OJC_001

Inici de la temporada de concerts 2015

L’OJC aproparà la música simfònica i de cambra arreu del territori lleidatà. Així mateix estarà a l’Auditori E. Granados de Lleida i farà d’ambaixadora cultural a Barcelona i a la resta del territori català.

L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, sota la direcció artística d’Alfons Reverté, inicia la temporada 2015. Aquesta nova temporada estarà marcada per la continuïtat en els eixos principals de l’activitat de l’Orquestra: fer arribar la música simfònica i de cambra arreu del territori lleidatà, tenir presència a la ciutat de Lleida i convertir-se en ambaixadora cultural de les nostres terres a Barcelona i també a la resta de Catalunya.

Els concerts més immediats tindran lloc a la Seu d’Urgell (8 de febrer) i a Almacelles (22 de febrer), dins les accions continuades de l’OJC per apropar la música a tota la ciutadania de les Terres de Lleida.

En l’àmbit d’ambaixada cultural, l’OJC visitarà, per exemple, el Teatre Fortuny de Reus (7 de març) i continuarà amb la temporada estable de concerts a l’Auditori AXA de Barcelona.

Així mateix l’OJC mantindrà la seva presència l’Auditori Enric Granados de Lleida.
Entre altres activitats destacades l’Orquestra lleidatana també tindrà part activa en la celebració del cinquè aniversari del Festival de Pasqua de Cervera, amb un concert que tindrà lloc el dia 2 d’abril.

Els concerts d’aquest mes: La Seu d’Urgell i Almacelles

L’OJC apropa la seva última producció a la Seu d’Urgell (8 de febrer) i a Almacelles (22 de febrer). Es tracta d’un projecte amb molt bona acollida i que l’Orquestra ha titulat “Escoltem les cordes de la Julià Carbonell”, en un format on aquests instruments, evidentment, prenen molt protagonisme.

El director titular de l’OJC, Alfons Reverté, explica que “es tracta d’un passeig per la literatura de l’orquestra de corda, des de la música antiga fins als nostres dies, passant per autors com Vivaldi, Bach, Mozart o Janacek i incloent-hi també fins i tot la música pop i de cinema”. Pel director musical “és una bona manera de conèixer la sonoritat de les cordes al llarg dels segles tot recordant com els compositors han utilitzat a cada època els recursos expressius d’instruments com el violí, la viola, el violoncel o el contrabaix”. Tot i que les cordes agafen molt relleu en aquests dos concerts, de forma especial i com a contrapunt, també es podrà gaudir del so de la flauta, de la mà del solista d’aquest instrument Xesco Grau.

El concert a la Seu té lloc a la Sala Sant Domenec, a les 18’30h i a Almacelles a l’Església de la Mare de Déu de la Mercè, a les 19h.

 

Comparteix: