Julià Carbonell & Albert Guinovart. TANGOS!

Diumenge 13 de desembre – 19 h
Auditori Enric Granados – Lleida
Diumenge 20 de desembre – 18:30 h
Sala Polivalent «La Lira» – Tremp
Diumenge 27 de desembre – 19 h

Pavelló Municipal – Guissona

La Julià Carbonell, amb les exitoses versions simfòniques dels grans tangos fetes per l’Albert Guinovart, us presenta una vetllada tanguera amb tot el sabor argentí. L’OJC i el propi Albert Guinovart al piano, juntament amb la veu de la Laura Simó, el bandoneó de l’argentí Marcelo Mercadante  i el violí de l’Olvido Lanza, ens transportaran al Buenos Aires més apassionat.

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Piano: Albert Guinovart
Veu: Laura Simó
Bandoneó: Marcelo Mercadante
Violí: Olvido Lanza
Director: Alfons Reverté

Obres de: Gardel, Piazzolla, Nazareth, Gade, Discépolo…

Terra          A. Guinovart
En esta tarde gris          M. Mores
Brisa Argentina          H. Wilson
Pierrot          E. Nazareth
Araca, corazón          E. Delfino
Lo más profundo es la piel          A. Guinovart
Los pájaros perdidos          A. Piazzolla
Suite «Valentina’s tango»          A. Guinovart
Tango en re          I. Albéniz
Infamia          E. Santos Discépolo
Jealousie          J. Gade
Tatuaje          M. Quiroga
Cicatrices          A.R. Avilés
Júrame          M. Grever
Fon-Fon          E. Nazareth
El día que me quieras          C. Gardel

Arrebato          A. Guinovart

 

Albert Guinovart

Albert Guinovart

És un dels músics més complets i polifacètics actuals. La seva activitat professional es divideix entre la seva dedicació com a pianista al repertori clàssic i romàntic i la seva tasca de compositor i docent.

Format a Barcelona marxà a Londres per a estudiar amb la pianista i pedagoga Maria Curcio. Ha tocat per tota Europa, Sudamèrica, Estats Units, Canadà, Japó, Orient Mitjà, Austràlia i Nova Zelanda amb diferents orquestres com la de Barcelona, Madrid, Sydney, Colònia, Montpellier, Helsinki, Toulouse o Budapest i sota la direcció de batutes com V. Petrenko, Ch. Hogwood, J. Pons, L. Foster, F. P. Decker, E. Colomer, A. Reverté i S. Mas entre d’altres. És conegut també pels seus musicals: Mar i Cel (premi Max 2006), Flor de Nit (1992), Gaudí (2003), Paradís (2005) i La Vampira del Raval (premis Max i Butaca 2012). El seu catàleg d’obres com a compositor inclou dues òperes, Atzar i Alba eterna, el ballet Terra Baixa, abundant música simfònica (té vuit concerts per a solista i orquestra) i una prolífica producció cambrística. També ha treballat per a la televisió (Nissaga de poder, El cor de la ciutat), cinema (ha estat orquestrador de l’oscaritzada The Artist) i teatre, rebent diferents premis.

Té més de 30 enregistraments al mercat que han guanyat diversos premis: amb Harmonia Mundi Sonates d’I. Albéniz, Goyescas d’E. Granados, Danses de J. Turina, obres pròpies d’A. Guinovart, amb Decca juntament amb l’OBC i amb EMI l’integral de J. Rodrigo. Destaca l´últim per a Sony enregistrat a Sant Petersburg sota la batuta de V. Petrenko.

Des de 2002 és professor d’orquestració i composició a l’ESMUC i des de 2014 és acadèmic de la Reial Acadèmia de les Belles Arts i Sant Jordi. Així mateix és Premi Ciutat de Barcelona.

