El Concert de Beethoven amb Maya Levy i
la 4a de Txaikovski

Dissabte 23 d’octubre – 20 h
Mollerussa. Teatre l’Amistat – Venda d’entrades

Diumenge 24 d’octubre – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados – Venda d’entrades

L´OJC comença la temporada del seu 20è aniversari interpretant el gran repertori virtuosístic i simfònic. D’una banda podrem escoltar un dels concerts per a violí més meravellosos que mai s’han escrit, el de Beethoven, amb la gran violinista belga Maya Levy com a solista. A la segona part podrem gaudir de la monumental 4a simfonia de Txaikovski, on passió i destí lluiten sense fre, amb Alfons Reverté a la batuta.

Programa

 • Concert per a violí i orquestra, en Re Major, Op. 61   L. VAN BEETHOVEN
  • I. Allegro ma non troppo
  • II. Larghetto
  • III. Rondo. Allegro
 • Simfonia núm. 4, en fa menor, Op. 36   P. I. TXAIKOVSKI
  • I. Andante sostenuto – Moderato conn anima
  • II. Andantino in modo di canzona
  • III. Scherzo: Pizzicato ostinato – Allegro
  • IV. Finale: Allegro con fuoco

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Maya Levy, violí
Alfons Reverté, director


Maya Levy
Violí

Aclamada pel seu «misteriós i fascinant carisma» (American Record Guide) i per «captivar fantasia i frescor» (The Strad), «Rising Star of the BBC Music Magazine», Maya Levy és guanyadora de nombrosos premis de prestigi, com ara el 1r premi del ‘Médias Francophones Publics 2020’, una medalla de plata al Concurs Internacional de Música de Manhattan, el premi «Supernova» al Festival de Klara, el títol d’un guardonat al Concurs Karol Szymanowski el 2018 i el Concurs Internacional de Violí Karol Lipinski 2019 , on va obtenir el «Premi Beethoven» a la millor interpretació de la sonata.

Ha col·laborat amb molts directors i orquestres destacats, incloent l’Orquestra Simfònica de la Ràdio Nacional de Polònia, l’Orquestra Simfònica Filharmònica Szscecin Prima la Musica Orchestra, l’Orquestra de Cambra Reial de Valònia, l’Orquestra Simfònica de Torun, The Mittel- deutsche Kammerphilharmonie … com ara la sala de concerts NOSPR de Po- land, el Szczecin de la Philharmonic Symphonic Hall Teatro dell Aquila a Itàlia, el Flagey Studio 4 de Brussel·les, el Palais des Beaux-Arts de Brussel·les, el De Bijloke a Gant, el Teatre Reial de La Monnaie, Philharmonie a Lieja, Conservatori Tchaikosvky a Moscou i el Recanati Hall de Tel Aviv.

Maya és convidada habitual en festivals com Les Sommets Musicaux de Gstaad (Suïssa), Pia- no Salon Christophori (Alemanya), Festival Mozartianna (Polònia), L’été Mosan Festival, Klarafestival, Festival Musiq’3, on apareix amb artistes com: Rolando Villazon, Julien Quentin, Boris Kusnezow, Alexander Mogelevsky, Marius Smolij, Rune Bergmann, Omar Massa, Vladislav Gryaznov, Alexander Gadjiev, etc.

La temporada vinent comença amb una gira pels concerts de violí Shostakovitch i Dvorak i la portarà al Berlin Philharmonic Hall, Berlin Konzerthaus, Tonhalle Saal a Zuric i diversos llocs a Xangai i Pequín, entre d’altres, com a part d’una gira de quinze recitals a la Xina. (Debuts programats però ajornats a causa de la pandèmia COVID-19)

Maya també és un músic de cambra experimentat que va tenir un duo amb el pianista Matthieu Idmtal durant 7 anys i que forma part del «Trio Carlo Van Neste» des del 2014 (amb Karin Lechner i Alexandre Debrus). D’aquests dos conjunts van néixer dos CD. El 2014 es va publicar un enregistrament aclamat per la crítica de Mendelssohn Piano Trios complet amb el segell «Pavane Records». El 2017 es va publicar el seu segon CD que mostrava les sonates completes per a violí i piano d’Edvard Grieg amb el pianista Matthieu Idmtal a «Pavane Records». El CD ha estat elogiat i premiat per Classica Magazine, La Libre Belgique, el top 10 de Klara i anomenat per The Strad Magazine «Un enregistrament més embriagador d’un Grieg menys conegut».

Nascuda el 1997 de pares francesos i belgues, Maya Levy va començar a tocar el violí als 4 anys sota la direcció de Bernadette Jansen. Més endavant, ha continuat els seus estudis amb Igor Tkatchouk i des del 2013 treballa amb l’eminent pedagog rus Boris Kuschnir, a Viena.

Mentrestant, ha assistit a les classes magistrals de molts professors de renom com Augustin Dumay, Pavel Vernikov, Itamar Golan, Renaud Capuçon, Miriam Fried, Andrei Baranov, Sergey Khachatryan i Leonidas Kavakos.

Maya Levy toca en un violí Guarneri (Cremona) de 1702.


Alfons Reverté
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.


Músics de l’OJC amb Maya Levy

Violí I
Joan ESPINA (concertino)
Mar ALDOMÀ
Natàlia CRESPO
Laia FERRER
Gemma FREIXES
Oriol GONZÀLEZ
Pau FOGÀS
Josep MANRESA
Marcel PASCUAL
Joan SANCHO

Violí II
Joan MARSOL
Estefania BELLMUNT
Conxa BOYERO
Núria CABALLÉ
Maria Jesús CASTELL
Susanna CODINA
Núria PASCUAL
Virginia SANAGUSTÍN

Viola
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Josep Enric PUIG
Neus GARRAVÉ
Paula ROCA
Jordi ROURE

Violoncel
Teresa VALLS
Marta LLONA
Xavier ROIG
Ònia TOMÀS
Mariona TUSET

Contrabaix
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
Sergi GUBERT

Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS
Enric RIBALTA

Oboè
Encarna MONZÓ
Màxim SOLANES

Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ

Fagot
Ramon ARAGALL
Rosa María CASES

Trompa
Julio GARGALLO
David ARNAU
Joan CAMPS
David FOLCH

Trompeta
Helio GARCIA
Jaume ALER

Trombó
Pau CARBONELL
Guillem DOMINGO
Berta ÁLVAREZ

Tuba
Jaume GIRIBET

Percussió
Miquel Àngel MARTÍNEZ
Guifré BALASCH
Eloi GOMÀ
Miguel Ángel FORNER

Regidoria
Robert CANELA
Jaume LLOBET

Producció
Mireia BRANDON