Festival OJC Patrimoni. Romànic Vall de Boí
Quartet Gresol

Diumenge, 30 de juliol – 19 h
Nativitat de Durro
Aforament limitat. Preu entrada 5€ – Reserva d’entrades

Per tercer any consecutiu, l’OJC juntament amb el Centre del Romànic de la Vall de Boí, seran els encarregats de lligar la música i el patrimoni dins el Festival OJC – Patrimoni.

El Festival, centrat en la temporada d’estiu, serà un cicle de 4 concerts de Música de cambra a les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

Dos tresors, el romànic de les nostres terres i la música, interpretada per l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida-OJC, es donen la mà per posar mútuament en relleu aquests dos grans valors culturals.

Programa

  • Quartet en Do Major K. 285b                                           W. A. MOZART
    1. Allegro
    2. Andantino [Tema i sis variacions]
  • Quartet en La Major K. 298                                           W. A. MOZART
    1. Andantino: Tema i quatre variacions
    2. Menuetto: Trio
    3. Rondieaoux: Allegro grazioso
  • Quartet en Sol Major K. 285a                                 W. A. MOZART
    1. Andante
    2. Tempo di Menuetto
  • Quartet en Re Major K. 285                                 W. A. MOZART
    1. Allegro
    2. Adagio
    3. Rondeau: Allegretto

Quartet Gresol

Enric Ribalta, flauta
Joan Espina, violí
Fèlix Gallego, viola
Mariona Tuset, violoncel
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC


Enric Ribalta
Flauta travessera

Va estudiar flauta amb Claudi Arimany, Philippe Pierlot i amb Júlia Gállego alConservatori del Liceu, on també va estudiar música de cambra amb Àngel Soler iMichel Wagemans. El 2011 va ser becat pel Bradley Garner Flute Symposium pera ferun curs d’estiu aCalifòrnia(EUA), on va tenir l’oportunitat de treballar amb elprestigiós pianistaamericàJohn Steele Ritter.Ha actuat per Europa, en auditoris com el vestíbul de l’aula Nervi de la Ciutat delVaticà, la capella del Palau de Schönbrunn, o elFestival del Llac Como. Va estrenar el‘Doble concert per a flauta, violí i cordes’ Op. 138 de Salvador Brotons, amb el propicompositor a la direcció, i ‘Landschaft mit Gesang’ per a flauta i orguei ‘Lèmurs’ per aquartet de ventde Víctor Estapé.Actualment, col·laboraregularmentamb l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres deLleida.Ésprofessor deflauta del’EscolaMunicipal de Música de Tàrrega, i ésmembrefundador de l’AC Amics del Castell de Concabella. 


Joan Espina
Violí

Neix a Mollerussa on inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal amb Jordi-Agustí Piqué i Màrius Bernadó. El 1993 es trasllada al Conservatori de Barcelona per aestudiar amb Agustín León Ara, amb qui obté els Títols Superiors de Violí i de Músicade Cambra i Premi d’Honor de violí de Grau Superior. Entre 1999 i 2002 amplia elsseus estudis amb José Luis García Asensio i Vicente Huerta a la «Escuela Superior deMúsica Reina Sofía» de Madrid. Ha participat en nombrosos cursos i classes magistrals,rebent consells de mestres com Mauricio Fuks, Victor Martín, Vadim Repin, HermanKrebbers, Nicolás Chumachenco, Hatto Beyerle, Rainer Schmidt, Walter Levin, JordiSavall i Salvador Duran.Ha obtingut diversos premis en concursos nacionals de violí i de música de cambra,essent molts d’ells primers premis.Ha realitzat nombrosos recitals i concerts de cambra per tot el territori nacional, Europa, Àfrica, Amèrica i Orient Mitjà, realitzant, a més a més, una important tasca de difusió de la música espanyola contemporània, raó per la qual compositors com José Luis Turina, Fabián Panisello o Pedro Vilaroig, entre altres, li han dedicat algunes de les seves obres. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica, TVE, Canal Clásico, Canal 33, Telecinco i la Ràdio Nacional Búlgara.Ha estat concertino de nombroses orquestres, actuant de solista en sales com el Palau dela Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados, Auditorio Nacional de Madrid, etc… sota la batuta de mestres com Giovanni Antonini, Juan José Mena, Jesús López Cobos, John Storgards, etc. Des de 2018 és ajudant de concertino (solista de violins primers) de l’Orquesta Nacional de España, després de més de 10 anyscom a solista de violins segons. Ha actuat amb l’ONE com a slolista i de concertino en nombroses ocasions, a més d’altres orquestrescom l’OBC, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Julià Carbonell, etc.El seu interès per la música antiga el porta a crear els grups especialitzats Pyrenaeus Ensemble i Les Inégales. També col·labora regularment amb nombrosos grups com Zarabanda, Vespres d’Arnadí, Academia 1750, Nereydas, etc. Toca un violí italià de finals del s. XVIII i un violí del luthier cremonès Riccardo Bergonzi.


Mariona Tuset
Violoncel

Inicia els estudis musicals al Conservatori Municipal de Música de Manresa. Allàestudia amb Amparo Lacruz i posteriorment accedeix al Conservatori Superior deMúsica del Liceu on estudiaamb Peter Thiemman.Un cop acabats els estudis superiors fa un postgrau a la Buchmann Mehta School ofMusic de Tel Aviv on estudia amb Hillel Zori. Allà participa en nombrosos projectesorquestrals amb grans directors com Zubin Mehta, Herbert Blomstedt oKent Naganoentre d’altres.Ha rebut classe dels cellistes Raphael Wallfish, Richard Talkowsy, Damian Martínez,Micha Haran, Zvi Plesser i Álvaro Fernández entre d’altres.En l’àmbit de la música de cambra anteriorment ha format part del Quartet Altimira iara és cellista del trio Guillamí.Ha format part diverses vegades de la formació octet de violoncels amb els qual vanrebre la menció d’honor del premi Caja Madrid. També amb aquesta formació va podertocar al prestigiós festival de música d’Eilat (Israel).Actualment col·labora amb la Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres deLleida-OJC.


Fèlix Gallego
Viola

Comença els seus estudis musicals al seu poble natal, Manises (València). Segueix amb l’especialitat de Viola i Música de cambra al Conservatori de València i després a l’Escola Superior de Música de Catalunya (Barcelona). Posteriorment, realitza un màster a Rotterdam i Arnhem (Holanda). Ha format part de diferents agrupacions, com el «Quartet Indrets», guanyant els Concursos de Cambra de Castellterçol i de Manresa i gaudint de l’experiència de fer concerts per tota la geografia catalana. Ha estat membre i ha col·laborat amb nombroses orquestres professionals, com l’Orquestra de València, Orquestra de Màlaga, Orquestra de les Arts, Rotterdam Kamerorkest i Orquestra Simfònica Camera Musicae. Actualment, col·labora amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona, Orquestra del Vallès, Orquestra del Liceu, Orquestra Nacional d’Andorra o Terrassa 48, i és membre de l’agrupació Lleidart Ensemble. També desenvolupa la seva activitat pedagògica, com a professor de Violí i Viola, a les Escoles de Música d’Agramunt i Guissona.