OITLL-logo

Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL

L’OJC amplia el seu projecte pedagògic, conscient del valor i de la importància dels projectes d’orquestres infantils que hi han hagut i que hi ha a les nostres comarques, amb la voluntat de donar-hi un nou impuls i garantir-ne la continuïtat.

És per això que dins el marc del Projecte Pedagògic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL vol oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Grau Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l’oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.

Amb aquesta voluntat n’iniciem les seves activitats i us convidem a participar-hi.

 

Convocatòria 2019

A qui va destinat?

Als nens i nenes estudiants de música de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida que tinguin un nivell entre 3r. de Grau Elemental i 1r. de Grau Professional(amb possible extensió a 2n. de Grau Professional en casos puntuals que així convingui) prèvia validació de la seva Escola de Música.

Criteri de selecció

A proposta dels professors d’instrument i sota la supervisió de l’equip directiu de cada una de les Escoles de Música, es busca un perfil d’estudiant motivat i amb ganes reals de tocar en una orquestra simfònica. No es faran proves d’admissió però s’exigirà una capacitat de treball i una implicació de l’estudiant en el projecte.

Plantilla

Instruments habituals d’una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió…). Queden exempts del projecte els instruments amplificats i els pianos o teclats.

Calendari de treball

Les Escoles de Música i Conservatori rebran el material en les properes setmanes. Es demanarà una primera lectura de les parts a l’aula d’instrument, especialment tornant de vacances de Nadal en les tres primeres setmanes de retorn a les classes.

L’orquestra es reunirà quatre dissabtes dels mesos de gener i febrer del 2019:

  • 26 de gener (assaig matí i tarda) a LLEIDA, Escola de Música l’Intèrpret
  • 2 de febrer (assaig matí i tarda) a AGRAMUNT, Teatre El Casal Agramuntí
  • 16 de febrer (assaig matí i tarda) a PONTS, La Sala 
  • 23 de febrer (assaig matí i tarda concert) a CERVERA, Paranimf Universitat

L’estudiant que participi en el projecte ha d’assistir tots els dies d’assaig sens falta. Si no pot venir algun dels assaigs no podrà inscriure’s al projecte. Evidentment, les absències per malaltia o altres situacions excepcionals, seran admeses. Els horaris d’assaig seran: matí de 10 a 13.30 h i tarda de 15 a 19 h El concert final serà a les 19 h.

Repertori

En aquest primer any es proposarà un repertori basat en la història de la música amb obres de diferents èpoques (des del renaixement fins a l’actualitat passant pels períodes més representatius: barroc, classicisme, romanticisme, músiques actuals d’arreu del món…). La finalitat d’aquesta tria serà que els joves músics puguin fer un aprenentatge divers i que formin la seva sensibilitat a través de músiques d’estils marcadament diferents.

Equip pedagògic

L’Orquestra estarà dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics del nostre país. Es realitzaran parcials per seccions amb els professors de l’OJC.

Termini d’inscripció

16 de novembre de 2018

Preu

El preu de la inscripció és de 80 €, que cal ingressar per transferència, al compte bancari de La Caixa ES33 2100 9046 9102 0005 4058 (al fer el pagament, obligatòriament, cal indicar el nom de l’alumne, no el del qui faci l’ingrés)

També caldrà, al formalitzar la inscripció, que valideu l’autorització de menors, i d’imatge emplenant aquest full d’autorització i l’envieu a l’Orquestra, a l’adreça oitll@ojc.cat

Inscripció

La inscripció l’ha d’efectuar cada alumne, emplenant aquest formulari.

Un cop tancat el període d’inscripció, les Escoles de Música respectives de cada alumne, la validaran i fins llavors no serà en ferm. Les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de rebuda.

Per a qualsevol altra informació podeu fer-ho a oitll@ojc.cat –  619 011 666

Cartell de la convocatòria

Si voleu us podeu descarregar el cartell de convocatòria

Cartell OITLL