 

Laura Simó

Laura Simó

Nascuda a Barcelona, va estudiar piano i solfeig i va fer la carrera d’intèrpret i traductora a la Universitat Autònoma de Bellaterra. El 1986 inicià la seva carrera musical amb Pianogrosso, duet de piano i veu, amb el qual va enregistrar el seu primer àlbum “Bliss”. Va ser un any especial, ja que va tenir l’oportunitat de compartir escenari amb Ray Charles. L’any 1988 comença a col·laborar amb diversos pianistes de jazz, com Lucky Guri, Francesc Burrull o Juan Carlos Calderon Big Band, i enregistrà el seu segon àlbum “Jazz al Drac. Vol 1”. El 1993, comença un projecte amb Carme Canela i presenten Estamos Reunidas, un grup d’estil funky-jazz. Al mateix temps li sorgeix l’oportunitat d’actuar amb Tete Montoliu, una col·laboració que es manté durant tres anys. Laura i el trio del Tete giren per Espanya i Europa. L’any 1996 enregistra el treball discogràfic “The best is yet to come” en directe a la sala Jamboree amb el seu sextet i, tres anys més tard, llença al mercat un homenatge al cinema americà: “My Favourite things”. El seu cinquè CD arriba l’any 2003, Senza Fine, un recorregut per la música de pel·lícules europees amb l’Ensemble de Bellaterra dirigit per Eladio Reinon. El sisè arriba l’any 2007 en duet amb Francesc Burrull i amb temes de Joan Manuel Serrat repetint posteriorment col·laboració per enregistrar un segon treball dedicat a Serrat, Temps de pluja. Amb la Gran Canaria Big Band ha fet el disc Straight Ahead. Així mateix, el proper mes de desembre sortirà al mercat “Sueño Inmaterial”, un ambiciós projecte que consta de CD i DVD. Laura té una llista interminable de col·laboracions amb molts músics: Albert Guinovart i l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra de Cambra de Jordi Sabatés, Francesc Capella Trio, la Gran Canaria Big Band, Marcus Horn trio (Alemanya), entre d’altres. Ha cantant moltes versions en castellà i català de les produccions de Disney i Dreamworks, The Prince of Egipt, Anastasia o Hercules, així com en molts anuncis televisius o radiofònics. Ha col·laborat amb molts programes de televisió com “La noche abierta” o “L’hora de Mari Pau Huguet”.

 

 

Marcelo Mercadante

Marcelo Mercadante

Músic, compositor i bandoneonista argentí.

El 1994 forma el Trio Argentino de Tango, grup amb el qual edita dos cd’s: «T.A.T» i «Revolucionario» i amb el que realitza una infinitat de concerts per tot Europa i part d’Àsia. Ha acompanyat a artistes de gran alçada dins el tango com Daniel Binelli (Quarteto de bandoneones) i realitzat innombrables gires acompanyant a Amelita Baltar, qui va ser la vocalista d’Astor Piazzolla.

Fora del tango treballa amb artistes de renom internacional com Joan Manuel Serrat, Raphael, Julia Migenes, Miguel Poveda i Lalo Schifrin, entre d’altres. Com a solista de bandoneó es presentà interpretant l’obra d’A. Piazzolla «5 Sensacions de Tango», al costat de l’Orquestra Nacional de Cambra de Andorra. Al costat de l’Orquestra de Cambra «Arpeggione» a Hohenems, Àustria, interpretant l’obra de Piazzolla «Tres Tangos per a Bandoneó, Piano, Arpa, Percussió i Orquestra de corda”. Als auditoris de Barcelona, ​​Bilbao i San Sebastià acompanyat per l’OBC (Orquestra Nacional de Barcelona i Catalunya) i l’Orquestra Nacional d’Euskadi respectivament, sota la direcció del mestre Lalo Schifrin. El 2006 interpreta com a solista el Concert per a Bandoneó i Orquestra «Aconcagua», d’Astor Piazzolla, al costat de l’Orquestra Simfònica de Galícia al Palau de l’Òpera de A Corunya. Amb el seu Quinteto Porteño edita diversos cd’s com «Con un taladro en el corazón » , » Suburbios del Alma » i » Justamente». Suburbios del Alma és un treball coproduït amb l’escriptor i periodista argentí Pablo Marchetti i hi van col·laborar entre altres artistes Miguel Poveda, Martirio, Omar Molló, Lidia Borda, Leopoldo Federico i Hugo Fattoruso. Amb aquestmateix grup ha realitzat presentacions per tot Europa i Argentina.

Miguel Poveda el convocà com bandoneonista i compositor pel guardonat disc «Desglaç» (2005) on col·labora musicant el poema «Tant se val» de Valentí Gómez i Oliver i, al costat de Miguel Poveda, el poema «Final» de Joan Brossa. Fou nominat per als Premis Clarín 2007 com a «Figura revelación del Tango». Composà i enregistrà la banda sonora del llibre «Fueye» de Jorge Gonzalez Varela, guanyador del Primer Premi Internacional de Novel·la Gràfica creat per Fnac i Ediciones Sins Entido. Amb el duo Mercadante & Battaglia ha gravat i editat dos cd’s, “Tachar nostalgias” i “Cortita y al pie”.

