Els Vents de l’OJC

Dissabte, 12 de desembre – 19 h
Bellaguarda. Sala Polivalent

Dissabte, 19 de desembre -18 h
Pinós

Diumenge, 27 de desembre – 18.30 h
Alfarràs. Emissió del concert en streaming

Dijous, 28 de gener de 2021 – 20.30 h
Lleida, Auditori Enric Granados

La literatura per a formació d’instruments de vent sols, en concret per a la constituïda per un doble quintet de vent, és força més desconeguda que l’específica per a la de cordes soles. Amb aquest programa us presentem un repàs d’aquesta literatura a través de tres obres molt significatives per a aquesta formació, secció vital d’una orquestra simfònica com la nostra, i a la qual volem donar un relleu especial amb aquest concert.

Podreu gaudir d’obres d’autors de gran prestigi i alhora d’origen geogràfic diferent, excel·lent mostra de l’interès que per a molts compositors, i en molts indrets, ha significat poder escriure música per a aquests instruments.

 

 

Programa

  • Marxa en Re Major   Franz Schubert
  • Sept danses  Jean Françaix


I. Le jeu de la poupée
II- Funérailles de la poupée
III. La présentation des petits amis
IV. Variation de Paul
V. Pas de deux entre Sophie et Paul
VI. Le goûter
VII. Danse des filets à papillons

  • Suite en Re Major   Arthur Bird
    • Allegro moderato
    • Andante moderato
Allegretto quasi
    • Allegro
    • Allegro con fuoco
Músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC

Xesco Grau i Fedra Borràs, flautes
Encarna Monzó i Màxim Solanes, oboès
Mateu Farré i Víctor Lleixà, clarinets
Ramon Aragall i Laura Guasteví, fagots
Júlio Gargallo i David Folch, trompes


Xesco Grau
Flauta

Xesco Grau

Ha col·laborat amb l’Orquestra del Gran teatre del Liceu en més d’una cinquantena de funcions en diferents produccions. També ha tocat amb l’Orquestra de Flautes de Barcelona (dels diferents concerts cal destacar-ne l’actuació dins el grec 98 amb el flautista Pierre Yves Artaud), i amb la  Jove Orquestra Simfònica Nacional de Catalunya , Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra,  l’Orquestra de Cambra de Vila-seca  i l’Orquestra de Cambra de Granollers.

És flauta solista de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC des de la seva fundació.

Ha actuat com a solista en diferents formacions orquestrals, tals com: Frisk Jeugd Orkest (Holanda), Camerata de Barcelona, Orquestra de cambra de Vila-seca, Orquestra “Enric Granados” de Lleida i Orquestra de Cambra de Cervera, Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC interpretant diferents obres per a Flauta solista (Andante en Do Major, Concert en Re Major i Concert en Do Major per Flauta i Arpa de W.A.Mozart – aquest últim juntament amb l’arpista Teresa Espuny – Concert en Sol Major de G.Ph.Telemann, Concert  “Il Gardelino” i “La Notte” d’A.Vivaldi, Suite núm. 2 de J. S. Bach…).

Ha actuat en nombroses actuacions gravades per la majoria d’emissores de ràdio i de televisió del país i a participat en més de quaranta enregistraments discogràfics dels que destaquen “Tanganera” del guitarrista Victor Valls amb qui va realitzar una gira per Síria, Jordània i el Líban dins el festival Jazz Caraban 96,  i “Parabolic” amb del grup Josep Soto & Companys, CD que va ser nominat als premis Grammy del l’any 2003.


Fedra Borràs
Flauta

Fedra

Titulada Superior en Flauta Travessera i Doctora en Ciències de l’Educació en l’especialitat de Música per la Universitat Autònoma de Barcelona. Coautora dels articles Dos experiencias de aprendizaje cooperativo: clase de instrumento y conjunto instrumental, revista Eufonía nº50, i Educación psicofísica en el aula de flauta travesera, revista Música y Educación nº92; i autora de l’article Criterios de observación sobre el uso corporal del flautista, revista Todo Flauta nº16. Està formada en la metodologia de pedagogia musical IEM creada per Emilio Molina amb qui col·labora en els cursos de formació del professorat.

