Auditori Enric Granados de Lleida
L’Auditori Enric Granados de Lleida va ser construit l’any 1994. Des de l’any 2002, any en què nasqué l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell, aquesta n’ha estat l’orquestra titular. L’edifici és l’equipament musical més important de la ciutat de Lleida. Acull la seu del Conservatori professional municipal de Música, una Biblioteca Fonoteca, una sala museu on s’exposen restes arqueològiques trobades en el mateix solar on es construí l’Auditori, una sala per a concerts de Cambra amb un aforament de 243 persones, i l’Auditori principal, amb un aforament de 803 persones.
L’Auditori està situat a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer; s’hi pot arribar amb transport públic, (L5, L6, L10) i disposa d’un aparcament propi situat al carrer de la Parra, (hi ha un abonament per 3h amb la compra d’una entrada en els concerts de la temporada de l’Auditori).
La Llotja de Lleida
El Palau de Congressos de La Llotja de Lleida va ser inaugurat el 21 de gener de 2010 amb la representació de l’òpera Il Trovatore de Giuseppe Verdi a càrrec de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida, el Cor del Gran Teatre del Liceu i un escollidíssim cast de cantants sota la batuta del director titular de l’OJC, Alfons Reverté. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell és des d’aleshores l’Orquestra Titular d’aquest important nou centre cultural i musical de Lleida.
L’edifici va ser dissenyat pel gabinet d’arquitectes Mecanoo, de procedència holandesa i de prestigi internacional. Vol ser un edifici emblemàtic que es converteixi en símbol de la ciutat i que serveixi per identificar-la. D’aquí la seva forma estreta en la base que després s’eixampla, doncs vol remetre a l’estreta vinculació amb Lleida, terra agrícola i plena d’arbres fruiters. Per això l’edifici vol semblar un arbre que neix del terra. Els agrícoles i naturals als quals està tan lligada la ciutat també apareixen en el foyer i dins la sala de concerts. L’auditori va ser dissenyat per oferir les millors qualitats acústiques i de perspectiva visual. La sala és fosca per potenciar la il·luminació de l’escenari i les butaques i alguns altres elements de la sala són de color vermell. Aquesta combinació dota de dinamisme a l’auditori.
El nostre auditori, el territori
L’Orquestra, fidel als seus principis fundacionals d’acostar la música a tothom sense distincions, ha realitzat concerts des del seu naixement per tot el territori lleidatà i també per la resta del país, actuant en els indrets més apartats del circuit cultural i artístic.
Al llarg dels anys ha actuat a moltes poblacions catalanes com ara Verdú, Vielha, Vilagrassa, Alguaire, Almacelles, Balaguer, Bellpuig, Ivars d’Urgell, Tàrrega, Pont de Suert, Cervera, Fuliola, Rialp, Salou, Solsona, Tremp, Granollers, Agramunt, Albatàrrec, Albesa, Almenar, Artesa de Lleida, Belianes, Borges Blanques, Bossost, La Granadella, Terrassa, Montbrió del Camp, Ponts, Santa Margarida i els Monjos, Torrafarrera, Torregrossa, Mollerussa, Torrelameu, Alcoletge, Alpicat, Bellpuig, Concabella, Corbins, l’Albi, Pont de Suert, Sant Guim de Freixenet, Torà, el Vendrell, Pessonada, Penelles, Seròs, Vilafranca del Penedès, Alcarràs, Òs de Balaguer, Torres de Segre, la Seu d’Urgell, Esterri d’Àneu, Guissona… i un llarg etcètera.
Altres auditoris i espais emblemàtics
L’OJC, en paral·lel a la seva activitat ininterrompuda al Territori, no ha oblidat la seva presència continuada a les sales de concert més emblemàtiques del nostre país com el Palau de la Música Catalana, l’Auditori de Barcelona, el Gran Teatre del Liceu o els Auditori de Girona i Tarragona, així com a altres espais històricament rellevants entre els quals podem destacar la Generalitat de Catalunya, la Seu Vella de Lleida, la Basílica de Montserrat, el Monestir de Santes Creus, el Monestir de Ripoll o el Monestir de Vallbona de les Monges entre molts altres.
Espai de Treball de l’OJC