Autors catalans. Gerhard, Manén i Bertran

Diumenge, 28 de març – 12 h
Bellpuig. Teatre Armengol.

Dos mestres universals i un de futur: Manén, Gerhard i Bertran
En aquest concert, l’OJC us oferirà l’oportunitat d’escoltar en directe la música de dos compositors, Joan Manén i Robert Gerhard, que us permetran copsar de primera mà tota la seva grandesa i comprendre que han de tenir una presència més continuada als nostres escenaris. Per obrir el concert, música de Moisès Bertran, compositor nascut a Mataró el 1967 i actualment establert a Colòmbia.

 Programa

 • Tres Cançons de l’Acàdia Moisès Bertran
  • Mes oiseaux de mer
  • Toi tu es mon pays
  • Ton secret est ouvert
 • Miniatures (Set peces característiques per a orquestra de corda) Joan Manén
  • Pensant en els clàssics
  • Dança d’altres temps
  • Breçolada
  • Wateau
  • Copla
  • Romança
  • Fuga del Docte Rebel
 • Cançoner de Pedrell Robert Gerhard
  • Sa ximbomba (Mallorca)
  • La mal maridada (Catalunya)
  • Laieta (Catalunya)
  • Soledad (Asturies)
  • Muera yo… (Asturies)
  • Farruquiño (Galícia)
  • Alalá (Galícia)
  • Corrandes (València)

Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Roger Padullés, tenor
Director: Alfons Reverté


Roger Padullés

Tenor

Roger_Padulles

Nascut a Sallent i posteriorment establert a Valls, el tenor Roger Padullés inicià la seva formació vocal a l’Escolania de Montserrat. Com a solista estudià a Barcelona amb J. Proubasta i l’any 2001, atret pel Lied alemany, es traslladà a estudiar cant a Freiburg im Breisgau (Alemanya) becat per la Generalitat de Catalunya amb R. Pinheiro. L’any 2009 guanyà el Segon premi al Concurs Internacional Francesc Viñas, així com el premi Plácido Domingo.

Després del seu pas per Freiburg, completà la formació operística a l’Opéra-studio del teatre d’Estrasburg (França) i incià tot seguit una carrera professional que l’ha dut a cantar, entre altres, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Municipal de Santiago de Chile, a l’Opéra National du Rhin, al Concertgebouw d’Amsterdam, al Teatro Real de Madrid, Capitole de Toulouse o al Palau de les Arts de València, on ha estat dirigit per batutes com Zubin Mehta o per directors d’escena com Peter Brook o Christoph Marthaler.

Paral.lelament actua també en concerts de Lied i Oratori en sales com el Capitole de Toulouse, l’Opéra National du Rhin a Estrasburg o al Rosenblatt Recital Series de Londres. Els anys 2015, 2017, 2018 i 2019 ha rebut el Premi Enderrock al millor disc de clàssica de l‘any per “Mompou songs”, “Tossudament Llach” i “Cançó d’amor i de guerra” i “Llull”, respectivament. Roger Padullés també ha escrit i dirigit escènicament alguns dels seus últims espectacles com “Händel. Eclipsi total”, “Emili Vendrell, la veu del poble” i “Dones d’òpera”.


Alfons Reverté
Director

Nascut a Barcelona, en el si d’una família de músics, es titulà al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona en les especialitats de Clarinet, Solfeig, Harmonia, Composició, Instrumentació i Direcció d’Orquestra. Paral·lelament, cursà estudis de Dret a la Universitat de Barcelona. Amplià els estudis de Direcció d’Orquestra a Anglaterra, seguint els cursos impartits per George Hurst, cap del Departament de Direcció de la Royal Academy of Music de Londres. Així mateix, treballà també a Anglaterra, entre d’altres, amb Lawrence Leonard, Robert Houlighan, Rodolfo Saglimbeni i Michael Rose.

