Quartet Teixidor

Divendres 22 de setembre – 20:45 h.
Església de Sant Llorenç, Lleida
 
LXIV ASAMBLEA GENERAL DE LA CECEL  –  LLEIDA
 

El Quartet Teixidor és el punt on es creuen les trajectòries professionals de quatre músics que, complementant el seu treball orquestral i pedagògic, desitgen aprofundir en el món de la música de cambra. Pren el nom del compositor, organista i teòric musical Josep Teixidor i Barceló (1752-1811/14), nascut a Seròs (Lleida), del qual se’n conserven sis quartets de corda.

Un dels principals objectius del Quartet Teixidor és donar a conèixer partitures oblidades i interpretar-les al costat de les grans obres del repertori per a quartet de corda. D’aquesta manera, presenta regularment programes que combinen obres de Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Dvorák, Brahms, Xostakóvitx, etc. amb obres infreqüents o oblidades de compositors catalans com Ramon Carnicer, Pau Marsal, Claudi Martínez Imbert, Felip Pedrell, Enric Morera, Enric Granados, Lluís Benejam i, evidentment, Josep Teixidor. Fruit d’aquesta tasca de recuperació del patrimoni musical, ha publicat un CD amb la música de cambra de Celestino Vila de Forns (1829-1915).

Paral·lelament, també s’interessa per la música dels nostres compositors actuals, enregistrant un CD amb quartets de Josep Lluís Guzman, Anna Cazurra i Jordi Capellas, i estrenant dues obres dedicades al grup: les Sis cançons populars catalanes per a quartet de corda de Narcís Bonet (2015) i Si vera somnia de Jordi Domènech (2016). Precisament el quartet ha estat convidat a tocar aquesta última obra el proper mes d’abril al Gran Teatre del Liceu dins el cicle OFFLiceu, dedicat a la música contemporània.

Ampliant el seu repertori, el Quartet Teixidor ha col·laborat amb els pianistes José Menor, Joan Pagés, Santi Riu i Jordi Castellà, la mezzosoprano Marta Infante, el baríton Toni Marsol i el guitarrista Carles Trepat. Ha realitzat concerts per tota la geografia catalana i ha enregistrat per Catalunya Música. El 2008 fou convidat a tocar a la sala Josef Dobrovský de Brno (República Txeca), on interpretà música de Josep Teixidor, Eduard Toldrà i Xavier Gols.

Un dels compromisos immediats del grup és la interpretació de la música de cambra d’Enric Granados amb el prestigiós pianista José Menor, en un concert on s’inclouran obres que no s’han publicat mai i que s’han recuperat de la Biblioteca de Catalunya.

Des de la temporada 2013/2014, el Quartet Teixidor és quartet resident de l’Auditori Municipal Enric Granados de Lleida.

El Quartet Teixidor està format per músics de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC).

Amb la col·laboració de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Quartet Teixidor 
Irantzu Zuasti, violí
Joan Marsol, violí
Jordi Armengol, viola
Xavier Roig, violoncel

 

PROGRAMA

Tres fugues de “El clave ben temperat”, K 405      J. S. Bach / W. A. Mozart
      BWV 871 en do m
      BWV 876 en Mib M
      BWV 874 en Re M
 
Quartet en Mib Major, op. 33 n. 2 “La broma”        Joseph Haydn (1732-1809)
Allegro moderato cantabile
Scherzo: Allegro
         Largo sostenuto
         Finale: Presto    
 
Dos Minuets (n. 2 i n. 4)                          Josep Teixidor (1752-1811/14)
Nocturn de “Vistes al mar”                          Eduard Toldrà (1895-1962)
Sardana per a quartet de corda                    Enric Morera (1865-1942)
Sant Martí del Canigó                                            Pau Casals (1876-1973)
Tres tangos                                                        Astor Piazzolla (1921-1992)
       Prepárense
       Sense Unique

       Marrón y azul

Comparteix: