La Julià Carbonell amb els GRANS!

Auditori Enric Granados, Lleida

Auditori AXA-Illa Diagonal, Barcelona

Diumenge 17 de gener – 19 h

Auditori Enric Granados, Lleida

Després de les Festes de Nadal i per iniciar el Nou Any què millor que retrobar-nos amb la música dels grans compositors, d’aquells que no necessiten ni presentacions. Autors com Bach, amb el seu concert per a dos violins, Beethoven, amb la seva obertura d’Egmont o Txaikovski, amb la 2a simfonia “Petita Rússia” estaran presents en aquest primer concert de l’any de la Julià Carbonell. No us ho perdeu!

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Violins: Joan Sancho, Joan Marsol
Director: Alfons Reverté

Obres de: L.V. Beethoven, J.S. Bach, P.I. Txaikovski

I PART

Egmon, Obertura, Op. 84          L. Van Beethoven

Concert per a dos violins i cordes en re m BWV 1043          J.S. Bach
Vivace
Largo ma non tanto

Allegro

II PART

Simfonia núm. 2 en do menor, Op. 17, “Petita Rússia»          P. I. Txaikovski
Andante sostenuto – Allegro vivo
– Andante marziale, quasi moderato
– Scherzo

– Finale

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Violins  I Joan SANCHO (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT, Rebeca OLMEDO, Eugenia OSTAS, Marcel PASCUAL, Andrea PÉREZ
Violins  II Joan MARSOL, Estefania BELLMUNT, Núria CABALLÉ, Gemma FREIXES, Josep MANRESA,Núria PASCUAL, Cati SANTOS
Violes Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL, Xavier BALCELLS, Neus GARRAVÉ
Violoncels Teresa VALLS, Jordi GALLEN, Marta LLONA, Ònia TOMÀS
Contrabaixos Rafael ESTEVE, Sergi GUBERT
Flautes Xesco GRAU, Fedra BORRÀS, Arnau MILLÀ
Oboès Encarna MONZÓ, Ferran TORRENS
Clarinets Mateu FERRÉ, Víctor LLEIXÀ
Fagots Ramon ARAGALL, Alfredo BAUDES
Trompes Paco LEÓN, Joan CAMPS, David FOLCH, Júlio GARGALLO
Trompetes Nicola BARRECA, César FEMÉNIA
Trombons Guillem DOMINGO, Jordi MASIP, Joan PALACIO
Tuba Andrés ALCARAZ
Percussió Dani ISHANDA, Paco RUIZ, Ignasi VILA
Piano Santi RIU

 

 

Diumenge 24 de gener – 19 h

Auditori AXA-Illa Diagonal, Barcelona

Després de les Festes de Nadal i per iniciar el Nou Any què millor que retrobar-nos amb la música dels grans compositors, d’aquells que no necessiten ni presentacions. Autors com Beethoven, amb la seva obertura d’Egmont, Bruch o Nus, amb el seus Kol Nidrei o la seva Elegia per a violoncel o Txaikovski, amb la 2a simfonia “Petita Rússia” estaran presents en aquest primer concert de l’any de la Julià Carbonell. No us ho perdeu!

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Violoncel: Teresa Valls Palmada
Director: Alfons Reverté

Obres de: L.V. Beethoven, M. Bruch, J. Nus, P.I. Txaikovski

I PART

Egmon, Obertura, Op. 84          L. Van Beethoven

Kol Nidrei, Op. 47, adagio per a violoncel i orquestra          M. Bruch

Elegia per a violoncel i orquestra          J. Nus

II PART

Simfonia núm. 2 en do menor, Op. 17, “Petita Rússia»          P. I. Txaikovski
Andante sostenuto – Allegro vivo
– Andante marziale, quasi moderato
– Scherzo

– Finale

 

 

Joan Sancho

Joan Sancho i Domingo, violí

Inicia els estudis de música a Balaguer i cursa els estudis de grau professional de violí al Conservatori de Lleida, finalitzant-los amb Menció d’Honor. Al Conservatori Superior Municipal de Barcelona realitza els estudis de grau superior de violí i música de cambra sota el mestratge de la professora Eva Graubin. Postgrau al Conservatori del Liceu de Barcelona amb Corrado Bolsi i cursos de perfeccionament amb Santiago Juan, Vicent Balaguer, Agustín León Ara, Kai Gleusteen i Mark Gothoni. Rep el premi especial del Curs Internacional de Música de Camprodon, en l’especialitat de música de cambra.

Ha estat membre de la Jove Orquestra Nacional de Catalunya i ha col·laborat amb diverses formacions orquestrals de cambra i simfòniques del país, com Camerata XXI de Tarragona, Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra, Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra de Cambra de Vila-seca, entre d’altres. És membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida des de la seva creació. Membre fundador de l’Orquestra de Cambra de la Noguera i del Quartet Prysma, integrat per músics de l’OJC. És professor de violí al Conservatori Professional i Municipal de Música de Lleida.

 

Joan Marsol

Joan Marsol, violí

Estudia al Conservatori de Cervera amb Josep Mª Alpiste i Mavi Fernández i posteriorment obté el Títol Superior de Violí i el de Música de Cambra al Conservatori del Liceu amb els professors Gonçal Comellas i Guerassim Voronkov. Ha estat membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i col·labora amb diverses orquestres del país, entre les quals l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Va ser concertino de l’Orquestra de Cambra de Cervera i actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i de l’Orquestra Camera Musicae. En el camp de la pedagogia és professor de violí al Conservatori Professional de Música de Cervera.

