Concert de celebració del Centenari de l’Hospital de Santa Maria de Lleida

Dijous, 5 d’octubre de 2023 – 19 h
Lleida. Auditori Enric Granados

Concert exclusiu per a treballadors i extreballadors de GSS


Programa

La Clemenza di Tito KV 621                                                    W. A. MOZART

Masques et Bergamasques, op. 112                                         G. FAURÉ

  1. Obertura i Gavota

Simfonia núm. 7, op. 92, en La Major                                      L. V. BEETHOVEN

  1. Poco sostenuto – Vivace
  2. Allegretto
  3. Presto
  4. Allegro con brio

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Alfons Reveté, directorAlfons Reverté Casas
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com


Músics

Violí I
Joan ESPINA (concertino)
Susanna CODINA
Gemma FREIXES
Josep MANRESA
Alba PANADÉS
Joan Carles PÉREZ
Marta ROSSELLÓ
Jorgelina VILLARNOVO
 
Violí II
Núria CABALLÉ
Ivan LAUNES
Norbert LLORCA
Belina FERNÁNDEZ
Núria PASCUAL
Virginia SANAGUSTÍN
 
Viola
Eduard BOLEDA
Jordi ARMENGOL
Xavier BALCELLS
Josep Enric PUIG
Jordi ROURE
 
Violoncel
Marta LLONA
Xavier ROIG
Ònia TOMÀS
Mariona TUSET
 
Contrabaix
Sergi GUBERT
Anna Cristina GRAU
Pere LOEWE
 
Flauta travessera
Xesco GRAU
Fedra BORRÀS
 
Oboè
Màxim SOLANES
Laura ARANDA
 
Clarinet
Mateu FERRÉ
Víctor LLEIXÀ
 
Fagot
Ramon ARAGALL
Arnau JUANCO
 
Trompa
Julio GARGALLO
Joan CAMPS
 
Trompeta
Helio GARCIA
Jaume ALER
 
Timpani
Francisco MONTAÑÉS
 
Producció
Mireia BRANDON
 
Regidors
Robert CANELA
Jaume LLOBET