OITLL-logo

Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL

L’OJC amplia el seu projecte pedagògic, conscient del valor i de la importància dels projectes d’orquestres infantils que hi han hagut i que hi ha a les nostres comarques, amb la voluntat de donar-hi un nou impuls i garantir-ne la continuïtat.

És per això que dins el marc del Projecte Pedagògic de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, l’Orquestra Infantil Julià Carbonell de les Terres de Lleida – OITLL vol oferir als nens i nenes estudiants de música dels darrers cursos de Grau Elemental i inici de Grau Professional, de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida, l’oportunitat de realitzar un treball orquestral de qualitat, lúdic i engrescador.

Convocatòria 2020

A qui va destinat?

Als nens i nenes estudiants de música de les Escoles de Música i Conservatoris de les poblacions de tota la demarcació de Lleida que tinguin un nivell entre 3r de Grau Elemental i 1r de Grau Professional (amb possible extensió a 2n de Grau Professional en casos puntuals que així convingui) prèvia validació de la seva Escola de Música.

Criteri de selecció

A proposta dels professors d’instrument i sota la supervisió de l’equip directiu de cada una de les Escoles de Música, es busca un perfil d’estudiant motivat i amb ganes reals de tocar en una orquestra simfònica. No es faran proves d’admissió però s’exigirà una capacitat de treball i una implicació de l’estudiant en el projecte.

Plantilla

Instruments habituals d’una orquestra simfònica (violí, viola, violoncel, contrabaix, flauta travessera, oboè, clarinet, fagot, trompa, trompeta, trombó, tuba, percussió, arpa) i altres instruments acústics (saxo, flauta de bec, guitarra clàssica, acordió, etc.). Queden exempts del projecte els instruments amplificats i els pianos o teclats.

Calendari de treball

Les Escoles de Música i Conservatoris rebran el material musical una vagada tancat el període d’inscripció. Es demanarà una primera lectura de les parts a l’aula d’instrument, especialment tornant de vacances de Nadal durant les setmanes de retorn a les classes.

L’orquestra es reunirà quatre dissabtes dels mesos de febrer, març i juny del 2020:

  • 15 de febrer de 2020 assaig matí i tarda – MOLLERUSSA, Teatre L’Amistat
  • 22 de febrer de 2020 assaig matí i tarda – LES BORGES BLANQUES, Pavelló de l’Oli
  • 7 de març de 2020 assaig matí i tarda – SOLSONA, Sala Polivalent
  • 11 d’octubre de 2020 matí assaig i enregistrament – OLIANA Pavelló Francesc Betriu

L’estudiant que participi en el projecte, ha d’assistir a tots els assaig sens falta. Si no pot venir algun dels assaigs no podrà inscriure’s al projecte. Evidentment, les absències per malaltia o altres situacions excepcionals, seran admeses. Els horaris d’assaig seran: matí de 10 a 13:30 h i tarda de 15 a 19 h. El concert final serà a les 19 h.

Repertori

En aquesta convocatòria de 2020, es proposa un repertori basat en “DANSES PER A ORQUESTRA – L’evolució de la dansa a través de la història” amb un programa marcadament pedagògic amb obres des del Renaixement fins a l’actualitat, fent especial atenció a l’evolució de la dansa a través de la història.

Equip pedagògic

L’Orquestra estarà dirigida per Albert Gumí, un dels directors amb més experiència en la formació de joves músics del nostre país. Es realitzaran parcials per seccions amb els  professors de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida.

Termini d’inscripció

20 de desembre de 2019

Preus

El preu de la inscripció és de 85 €, que cal ingressar per transferència, al compte de La Caixa ES33 2100 9046 9102 0005 4058 (al fer el pagament, obligatòriament, cal indicar el nom de l’alumne, no el de qui faci l’ingrés)

Inscripció

La inscripció l’ha d’efectuar cada alumne, emplenant aquest formulari.

Un cop tancat el període d’inscripció, les Escoles de Música respectives de cada alumne, la validaran i fins llavors no serà en ferm. Les inscripcions s’atendran per rigorós ordre de rebuda.

També caldrà, al formalitzar la inscripció, que valideu l’autorització de menors, i d’imatge emplenant aquest full d’autorització i l’envieu en pdf a l’Orquestra, a l’adreça oitll@ojc.cat

Per a qualsevol altra informació podeu fer-ho a oitll@ojc.cat –  619 011 666

Cartell de la convocatòria

Cartell OITLL 2019_3

Si voleu us podeu descarregar el cartell de convocatòria