Va ser membre de la Joven Orquesta Nacional de España (JONDE). Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu i l’Orquestra Simfònica del Vallès. Ha participat amb el Servei Educatiu de l’Auditori de Barcelona i ha format part de nombrosos grups de cambra.

Actualment és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC i professora de flauta a l’Institut d’Estudis Artístics Oriol Martorell i a l’Escola i Conservatori Municipal de Música de Sabadell. També és professora d’educació corporal per a músics a partir del mètode Cos-Art. 


Encarna Monzó
Oboè

Encarna Monzo

Neix a Almassora, Castelló. Va estudiar oboè al Conservatori Superior de Música de València i amplia la seva formació amb el professor Omar Zoboli a Basilea (Suïssa), amb qui s’inicia també en el món de l’oboè barroc. Ha realitzat cursos de perfeccionament amb els professors Lothar Koch, Eduardo Martinez, Thomas Indermuller  i Emanuel Abbhul,

En el món de la música antiga i de la interpretació històrica ha realitzat dos cursos de formació continuada amb Paolo Grazzi a l’ESMUC (cursos 2004 a 2006), i altres cursets d’oboè barroc amb Paul Dombrecht i Alfredo Bernardini.

Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona, amb l’Orquestra de Cambra Catalana, l’Orquestra de Camara de Cervera i l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.de Barcelona.

És professora d’ oboè al Conservatori Municipal de Lleida  i membre titular de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC. 


Màxim Solanes
Oboè

Maxim Solanes

Actualment, professor dels Conservatoris de Música de Reus. Nascut a Térmens (Lleida ), inicia els seus estudis a l’Escola de Música de Mollerussa ‘Jordi Piqué’ i segueix els seus estudis a l’Escolania de Montserrat (1989-1993) amb el Pare Irineu Segarra, passa a seguir els seus estudis al Conservatori de Lleida on estudià amb Encarna Monzó i és llicencià al Consevatori Superior de Barcelona.

Ha rebut classes de perfeccionament amb Eduardo Martinez, Salvador Mir, Xavier Blanch, David Walter ,Omar Zoboli i Juan Manuel Lumbreras, entre altres i ha tocat sota els directors com Ros Marbà, Josep Pons, Massimo Spadano, Salvado Brotons, Albert Argudo, Xavier Puig, Daniel Espasa, entre molts altres.

És membre de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra i de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC i col·labora habitualment en diferents orquestres del nostre país.


Mateu Farré
Clarinet

Mateu Farre

Neix a Sant Carles de la Ràpita, on inicia els seus estudis musicals. Actualment és clarinet solista de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, havent format part i col·laborat amb altres com la Jove Orquestra Simfònica de Catalunya, Jugent Interregionales Symphonic Orchester, OBC, Càmera Musicae o l’Orquestra Nacional d’Andorra. 

Ha estat membre de nombrosos grups de cambra, participant en importants festivals arreu d’Europa. 

Des de 1998 desenvolupa la seva activitat docent a l’Escola Municipal de Música de Mollerussa.


Víctor Lleixà
Clarinet

Victor Lleixa

És titulat superior en l’especialitat de clarinet pel Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona, tanmateix ha realitzat els estudis superiors de direcció d´orquestra i banda a la “Escuela de dirección del Maestro Navarro Lara “.

Com a clarinetista, és membre de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC des de l´any 2007.

També és membre del Quartet Matisse, Quartet Amoenus, Quintet  Zummara, Quartet de clarinets de Tarragona i VII Ensemble.

