Dos de Lis

Dissabte 3 d’octubre – 18.30 h

Torre-Serona. Sala de ball de l’Ajuntament

Amb l’objectiu d’aprofundir i redescobrir el repertori per a violí i guitarra neix Dos de Lis. Les lleidatanes Roser Farré i Laura Fontanals presenten diferents propostes buscant noves formes de gaudir i compartir la música. Com a duo han actuat en festivals com el ‘Musiquem Lleida’, el ‘Romanic Musicau’, el ‘Cicle de cambra de Calella’, així com en diferents sales de Catalunya. El 2017 debuten amb el seu primer projecte Arrels, un programa que combina obres foklòriques llatinoamericanes amb músiques d’arrels espanyoles i catalanes. Actualment presenten el seu darrer treball Empremtes, un espectacle que fusiona música i poesia, essent el text el que expressa les intencions i influències del compositor i la seva obra.
 

Programa

NICCOLO PAGANINI Sonata Concertata en La Major
Allegro spiritoso
Adagio assai espressivo
Allegretto con brio scherzando
 
JOSÉ GALEOTE Sonatina invernal
Poniente
Largo
Danza Ritual
 
BÉLA BARTÓK Danses populars romaneses
Allegro moderato
Allegro
Andante
Molto moderato
Allegro Allegro
 
EUGENIO BECHERUCCI Fantasies sobre melodies populars catalanes
Chinchana
El noi de la mare
La Pastoreta
 
ENRIC GRANADOS Danses Espanyoles
Dansa Oriental
Dansa Andalusa
 
MANUEL DE FALLA Dansa espanyola N° 1, La vida breve
 
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Roser Farré, violí
Laura Fontanals, guitarra

 


Roser Farré

Violí

Roser Farre

Lleidanata nascuda al 1991 estudia amb Alberto Vélaz i rep una Menció d’Honor de violí al finalitzar el grau mitjà. Titulada superior en interpretació de violí amb el professor Mauro Rossi i Olga Aleshinski, al Conservatori Superior del Liceu. Màster de violí històric amb el mestre Emilio Moreno a l’ESMUC. Ha participat al curs de música de Ripoll, amb el professor Josep Lluis Puig, on va rebre una beca com a millor alumna. Ha realitzat el curs de Cervera i el curs AIMS, on rep classes del professor Sergey Ostrovsky. Entra com a titular a la Jonc i a l’OJIPC. Realitza una gira per la Xina, durant el nadal 2015-16, amb la Italian Philharmonic Orchestra. Ha fet col.laboracions amb l’OJC de Lleida, Orquestra de Cambra Catalana i Orquestra Simfònica del Vallès.  


Laura Fontanals

Guitarra

Laura Fontanals

Nascuda a Lleida el 1987, inicia els estudis amb Carles Herraiz. Continua els estudis superiors al Real Conservatori Superior de Música de Madrid amb Miguel Trápaga, on es llicencia d’Interpretació de la Guitarra i de Pedagogia de la Guitarra. Realitza els estudis de Màster a la Hochschule für Musik Franz Liszt de Weimar (Alemanya) en Interpretació de la guitarra amb Ricardo Gallén. Thomas Müller-Pering. Dins de la seva formació ha rebut classes magistrals de Carles Trepat, Thomas Müller-Pering, Leo Brouwer, David Russel, Odair Assad, Joaquin Clerch, Margarita Escarpa, Àlex Garrobé, Armando Marrosu, Marco Smaili, Pablo Márquez, Costas Cotsiolis, Jukka Savijoki o Ignacio Rodes, entre altres. Ha tocat en diverses sales del territori espanyol i alemany. Actuant com a solista amb la Jove Orquestra de Ponent (JOP) i amb la Orquestra Simfònica de la UAM. També ha format part de l’Orquestra de Guitarres UAM Guitar-Ensemble-11, del Duo Cordart i de LleidArt Ensemble.

Comparteix: