilitzant cordes de seda i tripa en les seves guitarres històriques.

Se li deu el descobriment en temps recents de la música de Miguel García (Pare Basilio), qui fou mestre de Dionisio Aguado.

Ha gravat en CD música de Frederic Mompou, Manuel Quiroga, Isaac Albéniz, Enric Granados, Francesc Tàrrega, Julián Arcas i Miguel Llobet, entre d’altres.

 

 

Carles Herraiz

Carles Herraiz

S’inicia a la guitarra als set anys d’edat a la seva ciutat natal, Santa Coloma de Gramenet (Barcelona). Realitza els seus estudis musicals al Conservatori de Badalona i els finalitza al Conservatori Municipal de Barcelona amb la qualificació de matrícula d’honor.

Al llarg de la seva formació musical ha rebut classes dels mestres Sebastián Villalta, Vicenç Mayol, José Tomás, Manuel Estévez, Álvaro Pierri, Eduardo Fernández, Rafael Cañizares, David Russell, Manuel Barrueco, Leo Brouwer, Gerardo Arriaga, Elliot Fisk i Armando Marrossu, entre d’altres.

A l’any 1994, va obtenir la Menció d’Honor de final de carrera del Conservatori Superior de Barcelona i ha estat guardonat en diferents concursos internacionals: I Concurso Internacional del Festival de Guitarra de Zarautz’93; Concurs del XVII Festival Internacional de Música  Martín Códax’97;  X Concurso de guitarra de Cantabria’97Concorso Internazionale di Chitarra Emilio Pujol’98; VI Concorso Internazionale Città di Mottola’98 i Concurso Internacional del Festival de guitarra Andres Segovia  de Granada’99. Va obtenir la menció especial del jurat al V Festival Internacional “Musiquem Lleida” 2010.

Compagina la seva activitat docent com a professor al Conservatori de Lleida amb l’activitat concertística com a solista i com a intèrpret, en col·laboració amb diferents grups de música de cambra i orquestres simfòniques. Recentment ha sortit publicat el seu últim treball discogràfic “Un Sueño en la Floresta”.

 

 

Alfons Reverte

Alfons Reverté Casas

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits por George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. Així mateix, és professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col.legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així como també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en que fue nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, auspiciada por la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica fou novament convidat per dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment les Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya), de la Ràdio de Sòfia (Bulgària), d’Uppsala (Suècia), la Cappella Gedanensis de Gdansk (Polònia), etc. Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia.

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar como a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com

 

Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
 
Violins  I Joan SANCHO (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT, Rebeca OLMEDO
Violins  II Joan MARSOL, Núria CABALLÉ, Conxa BOYERO
Violes
Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL
Violoncels Teresa VALLS, Marta LLONA
Contrabaix Guillermo PRATS