 

 

Olvido Lanza

Olvido Lanza

Olvido Lanza va néixer a Barcelona. Als cinc anys va començar la seva formació musical. Va estudiar al Conservatori Superior de Música de Barcelona amb Xavier Turull, a Suïssa, amb Alberto Lisy, a l’escola Yehudi Menuhin i als Estats Units amb Vartan Manoogian.

En la seva formació clàssica ha format part de múltiples orquestres com l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música amb Gonçal Comellas, l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) amb Gerard Claret, l’Orquestra del Teatre Lliure amb Josep Pons, etc.

També ha format part de diverses formacions de música de cambra com la de duo de violí i piano amb Eugènia Gasull, amb el qual han guanyat diversos premis nacionals, el trio Novalis, el Duo de flamenc amb Jose Luis Monton, amb Marcelo Mercadante i el seu Quinteto Porteño, etc.

La seva versatilitat com a músic la porta a treballar en diversos camps i estils musicals diferents amb reconeguts artistes com Carlos Santos, Albert Guinovart, Mayte Martin, Sol Picó, Miguel Poveda, Martirio, Maria del Mar Bonet, Manolo Garcia, Serrat, etc.

 

 

Alfons Reverté

Alfons Reverté

Nascut a Barcelona en una família de músics es titulà al Cons. Superior Mpal. de Música de BCN en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Instrumentació, Composició i Direcció d’Orquestra. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra amb George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Com a clarinetista és membre de l´OBC des de l’any 1986.

Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb diverses orquestres de l’Estat i argentines el concert per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música, sota la direcció de L. Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic és i ha estat director de diverses orquestres joves i amateurs (Gèrminans, Diaula, La Garriga, Ars Mèdica…), col·laborant alhora amb moltes altres (Cons. Badalona, Cons, Sup. de les Balears, JONC, Mataró, Camerata XXI…).

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, les Orquestres del Liceu, Tenerife, La Coruña, Córdoba, Balears, Vallès, Pamplona, Barcelona 216 així com la Banda Municipal de Bcn. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any des del que és Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, auspiciada per la Diputació i la Paeria de Lleida i la Generalitat de Catalunya. També ha dirigit recentment l’Orquestres del Mittelsächsisches Theater de Freiberg, de la Ràdio de Sòfia, d’Uppsala, Cappella Gedanensis de Gdansk i de Salta i San Juan a Argentina.

Entre les seves properes invitacions destaquen novament Argentina, Polònia i Rússia. Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como P. Steinberg, G. Carella, Ch. Zacharias o M. Armiliato i també amb cantants como M. Guleghina, A. Arteta, I. Mishura, J. Cura, M. Berti o C. Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orq. Simf. Julià Carbonell de les Terres de Lleida sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera-La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració, en que dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

 

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Violins  I Olvido LANZA (concertino), M. del Mar ALDOMÀ, Anna CARNÉ, Natàlia CRESPO, Pep MANRESA, Rebeca OLMEDO, Marcel PASCUAL, Andrea PÉREZ Joan SANCHO
Violins  II Joan MARSOL, Estefania BELLMUNT, Núria CABALLÉ, Gemma FREIXES, Núria PASCUAL, Virgínia SANAGUSTÍN, Cati SANTOS
Violes Eduard BOLEDA, Xavier BALCELLS, Joan Ignasi FERRER, Núria GARCÍA, Neus GARRAVÉ
Violoncels Teresa VALLS, Marta LLONA, Xavi ROIG, Esther VILA
Contrabaixos Rafael ESTEVE, Sergi GUBERT
Flautes Xesco GRAU, Fedra BORRÀS
Oboès Encarna MONZÓ, Màxim SOLANES
Clarinets Mateu FERRÉ, Víctor LLEIXÀ
Fagots Ramon ARAGALL, Alfredo BAUDES
Trompes Joan CAMPS, Júlio GARGALLO
Trompetes Nicola BARRECA, Marc SOLANELLES
Percussió Dani ISHANDA

 

Comparteix: