La Julià Carbonell homenatja Enric Granados!

Diumenge 29 de maig – 19 h.
Auditori Enric Granados, Lleida – Compra d’entrades
Diumenge 5 de juny – 19 h.

Teatre Ateneu, Tàrrega – Informació entrades.

Enguany celebrem el Centenari de la mort d’un fill il·lustre de Lleida, Enric Granados. Ho farem amb aquest concert d’homenatge on us volem oferir alguna de les seves obres per a piano i orquestra, un format de composicions no gaire habitual en el seu catàleg. També en el mateix programa us proposem un interessant diàleg entre diverses de les seves Danses interpretades de manera contraposada per José Menor al piano i per la Julià Carbonell, en versions orquestrals que altres compositors han fet posteriorment.

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Piano: José Menor
Director: Alfons Reverté


PROGRAMA

Concert per a piano i orquestra «Patètic» (reconstrucció M. Mestre)          Enric Granados

Primer Moviment

Suite Elisenda, per a piano i orq. de cambra (revisió Daniel Blanch)           Enric Granados
El jardí d’Elisenda
Trova

Elisenda

Danses espanyoles           Enric Granados
Fandango (orquestració R. Ferrer)
Valenciana
Andaluza (orquestració R. Ferrer)
Oriental
Rondalla (orquestració R. Ferrer)

Romàntica

 

Jose Menor

José Menor, piano

José Menor és un artista que desafia qualificatius, presentant-se tant com “ambaixador dels nostres compositors històrics” (E. Granados, I. Albéniz), o com un “revolucionari del seu instrument” (Hèctor Parra), tot explorant l’avantguarda més innovadora i incloent-hi les seves pròpies obres. Qualificat com “Un dels més reconeguts pianistes espanyols de la seva generació” («The Daily Telegraph»), s’està establint ràpidament com a valor en alça en el panorama internacional de la música contemporània.

La seva gravació de la integral pianística de Joan Guinjoan, va ser aclamada amb quatre estrelles a la prestigiosa revista «Fono Fòrum» i qualificada de “fita discogràfica” i “un abans i un després a l’apreciació del piano contemporani del nostre país” (Melómano).

Els seus darrers compromisos durant el 2015, inclouen el seu debut al Schwetzinger SWR Festspiele a Alemània interpretant el primer recital monogràfic Hèctor Parra; el debut al festival Progetto Martha Argerich, a Lugano (Suïssa) interpretant Messiaen, i un recital sobre Beethoven al Festival Internacional de Granada, altament lloat per la premsa.

Va debutar a Carnegie Hall amb 15 anys i als 18 al Palau de la Música com a guanyador del Primer Premi del cicle “El Primer Palau”. El seu debut amb la Royal Philharmonic Orchestra a Londres amb el Concert d’Albéniz va ser aclamat per la premsa internacional i el va portar a estrenar-lo a diversos països.

Com a solista ha actuat amb orquestres com la Royal Philharmonic Orchestra (RPO); Ràdio -Televisió Espanyola (RTVE); Simfònica de Barcelona (OBC); Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC); Jove Orquestra Nacional d’Espanya (JONDE); Simfònica del Vallès (OSV); Redlands Symphony (Califòrnia); Simfònica de Xalapa (Mèxic); Wuhan Philharmonic Orchestra (Xina); Montevideo (Uruguai); Wroclaw i Bydgoszcz (Polònia); entre d’altres.

Paral·lelament ha realitzat nombrosos recitals en prestigioses sales de concert, destacant el Carnegie Hall, Wigmore Hall, Auditorio Nacional de España o el Palau de la Música Catalana.

Participa assíduament en diverses formacions de música de càmera i col·labora habitualment al costat de reputats solistes com, Philip Setzer (Emerson Quartet), Ransom Wilson, Dai Miyata, Alexander Sitkovetsky o Francisco Fullana, així com amb prestigiosos grups com, el New York Chamber Musicians (NYCM), o l’Erato Piano Trio al Regne Unit.

José Menor es un actiu impulsor de la música contemporània del nostre país i ha estrenat internacionalment obres de compositors com Héctor Parra, Joan Guinjoan, Benet Casablancas i Joan Albert Amargós, entre d’altres.

Com a compositor ha tingut diverses estrenes; com a més recent, ha interpretat ell mateix la seva obra “Notes on Crossroads” a l’auditori de la Societat General d’Autors d’Espanya (SGAE) a Madrid (2013), i sis obres per a piano i electrònica compostes en col·laboració amb el compositor electrònic i videoartista Francesc Martí (RMSonce), estrenades a diverses sales de Nova York (2014).

Propers compromisos aquesta temporada 2016 inclouen, entre altres presentacions, recitals al Carnegie Hall de Nova York, una gira per la Xina que inclou el Festival Meet in Beijing Arts Festival, al festival Progetto Martha Argerich a Lugano, i la participació en el Echoes Festival a Londres, entre altres ciutats, que interpretarà “Goyescas” amb motiu del centenari de la mort d’Enric Granados.

Nascut a Sabadell, José es va formar al CSMMB, RCM a Londres, Yale University, i ha rebut consells de pianistes com Richard Goode, Stephen Hough, Cristina Ortiz o Joaquín Achúcarro, entre d’altres..

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Violins  I Joan ESPINA (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT, Josep MANRESA, Eugènia OSTAS, Andrea PÉREZ, Joan SANCHO
Violins  II Joan MARSOL, Núria CABALLÉ, Cecília CLARÉS, Gemma FREIXES, Oriol GONZÀLEZ, Marcel PASCUAL, Núria PASCUAL, Cati SANTOS
Violes Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL, Xavier BALCELLS, Joan Ignasi FERRER, Neus GARRAVÉ
Violoncels Teresa VALLS, Marta LLONA, Xavi ROIG, Esther VILA
Contrabaixos Guillermo PRATS, Rafael ESTEVE, Sergi GUBERT
Flautes Xesco GRAU, Fedra BORRÀS
Oboès Ferran TORRENS, Bernat FARRERAS, Màxim SOLANES
Clarinets Mateu FERRÉ, Víctor LLEIXÀ, Robindro NIKOLIC
Fagots Rosa CASES, Alfredo BAUDES
Trompes Paco LEON, David FOLCH, Júlio GARGALLO, Raül GARRIDO
Trompetes Helio GARCIA, Nicola BARRECA
Trombons Jordi MASIP, Guillem DOMINGO, Iker VÉLEZ
Tuba Olívia CASAS
Percussió Dani ISHANDA, Paco RUIZ
Arpa Teresa ESPUNY
granados500x300
Nou logo  Regidoria de Cultura
TRRG_Cultura JPG
Comparteix: