foto-2-Quartet-Teixidor

El Quartet Teixidor i José Menor, i altres músics de l’OJC, descobreixen obres inèdites de Granados

Lleida. Auditori Enric Granados. 20’30 h

S’estrenarà música de cambra de l’autor lleidatà que fins ara mai s’havia interpretat

El Quartet Teixidor, vinculat a l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, s’uneix al reconegut pianista José Menor i a altres músics de l’OJC per oferir un concert emmarcat en l’Any Granados.

Un espectacle musical únic ja que s’interpretarà música de cambra d’aquest cèlebre compositor lleidatà fins ara desconeguda. A excepció del Quintet op. 49, que s’ha anat programant (encara que de manera inusual) a les sales de concert, les altres obres de cambra del repertori no s’han publicat mai i s’han recuperat dels fons de la Biblioteca de Catalunya i del Museu de la Música de Barcelona per poder-les oferir en concert.

Aquest concert tindrà lloc a l’Auditori Enric Granados de Lleida a les 20,30 hores el proper divendres, 26 de maig.

El Quartet Teixidor està format per Irantzu Zuasti, violí; Joan Marsol, violí; Jordi Armengol, viola; i Xavier Roig, violoncel. A més, també hi col·laboraran Santi Riu, orgue; Teresa Espuny, arpa; i Dani Ishanda, percussió.

 

José Menor, un pianista de prestigi

Segons la crítica especialitzada, José Menor és un artista que desafia qualificatius, presentant-se tant com a ambaixador dels nostres compositors històrics (Granados, Albéniz), o com a “revolucionari del seu instrument” (Hèctor Parra), tot explorant l’avantguarda més innovadora i incloent-hi les seves pròpies obres. Qualificat com “un dels més reconeguts pianistes espanyols de la seva generació” (The Daily Telegraph), José s’està establint ràpidament com a valor en alça en el panorama internacional de la música contemporània.

La seva gravació de la integral pianística de Joan Guinjoan va ser aclamada amb quatre estrelles a la prestigiosa revista Fono Forum i qualificada de “fita discogràfica” i “un abans i un després a l’apreciació del piano contemporani del nostre pais” (Melómano).

L’any 2016 José desenvolupa una gira internacional en commemoració del Centenari d’Enric Granados, interpretant Goyescas a sales com Carnegie Hall a Nova York (“an impassioned and eloquent performance”, New York Classical review), “Meet in Beijing Arts Festival” i altres ciutats de la Xina, Festival “Progetto Martha Argerich” a Lugano, i altres centres d’importància mundial.

Comparteix: