foto-2-Quartet-Teixidor

El Quartet Teixidor a l’Església de Sant Llorenç de Lleida

Lleida. Església de Sant Llorenç. Divendres 22 de setembre a les 20’45 h

Aquesta formació, vinculada a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, participa en l’Assemblea General de la Confederació Espanyola de Centres d’Estudis Locals (CECEL)

El Quartet Teixidor torna a l’activitat musical i el proper divendres, 22 de setembre, actuarà a l’Església de Sant Llorenç de Lleida.

Aquest quartet de cambra està vincut a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i en formen part Irantzu Zuasti, al violí; Joan Marsol, també al violí; Jordi Armengol, a la viola; i Xavier Roig, al violoncel.

L’actuació tindrà lloc en el marc de l’Assemblea General de la CECEL a Lleida i s’hi interpretaran obres de Josep Teixidor, Eduard Toldrà, Enric Morera, Astor Piazzolla, Pau Casals, J. S. Bach , W. A. Mozart i de Joseph Haydn.

 

El Quartet Teixidor, una formació amb una àmplia trajectòria

El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14), nascut a Seròs (Lleida), del qual se’n conserven sis quartets de corda.

Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures desconegudes i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda. D’aquesta manera, presenta regularment programes que combinen obres de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakóvitx, etc. amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra de Celestino Vila de Forns (1829-1915).

Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals, enregistrant un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas, i estrenant dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016). Precisament el quartet fou convidat a tocar aquesta última obra al foyer del Gran Teatre del Liceu dins el cicle #OFFLiceu, dedicat a la música contemporània.

Ampliant el seu repertori, el Quartet Teixidor ha col·laborat amb els pianistes José Menor, Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el guitarrista Carles Trepat. Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música. El 2008 va actuar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

Comparteix: