Concert de Territori. Meraki Trio

Diumenge, 3 de desembre de 2023 – 18 h
Alpicat. Teatre La Unió

Meraki, fer alguna cosa amb l’ànima, amb amor i creativitat, deixant una part de cada una de nosaltres en el que fem. Així ens definim les tres integrants del Trio Meraki, nascut de l’amistat i les ganes de fer música juntes per transmetre-la a tothom qui la vulgui escoltar.

La proposta d’aquest concert va des de G. Cambini, compositor de l’època clàssica dins la història de la música i instrumentista, nascut a Itàlia però establert posteriorment a França i del qual proposem un dels Trios op. 26.

Una versió per a dos violins i viola del Trio en C-Dur op. 87 del gran Beethoven, exponent de la transició entre el classicisme i l’època romàntica.

I, en ple romanticisme i de la mà de Dvorak, el Terzetto op. 74.

Un camí que ens porta a descobrir tres estils ben diferents de la història de la música.

Programa

 • Trio II Op. 26 nos                                                                     G. G. CAMBINI

Allegro & Minuet I,II

 • Trio C-dur Op. 87                                                                    L. V. BEETHOVEN
  1. Allegro
  2. Adagio cantabil
  3. Minuet
  4. Finale presto
 • Terzetto Op. 74                                                                            A. DVORAK
  1. Allegro ma non troppo
  2. Larghetto – Scherzo vivac
  3. Tema con variazioni

Mar Aldomà, violí
Núria Caballé, violí
Mamen Barreña, viola
Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC


Mar Aldomà
Violí

Neix a Castellnou d’Oluges, inicia els seus estudis musicals a Cervera, als set anys, sota el mestratge de Josep M. Alpiste, Joan Oliver i M. Victòria Fernández. Posteriorment, es desplaça a Barcelona per seguir els estudis superiors al Conservatori Superior de música de Barcelona amb la professora Eva Graubin. Obté el títol superior de violí i el de música de Cambra. Participa en nombroses Orquestres com l’Orquestra de Cambra de Cervera, l’Orquestra de Cambra de la Noguera, l’Orquestra del TeatreNeu de Barcelona, del Casino Menestral de Figueres, dels Solistes de Barcelona, de la Cameratta de Barcelona, de l’Orquestra de Cambra de Lleida, l’Orquestra de Cambra de Mollerussa, entre altres. I forma part de diversos grups de Cambra, El Trio Enixe, Trio Reus, Cluster Ensemble, Trio Florestan. Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i del Meraki Trio, i fa diverses col·laboracions a l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels, Ensemble XXI i l’Orquestra Nacional D’Andorra.


ria Caballé
Violí

Nascuda a Montblanc (Tarragona), va cursar els estudis superiors de violí i música de cambra al Conservatori Superior de Música del Liceu. Va estudiar, entre altres, amb els mestres, Joan Tomàs, Corrado Bolsi i Kai Gleusteen. Ha format part de diverses orquestres, com la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de Cambra de la Noguera, l’Orquestra de Cambra de Cervera o l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu. Ha format part de grups de cambra com Quartet Sibil·la i Quartet Q16. Ha col·laborat com a violinista amb la Jonde, la Iro (Orquestra de les regions d’Europa), l’Orquestra de Camera Musicae, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu… Actualment és professora l’Escola Municipal de Música d’Oliana, membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) i del Meraki Trio.


Mamen Bareña
Viola

Nascuda a Salamanca, obté el Títol Superior de Viola al Conservatori Superior de Música de Salamanca, amb el catedràtic Thuan Do Minh. Amplia els seus estudis a l’ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) amb el solista de l’OBC, Ashan Pillai, i a l’Escola Superior de Música de Rotterdam (Holanda) amb els solistes de la Filharmònica de Rotterdam, Anne Huser i Ron Ephrat. Ha format part de diverses orquestres com l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra de Rotterdam, la Simfònica del Vallès, la Filharmonia de Bilbao, l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra de Cambra Gallega, l’Orquestra de Cambra Terrassa 48, Camerata Eduard Toldrà, “Furius Music Orchestra”, l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, l’Orquestra Simfònica Victòria dels Àngels o la GIOrquestra. Actualment, col·labora amb l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i Camerata XXI. També és component del Quartet Matisse i del Meraki Trio, tot combinat amb la seva activitat pedagògica a l’Escola Municipal de Música Joan Roure de Solsona, l’EMM de Tàrrega i l’ EMM Josep Maria Llorens i Cisteró de Guissona.