Com a clarinetista és membre de l´Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya – OBC des de l’any 1986 així com també de diversos grups de cambra. Ha actuat com a solista amb diverses orquestres, interpretant amb l’OBC el concert per a Corno di Bassetto de J. Backofen i amb l’Orquestra de Cambra del Reial Cercle Artístic així com amb les orquestres simfòniques de Salta i San Juan (Argentina) el concert també per a Corno di Bassetto d’Allesandro Rolla. Estrenà amb l’OBC al Palau de la Música Catalana, sota la direcció de Lawrence Foster, el Concert per a clarinet baix i Orquestra “Blue Mosaics” que li dedicà el compositor nord-americà R. Patterson.

En el camp pedagògic, ha estat director de l’Orquestra Simfònica Diaula durant més de vint anys sent-ho en l’actualitat de la Jove Orquestra de la Garriga. És professor a diversos cursos de música de cambra i de pràctica orquestral. Ha col·laborat com a director amb la Jove Orquestra Nacional de Catalunya així com amb diversos conservatoris de l’Estat. Així mateix també és director de l’Orquestra Ars Mèdica del Col·legi de Metges de Barcelona.

Ha dirigit a l’Estat, entre d’altres, l’OBC, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquesta Sinfónica de Tenerife, l’Orquesta Sinfónica de La Coruña, l’Orquestra Simfònica de les Balears, l’Orquestra Simfònica del Vallès, l’Orquesta Sinfónica Pablo Sarasate de Pamplona, la Banda Municipal de Barcelona, així com també l’Orquestra de Cambra de Cervera i l’Orquestra de Cambra Barcelona 216. L’any 1999 fou nomenat Director Assistent de l’OBC, càrrec que desenvolupà fins a l’any 2002, any en què fou nomenat Director Titular i Artístic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, recolzada per la Diputació de Lleida, l’Ajuntament de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Fruit d’una primera gira convidat per diverses orquestres argentines i rebuda amb gran èxit de crítica, ha estat novament convidat per a dirigir l’Orquestra Simfònica de San Juan. També ha dirigit recentment l’Orquestra del Mittelsächsisches Theater de Freiberg (Alemanya) així com la Capella Gedanensis de Gdansk (Polònia), l’Orquestra Simfònica d’Uppsala (Suècia) i la de la Ràdio de Sòfia (Bulgària).

Paral·lelament ha dut una intensa activitat operística que li ha permès treballar com a director assistent al costat de prestigiosos directors del panorama líric internacional como Pinchas Steinberg, Giuliano Carella, Christian Zacharias o Marco Armiliato, entre altres i també amb cantants como Maria Guleghina, Ainhoa Arteta, Irina Mishura, José Cura, Marco Berti o Carlos Álvarez, entre molts altres. Aquesta activitat ha vingut enriquida amb les noves responsabilitats que li suposà el fet que l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC sigui l’orquestra titular del nou Teatre de l’Òpera – La Llotja de Lleida des del moment de la seva inauguració el gener de 2010 en què dirigí Il Trovatore de G.Verdi.

Més informació a:  www.alfonsreverte.com


Músics

Violins I
Joan ESPINA (concertino)
Mª del Mar ALDOMÀ
Natàlia CRESPO
Rubén HERRERA
Roger JUNYENT
Josep MANRESA
Marcel PASCUAL
Joan SANCHO
 
Violins II
Joan MARSOL
Núria CABALLÉ
Dasio CASTRO
Susanna CODINA
Gemma FREIXES
Oriol GONZÁLEZ 
 
Violes
Eduard BOLEDA
Xavier BALCELLS
Neus GARRAVÉ
Paula ROCA
Jordi ROURE
 
Violoncels
Teresa VALLS
Marta LLONA
Ester TRILLA
Esther VILA
 
Contrabaixos
Guillermo PRATS
Rafael ESTEVE
 

Flauta travessera
Xesco GRAU

Oboè
Màxim SOLANES
 
Clarinet
Mateu FERRÉ
 
Percussió
Fani FORTET
Francisco MONTAÑÉS
 
Piano
Jordi CASTELLÀ
 
Arpa
Teresa ESPUNY
 
Producció
Mireia BRANDON
 
Regidors
Robert CANELA
Jaume LLOBET
Comparteix: