La 5a Simfonia de Beethoven amb Giulio Marazia

Diumenge 28 de novembre – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

L’OJC convida el director italià Giulio Marazia per oferir-nos un clàssic universal, la 5a de Beethoven! Giulio Marazia ens aproparà també a la literatura orquestral italiana. Ho farà de la mà d’una de les obertures més famoses de Giacomo Rossini, la d´El Barber de Sevilla, i de la 2a simfonia de Muzio Clementi, conegut també per tots els pianistes per les seves sonates i sonatines compostes per a aquest instrument.

Programa

 • El Barber de Sevilla, obertura   G. ROSSINI
 • Simfonia núm. 2, en Re Major   M. CLEMENTI
  • I. Adagio – Allegro
  • II. Larghetto cantabile
  • III. Menuetto: Allegretto & Trio
  • IV. Finale: Presto
 • Simfonia núm. 5, en do menor, Op. 67   L. VAN BEETHOVEN
  • I. Allegro con brio
  • II. Andante con moto
  • III. Allegro
  • IV. Allegro

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Giulio Marazia, director


Giulio Marazia
Director

Nascut el 1983, graduat en trompa i didàctica de la música i composició al Conservatori “G. Martucci” de Salerno, i en piano al Conservatori “N. Piccinni” de Bari. Ha estudiat direcció amb Nicola Hansalick Samale, Piero Bellugi i Vittorio Parisi al Conservatori “G. Verdi” de Milà, on es va graduar amb els màxims honors. Ha rebut masterclasses i cursos avançats de direcció a la Chigiana Academy de Siena amb Gianluigi Gelmetti i a Liège (Bèlgica) a la Opera Royal de Wallonie amb Paolo Arrivabeni.

Des del 2006 fins al 2013 ha sigut director de l’Orchestra Sinfonica Ensemble Contemporaneo i del Collegium Vocale Salernitano Choir amb qui ha participat en diversos festivals i concerts. Actualment és director artístic del S. Alfonso Theater de Pagani, director musical i artístic de l’Orchestra Filarmonica Campana i director titular de l’Orchestra Pergolesi de Milà.

Ha publicat diverses obres incloent composicions, orquestracions i assajos de pedagogia, com ara Paride, Festa Mobile, Messa S. Cecilia, Messa S. Francesco, Il Paesaggio Evocato, Per una didattica d’ascolto del canto degli uccelli di O. Messien, publicat per Gaia Editrice. Des del 2016 ha estat composant per Da Vinci Publishing a Osaka amb qui ja ha publicat dos treballs orquestrals: La Voce a Te Dovuta i Movimento Sinfonico. Ha rebut diversos premis i reconeixements per gent jove que ha excel·lit en el camp de la cultura i l’art. Al 2019 va quedar 3r del concurs de composició organitzat per VoceallOpera que amb un encàrrec d’una obra contemporània.

Des del 2015 al 2016 ha estat director assistent al Verdi Theater de Salerno i l’Opera Royal de Wallonie de Liège, tenint l’oportunitat d’estar en diferents produccions operístiques. Com a director, és convidat habitual a festivals de música a Itàlia i a l’estranger, actuant en nombrosos teatres i auditoris. Paral·lelament a l’activitat dels concerts en directe, també ha participat en enregistraments. De fet, al 2017 va encapçalar els dos primers enregistraments de l’Orchestra Filarmonica Campana amb la música d’Oderigi Lusi: Il Nuvolo Innamorato (ballet en un acte per orquestra) en CD i Sinfonia Abellana (poema Simfònic per solistes, cor i gran orquestra) en DVD, publicat per Da Vinci Publishing, mentre el 2020 La Stanza dei Burattini va ser publicat en vinil i en plataformes digitals, enregistrat amb l’Orchestra Pergolesi de Milà sota el segell de NovaRecords.

Ha dirigit nombroses orquestres com: Valle del Sarno Pop Orchestra, I Pomeriggi Musicali, Orchestra Sinfonica del Conservatori de Milà, Brooklyn Chamber Orchestra de Nova York, Opera Royal de Wallonie de Liège, Venice Chamber Orchestra, Orchestra Filarmonica Pugliese, Orchestra Sinfonica Castelbuono Classica, Israeli Moshavot Chamber Orchestra de Tel Aviv, Orchestra Sinfonica of Asti.

Ha col·laborat amb solistes com: Fabrizio Falasca, Marina Notaro, Gilda Fiume, Lucrezia Drei, Alessandro Spina, Janel Frazee, Elisa Balbo, Mikail Svetlov, Basak Zengin Kayabinar, Francesca Manzo, Zi-Zhao Guo, Alessia Gay i Antonio di Cristofano.

Recentment ha fet una gira per Xina amb l’Orchestra Filarmonica Campana amb 28 concerts dedicats a l’òpera italiana pels prestigiosos teatres i auditoris de diverses ciutats amb Henan, Shanghai, Chongqing, Zhuhai, Nanning, Tangshan i Zibo.


Músics

Violí I
Joan ESPINA (concertino)
Mar ALDOMÀ
Dasio CASTRO
Natàlia CRESPO
Roser FARRÉ
Gemma FREIXES
Oriol GONZÀLEZ
Roger JUNYENT
Josep MANRESA
Joan SANCHO

Violí II
Joan MARSOL
Conxa BOYERO
Núria CABALLÉ
Susanna CODINA
Joan MESTRE
Núria PASCUAL
Virginia SANAGUSTÍN
Cati SANTOS

Viola
Eduard BOLEDA
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Neus GARRAVÉ
Paula ROCA
Jordi ROURE

Violoncel
Teresa VALLS
Jordi GALLÉN
Marta LLONA
Xavier ROIG
Ònia TOMÀS

Contrabaix
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
Sergi GUBERT

Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS
Enric RIBALTA

Oboè
Encarna MONZÓ
Màxim SOLANES

Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ

Fagot
Ramon ARAGALL
Rosa Mª CASES
Laura GUASTEVÍ

Trompeta
Helio GARCIA
Xavier SEGURA

Trombó
Pau CARBONELL
Guillem DOMINGO
Berta ÁLVAREZ

Trompa
Julio GARGALLO
David FOLCH

Timpani
Juan Francisco RUIZ

Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Producció
Mireia BRANDON