La seva activitat pedagògica, en aquests moments es desenvolupa a l´ Escola Municipal de Música de Bellpuig, La Selva del Camp i St.Guim de Freixenet. A la vegada, combina aquestes activitats amb la de director de la Banda de Música Verge de la Serra de Montblanc, director de la Banda Municipal de Música de Bellpuig i director de l´Escola Municipal de Música de Bellpuig.


Ramon Aragall
Fagot

Ramon Aragall

Nascut a Barcelona, als deu anys ingressa a l’Escolania de Montserrat on reb una completa educació musical i adquireix les primeres experiències d’actuacions en públic. Acaba la carrera de fagot al Conservatori Superior del Liceu de Barcelona, amb el mestre J. Carbonell, obtenint el Titol Superior de Música en l’especialitat de Fagot.

Membre fundador i fagot solista de l’Orquestra Simfònica del Vallès, col·laborador de l’Orquestra de Cambra del Teatre Lliure de l’Orquestra de Cambra del Palau de la Música Catalana, Orquestra Nacional d’Andorra, Orquestra del Gran Teatre del Liceu, l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC.

És professor del Conservatori de Música de Manresa, de l’Escolania de Montserrat, del Conservatori Professional de Música de Cervera i durant onze anys, professor al Curs Internacional de Música de Cervera i Bellpuig.


Laura Guasteví
Fagot

Laura Guastevi

Laura Guasteví, nascuda a Maó el 1979, s’inicià en la música amb la flauta travessera als 8 anys. Vingué a Barcelona per estudiar Història de l’art a l’UB, on es va llicenciar el 2001. Aquell mateix any va començar a estudiar fagot.

Ha tingut professors com Eduard Bazaco, Pep Borràs, Giorgio Mandolesi, David Tomás i Salvador Sanchís. 

Com a músic ha participat en orquestres i bandes d’arreu del país (OBC, BMB, ONCA, OCIM, OSV…). És músic col·laboradora de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC.

Actualment és professora de fagot al Conservatori de Vila-seca i a l’Escola Municipal Centre les Arts de l’Hospitalet de Llobregat.


Julio Gargallo
Trompa

Julio Gargallo

Neix a Sant Joan de Moró, obté el títol superior de trompa al Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló. També ha realitzat cursos d’especialització amb Bernardo Cifres, Willy Bessems i Rodolfo Epelde.

Ha col·laborat amb diferents bandes musicals de la província de Castelló, de Tarragona i de Lleida, també ha estat director musical d’agrupacions com ara l’Ilerband. Ha format part de diferents grups de cambra, com “Dilectes Music” o “Ensemble Otherness”, entre d’altres. Ha col·laborat amb l’Orquestra Simfònica del Vallès (OSV), l’Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles (OSVA) i amb l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC). Actualment és membre permanent de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC i del sextet de metall “Sporadik Brass”, també és membre fundador del quartet de vent “Amoenus Quartet”.

És professor de l’Escola Municipal de Música d’Oliana i professor de trompa i director de formacions del Conservatori i Escola Municipal de Música de Lleida.


David Folch
Trompa

David Folch

Nascut a Barcelona inicia els estudis musicals a l’Escolania de Montserrat de la mà del P. Irineu Segarra. Posteriorment els ampliarà en l’especialitat de cant amb Jordi Albareda i de trompa amb els mestres Manel Barea, Juan José Llimerà i Vicente Zarzo als conservatoris de Badalona, Zaragoza i del Liceu de Barcelona.

Havent participat en diferents agrupacions vocals i formant-se en direcció coral es decanta per la trompa i participa amb diferents formacions orquestrals del país (Orquestra Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OJC, Orquestra de Cambra de l’Empordà, Camerata XXI…) i d’altres de cambra i espectacles musicals (Barcelona Modern Project, Da Capo Brass Ensemble, La Fura dels Baus…). Actualment duu a terme la seva tasca pedagògica a l’Escola de Música Centre de les Arts de L’Hospitalet – EMMCA.