 

Teresa Valls

Teresa Valls Palmada, violoncel

Formada entre Córdoba i Barcelona amb els mestres A. Campos, L. Claret, M. Cervera i S. Boadella. L’any 2000 obté el títol Superior amb les màximes qualificacions i el 2002 el Diploma de Postgrau. Ha estat guardonada amb el «Premi Jordi Savall 1999» i ha format part de l’Orchestre des Jeunes de la Meditérranée, de la JONC, l’IRO, l’Acadèmia del Liceu i de l’òpera “Hansel i Gretel” del Petit Liceu. Col·labora regularment, entre d’altres, amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC, l’Orquestra Simfònica del Vallès i l’ Orquestra Filharmònica de Catalunya. Ha realitzat concerts a Espanya, França, Itàlia, Alemanya i Dinamarca.

Actualment actua com a primer violoncel de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. Així mateix és membre de diverses formacions de cambra, alhora que dóna classes de violoncel a l’Escola d’Arts musicals a Lleida i a les Escoles Municipals d’Ivars d’Urgell, d’Artesa de Segre, de Balaguer i de Tremp.

 

Alfons Reverté

Alfons Reverté, director

Nascut a Barcelona en una família de músics es titulà al Cons. Superior Mpal. de Música de BCN en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Instrumentació, Composició i Direcció d’Orquestra. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra amb George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Com a clarinetista és membre de l´OBC des de l’any 1986.

Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb diverses orquestres de l’Estat i argentines el concert per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música, sota la direcció de L. Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic és i ha estat director de diverses orquestres joves i amateurs (Gèrminans, Diaula, La Garriga, Ars Mèdica…), col·laborant alhora amb moltes altres (Cons. Badalona, Cons, Sup. de les Balears, JONC, Mataró, Camerata XXI…).

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, les Orquestres del Liceu, Tenerife, La Coruña, Córdoba, Balears, Vallès, Pamplona, Barcelona 216 així com la Banda Municipal de Bcn. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any des del que és Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, auspiciada per la Diputació i la Paeria de Lleida i la Generalitat de Catalunya. També ha dirigit recentment l’Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg, de la Ràdio de Sòfia, d’Uppsala, Cappella Gedanensis de Gdansk i de Salta i San Juan a Argentina.

Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia. Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como P. Steinberg, G. Carella, Ch. Zacharias o M. Armiliato i també amb cantants como M. Guleghina, A. Arteta, I. Mishura, J. Cura, M. Berti o C. Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orq. Simf. Julià Carbonell de les Terres de Lleida sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera-La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració, en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Us presentem a:

Teresa Valls

Jordi Nus, compositor

Neix el 1988 i comença a estudiar violí a l’edat de 4 anys a l’Escola Municipal de Música de Les Borges Blanques, el seu poble natal. Als 16 anys, ingressa al Conservatori Professional de música de Lleida on obté el títol de grau professional de violí dos anys més tard. Paral-lelament, es comença a interessar pel món de la composició fet que el porta a estudiar a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc), graduant-se en l’especialitat de composició l’any 2013 sota el mestratge d’Albert Guinovart. El seu projecte final va incloure la composicó d’una cantata infantil per a cor i orquestra simfònica que involucrà més de 600 persones en els dos concerts que es van realitzar a l’Auditori Enric Granados.

El setembre de 2014 es trasllada a New York on actualment està finalitzant un màster en Film Scoring a la New York University. Recentment, ha estat becat per la pròpia universitat amb l’Alan Menken Award-Scholarhip, beca atorgada personalment pel prestigiós compositor Alan Menken (Aladin, Pocahontas, La bella i la bèstia…).

Ha estat guardonat en nombrosos concursos: V Concurso de Composición Coral Amadeus, XXII Premi Reus de Composició per a corals infantils, NYU Film Scoring Competition 2015… i la seva música ha estat interpretada arreu del país: Palau de la Música Catalana, Auditori de Barcelona, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre Nacional de Catalunya, Teatre de la Llotja de Lleida… La seva intensa activitat com a arranjador i orquestrador l’ha permès treballar amb nombroses orquestres i agrupacions musicals: Orquestra Camerata XXI, Orquestra Simfònica de Sant Cugat, Orquestra de les Glòries de Barcelona i Banda Municipal de Lleida, entre d’altres.

És autor de la música de nombrosos curtmetratges: Pantomima, Danger, Otter, Gun Voyage… La seva principal inquietud com a compositor és commoure i fer emocionar al públic, així com fer gaudir als músics que interpreten la seva obra.
Poden consultar els seus treballs a la seva web: www.jordinus.com.

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Violins  I Joan SANCHO (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Roger JUNYENT, Eugenia OSTAS, Marcel PASCUAL, Andrea PÉREZ
Violins  II Joan MARSOL, Estefania BELLMUNT, Núria CABALLÉ, Gemma FREIXES, Josep MANRESA,

Núria PASCUAL, Cati SANTOS

Violes Eduard BOLEDA, Jordi ARMENGOL, Xavier BALCELLS, Neus GARRAVÉ
Violoncels Teresa VALLS, Jordi GALLEN, Marta LLONA, Ònia TOMÀS
Contrabaixos Rafael ESTEVE, Sergi GUBERT
Flautes Xesco GRAU, Fedra BORRÀS, Arnau MILLÀ
Oboès Encarna MONZÓ, Ferran TORRENS
Clarinets Mateu FERRÉ, Víctor LLEIXÀ
Fagots Ramon ARAGALL, Alfredo BAUDES
Trompes Paco LEÓN, Joan CAMPS, David FOLCH, Júlio GARGALLO
Trompetes César FEMÉNIA, Nicola BARRECA,
Trombons Jordi MASIP, Guillem DOMINGO, Joan PALACIO
Tuba Andrés ALCARAZ
Percussió Ignasi VILA, Dani ISHANDA, Paco RUIZ,
Arpa Melani MOLINA