Festival OJC Patrimoni. Romànic Vall de Boí
Quartet Teixidor

Diumenge, 25 de juliol – 19 h
Sant Joan de Boí
Aforament limitat. Preu entrada 2€ – Reserva d’entrades

L’OJC inicia un nou projecte, lligant música i patrimoni. És el Festival OJC – Patrimoni.

El Festival, centrat en la temporada d’estiu, s’inicia aquest any, amb un cicle de Música de cambra a les esglésies romàniques de la Vall de Boí.

Dos tresors, el romànic de les nostres terres i la música, interpretada per l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida-OJC, es donen la mà per posar mútuament en relleu aquests dos grans valors culturals.

Programa

  • Divertimento en Fa Major,  K138 A. MOZART
    • Allegro
    • Andante
    • Rondo: Presto
  • Quartet núm. 8 en Do menor, op. 110   D XOSTAKÒVITX 
    • Largo
    • Allegro molto
    • Allegretto
    • Largo
    • Largo
  • Sant Martí del Canigó   P. CASALS      
  • Tres tangos   A. PIAZZOLLA 
    • Prepárense
    • Sense Unique
    • Marrón y azul
  • Clàssics del cinema
    • El mag d’Oz (Over the Rainbow, Harold Arlen)
    • Breakfast at Tiffany’s (Moon River, Henry Mancini)
    • Zhivago (Tema de Lara, Maurice Jarré)
    • La vida és bella (Tema principal, Nicola Piovani)

Quartet Teixidor
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC
Joan Espina, violí
Joan Marsol, violí
Jordi Armengol, viola
Xavier Roig, violoncel


Joan Espina
Violí

Neix a Mollerussa, on inicia els seus estudis musicals a l’Escola Municipal amb Jordi-Agustí Piqué i Màrius Bernadó. Al Conservatori Superior de Barcelona estudia amb Agustín León Ara, amb qui obté els Títols Superiors de Violí i de Música de Cambra i Premi d’Honor de violí de Grau Superior. Amplia els seus estudis amb José Luis García Asensio i Vicente Huerta a la «Escuela Superior de Música Reina Sofía» de Madrid, realitzant paral·lelament nombrosos cursos i classes magistrals amb mestres com Mauricio Fuks, Victor Martín, Vadim Repin, Herman Krebbers, Nicolás Chumachenco, Rainer Schmidt, Walter Levin, Alfredo García, Jordi Savall i Salvador Duran. Posteriorment realitza un màster de música antiga i violí barroc amb Emilio Moreno a l’ESMUC.

Ha obtingut diversos premis en concursos nacionals de violí i de música de cambra, essent molts d’ells primers premis. Ha realitzat nombrosos recitals i concerts de cambra per tot el territori nacional, Europa, Àfrica, Amèrica i Orient Mitjà. Els seus concerts han estat retransmesos per Catalunya Música, Radio Clásica, TVE, Canal Clásico, Canal 33, etc.

Ha actuat de solista en les principals sales del país, com el Palau de la Música Catalana, L’Auditori de Barcelona, Auditori Enric Granados, Auditorio Nacional de Madrid, etc. sota la batuta de mestres com Giovanni Antonini, Juan José Mena, Jesús López Cobos, John Storgards, Alfons Reverté, etc.

Des de 2006 és membre de l’Orquesta Nacional de España, sent durant 10 anys, solista de violins segons i, actualment, ajuda de concertino. A més a més és membre de l’Orquestra de Cadaquès, Looking Back i director del grup barroc Pyrenaeus Ensemble. Col·labora regularment amb nombrosos grups de música antiga com Vespres d’Arnadí, Academia 1750, Nereydas, Ensemble Impetus, etc. És concertino convidat de l’Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Toca un violí construït per José Contreras el 1767, cedit gentilment per Luthería Tarapiella S.L. www.joanespina.com


Joan Marsol
Violí

Joan Marsol

Estudia al Conservatori de Cervera amb Josep Mª Alpiste i Mavi Fernández i posteriorment obté el Títol Superior de Violí i el de Música de Cambra al Conservatori del Liceu amb els professors Gonçal Comellas i Guerassim Voronkov. Ha estat membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i col·labora amb diverses orquestres del país, entre les quals l’Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu.

Va ser concertino de l’Orquestra de Cambra de Cervera i actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i de l’Orquestra Camera Musicae. En el camp de la pedagogia és professor de violí al Conservatori Professional de Música de Cervera.


Jordi Armengol
Viola

Jordi Armengol

Inicia els estudis de viola al Conservatori de Cervera. Obté el Títol Superior de viola amb el professor Paul Cortese. Posteriorment, estudia la viola barroca amb Emilio Moreno. Ha estat membre de la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya i de l’Orquestra de Cambra de Cervera. Forma part de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l’Orquestra Barroca Catalana i col·labora amb diferents formacions de música antiga.

Actualment és professor al Conservatori Professional de Música de Cervera i a l’Escola de Música de Bellpuig. També és llicenciat en Història i Ciències de la Música i Máster en Musicologia Històrica per la Universitat de la Rioja.


Xavier Roig
Violoncel

Xavi Roig

Obté el Títol Superior de Violoncel i Música de Cambra al Conservatori de Vitoria-Gasteiz. Paral·lelament amplia estudis a la Acadèmia de Música Antiga de la Universitat de Salamanca amb Itziar Atuxa i a la Escola Superior de Música de Catalunya amb Bruno Cocset. Forma part de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida i l’orquestra barroca Vespres d’Arnadí.

Ha col·laborat en diverses formacions de música antiga com l’Orquestra Barroca Catalana, la Capilla Peñaflorida, la Capilla Reial de Madrid i Harmonia del Parnàs. És professor al Conservatori Professional de Música de Cervera i a les Escoles de Música de Bellpuig i Solsona.


Cartell OJC Patrimoni